Britse warenhuisketen John Lewis selecteert Stibo Systems voor omnichannel optimalisatie

End-to-end PIM oplossing ondersteunt content creatie en management

Reading/Laren, 19 januari 2015 – Stibo Systems, marktleider in multidomein Master Data Management (MDM) oplossingen, kondigt aan dat John Lewis de PIM oplossing van Stibo Systems gaat implementeren als belangrijk onderdeel van haar nieuwe omnichannel retail strategie.

Door zeer nauwkeurige en specifieke product informatie te bieden, consistent voor alle kanalen die de retailer biedt, zal de STEP oplossing van Stibo Systems de shopping experience voor klanten van John Lewis verbeteren. John Lewis verwacht de time-to-market naar beneden te kunnen brengen en verbeteringen door te kunnen voeren bij de afhandeling van klantvragen en product retouren.

Key Points

  • John Lewis is een Britse warenhuisketen met 38.000 medewerkers en 43 winkels, waarvan de eerste in 1864 werd geopend in Oxford Street. Omzet over 2013 was 4,06 miljard pond. 
  • De retailer hecht een toenemend belang aan IT en infrastructuur en heeft de investeringen hierin de afgelopen 5 jaar met 400% verhoogd.
  • STEP zal worden ingezet voor het management van product informatie voor de fysieke- en online winkels van John Lewis.

Citaat Johan Lewis
“Als toonaangevend retailer willen wij onze klanten aansprekende productinformatie bieden. Met de investering in STEP kunnen we de shopping experience snel en efficiënt optimaliseren, wat onze positie in de markt verder zal versterken”, zei Dave Suddock, Head of Buying & Brand Operations bij John Lewis.

Citaat Stibo Systems
“John Lewis is een innovatief marktleider in omnichannel retail, die de waarde van haar inkoop-, merchandising- en e-commerce teams wil vergroten met behulp van onze STEP oplossing. Wij vertrouwen op tastbaar resultaat voor zowel John Lewis als haar klanten”, zei CEO Mikael Lyngsø van Stibo Systems.

###

Over Stibo Systems 
Stibo Systems is wereldwijd marktleider in multidomein Master Data Management (MDM) oplossingen. Klanten vertrouwen op Stibo Systems voor cross channel consistentie van product-, klant- en leverancier-data. Dit stelt hen in staat om betere besluiten te nemen, de verkoop te bevorderen en aandeelhouderswaarde te vergroten. In de afgelopen 30 jaar heeft Stibo Systems honderden bedrijven ondersteund bij het creëren van één betrouwbare, centrale informatiebron. Stibo Systems is particulier eigendom en onderdeel van de Stibo A/S groep, die is opgericht in 1794. Het hoofdkantoor van Stibo Systems is gevestigd in Aarhus, Denemarken. Voor meer informatie: www.stibosystems.nl

Contact Stibo Systems BV
Tim Bon, telefoon: +31 (0)35 2018860, email: tim.bon@stibo.com

Media Contact
Carolijn Peelen, telefoon: 06 53280936, email: carolijn@peelen.nu