Betaalbaar en comfortabel naar de leukste kerstmarkten met BlaBlaCar

De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken: huizen worden versierd met kerstverlichting, glühwein vult de glazen en warme wanten maken de dienst uit. Het ultieme kerstgevoel ervaar je op een kerstmarkt. Of je nu alvast de heerlijke lekkernijen wil voorproeven, een rondje wil schaatsen, of een origineel cadeau wil scoren: met een BlaBlaCar ben je zo op de plaats van (kerst)bestemming. Omdat de decembermaand al duur genoeg is, laat BlaBlaCar zien hoe betaalbaar ridesharing naar de leukste kerstmarkten is.   

Hartverwarmend Oberhausen 
Eén van de populairste kerstbestemmingen ligt op slechts een uurtje over de grens in Oberhausen. Hier vind je naast talloze potentiële cadeaus voor onder de boom, ook heerlijke versnaperingen om je handschoenen bij af te likken. Daarnaast is er kerstmuziek en genoeg entertainment om ook de allerkleinsten een leuke dag te laten beleven. Reis je af naar Oberhausen met de BlaBlaCar community, dan zit je voor slechts €5,- vanuit Arnhem al op de Duitse kerstslee.   

IJspret in Maastricht
 

Dat ons eigen land ook genoeg moois te bieden heeft, bewijst het Vrijthof in Maastricht. Op steenworp afstand van de winkels in de binnenstad, ligt hier een ijsbaan om jezelf warm te schaatsen. Vanuit Amsterdam, wat ongeveer 210 kilometer van Maastricht verwijderd ligt, maak je een ritje in een BlaBlaCar vanaf €10,-. En daarmee bespaar je toch al snel twee tientjes op een enkele reis met de trein, die je weer slim kunt besteden aan een kerstcadeau.   

Bruisend Brussel
 

In hogere kerstsferen kom je ook wanneer je een bezoekje brengt aan de meer dan tweehonderd kraampjes van de Brusselse kerstmarkt. Naast een reuzenrad en een schaatsbaan, telt de Grote Markt talloze lichtjes waar je zelfs in de donkerste dagen vrolijk van wordt. Als passagier in een BlaBlaCar auto sta je vanuit Amsterdam al voor €13,- enkele reis in het kloppend hart van Brussel. Niet alleen voordelig, maar ook een gezellige sociale activiteit waarbij je nieuwe mensen leert kennen.   

L’amour in Lille
 

In Lille vormt de Place Rihour het decor voor één van de gezelligste kerstmarkten in Frankrijk. Voor €15,- reis je vanaf Rotterdam samen met een BlaBlaCar bestuurder af naar deze locatie. Bij één van de tachtig kraampjes vind je regionale specialiteiten en kunst uit Rusland, Polen en Québec. 

Kerstliedjes in Praag 
Wil je graag een wat langer ritje maken in een BlaBlaCar, dan mag je de kerstmarkt in Praag op het Old Town plein niet missen. Het houten speelgoed, keramiek en kerstversiering brengen je in de kerststemming, terwijl de gigantische kerstboom te midden van de vele houten chalets een blijvende indruk zal achterlaten. De kerstmarkt van Praag staat bekend om de vele straatartiesten, lokale koren en muziekgezelschappen die er optreden. Warm je stembanden onderweg vast op: vanaf Amsterdam reis je voor €57,- naar Praag via BlaBlaCar.  

  Trein* BlaBlaCar* Besparing
Oberhausen €24,- €12,- 50%
Maastricht €24,70 €13,- 48%
Brussel €39,20 €13,- 67%
Lille €50,- €18,- 64%
Praag €108,- €57,- 47%

*gemiddelde prijs in euro’s voor een enkele reis vanuit centrum Amsterdam   

BlaBlaCar is ’s werelds grootste ride sharing platform en momenteel actief in 13 landen. Onlangs werd de mijlpaal van 10 miljoen leden wereldwijd bereikt. Eerder dit jaar ontving BlaBlaCar een investering van 100 miljoen dollar voor internationale groei. Maandelijks reizen wereldwijd twee miljoen mensen met een BlaBlaCar. Niet alleen om het milieu en de verkeersdrukte te sparen, maar natuurlijk ook om de kosten te drukken.   

About the company

BlaBlaCar is een betrouwbare community die bestuurders met vrije plaatsen in contact brengt met passagiers op zoek naar een rit. BlaBlaCar staat aan de wieg van een volledig nieuw, door mensen aangedreven transportnetwerk. Met een toegewijde klantendienst, een ultramodern internet- en gsm-platform en een snel groeiende community van bestuurders en passagiers maakt BlaBlaCar van reizen een sociale, geldbesparende en efficiëntere ervaring voor miljoenen leden over heel Europa. BlaBlaCar speelt hiermee in op de toenemende sharing community waarbij men steeds minder bezit en meer deelt om de kosten te drukken. BlaBlaCar telt 10 miljoen leden in 13 verschillende landen. Meer dan twee miljoen leden reizen maandelijks met BlaBlaCar. 

Contact details

Kirsten Spoelstra, LEWIS PR 
Telefoon: 020 – 220 0220 
Email: BlaBlaCar@lewispr.com  

LEWIS PR - Global Communications
Barbara Strozzilaan 201 
1083 HN Amsterdam

Web: www.lewispr.nl
Wire: www.lewiswire.com/nl
Twitter: www.twitter.com/lewisprnl