BlaBlaCar ziet 45 procent meer ritaanvragen tijdens nationale staking België

Tijdens de nationale staking gisteren in België zijn er maar liefst 20 procent meer ritten aangeboden vanuit Nederland naar België via ride sharing platform BlaBlacar ten opzichte van een ‘normale’ maandag. Veel automobilisten wilden hun steentje bijdragen om het reisleed van de zuiderburen te verminderen. De vraag was zelfs nog hoger: BlaBlaCar zag in totaal 45 procent meer aanvragen voor ritten naar België. Ride sharing wordt steeds meer gezien als duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld de trein of het vliegtuig.  

Ride sharing is het delen van een autorit met één of meerdere passagiers. Bestuurders en passagiers komen middels een online platform met elkaar in contact om hun ritten aan te bieden of te vinden. BlaBlaCar is een community die bestuurders met vrije plaatsen in contact brengt met passagiers op zoek naar een rit. Tijdens de nationale staking in België oversteeg het aantal passagiers op zoek naar een rit ruimschoots het aanbod. 

BlaBlaCar is ’s werelds grootste ride sharing platform en momenteel actief in 13 landen. Onlangs werd de mijlpaal van 10 miljoen leden wereldwijd bereikt. Eerder dit jaar ontving BlaBlaCar een investering van 100 miljoen dollar voor internationale groei. Maandelijks reizen wereldwijd twee miljoen mensen met een BlaBlaCar. Niet alleen om het milieu en de verkeersdrukte te sparen, maar natuurlijk ook om de kosten te drukken.

About the company

BlaBlaCar is een betrouwbare community die bestuurders met vrije plaatsen in contact brengt met passagiers op zoek naar een rit. BlaBlaCar staat aan de wieg van een volledig nieuw, door mensen aangedreven transportnetwerk. Met een toegewijde klantendienst, een ultramodern internet- en gsm-platform en een snel groeiende community van bestuurders en passagiers maakt BlaBlaCar van reizen een sociale, geldbesparende en efficiëntere ervaring voor miljoenen leden over heel Europa. BlaBlaCar speelt hiermee in op de toenemende sharing community waarbij men steeds minder bezit en meer deelt om de kosten te drukken. BlaBlaCar telt 10 miljoen leden in 13 verschillende landen. Meer dan twee miljoen leden reizen maandelijks met BlaBlaCar.

Contact details

Kirsten Spoelstra, LEWIS PR
Telefoon: 020 – 220 0220
Email: BlaBlaCar@lewispr.com

LEWIS PR - Global Communications
Barbara Strozzilaan 201 
1083 HN Amsterdam

Web: www.lewispr.nl
Wire: www.lewiswire.com/nl
Twitter: www.twitter.com/lewisprnl