Datum: (1321 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Eyefreight koppelt MicroStrategy Analytics Platform aan TMS

Gebruiksvriendelijke analyseoplossing zorgt voor optimalisatie wereldwijde productverzendingenUtrecht, 9 december 2014 – Eyefreight (www.eyefreight.com), leverancier van toonaangevende transportmanagementsystemen (TMS), voegt MicroStrategy-technologie toe aan zijn TMS. Met deze toevoeging biedt Eyefreight organisaties wereldwijd een totaaloplossing voor logistiek, die gebruiksvriendelijk en schaalbaar is, en die voldoet aan verschillende rapportage-eisen. Met MicroStrategy Analytics Platform stellen Eyefreight-gebruikers zelf interactieve rapporten op, en selfservice dashboards in. Het TMS van Eyefreight integreert met bestaande transportwerkprocessen, waardoor distributiekosten met wel tien tot dertig procent afnemen voor internationale gebruikers als Campari, Floraholland, Levi’s, Mango en Tata Steel.

De database van Eyefreight bevat een enorme hoeveelheid aan waardevolle klantdata en maakt gebruik van algoritmen om de toewijzing van de voorraad en productverzending te optimaliseren. Dit gebeurt door het transport van klantorders wereldwijd te combineren met acties als multi-drop, continuous move, backhaul en pooling. Met MicroStrategy Analytics Platform stellen Eyefreight-gebruikers vervolgens zelf interactieve rapporten op, en selfservice dashboards in. Deze rapporten en dashboards zijn gebaseerd op een groot aantal datapunten, zoals bestellingen, bezorgcijfers en -voorkeuren, laadcapaciteit en levertijden. Met die informatie kan de gebruiker het transportnetwerk optimaliseren. Ook maken gebruikers eenvoudig een MicroStrategy-dashboard waarop de actuele bezorgstatus van één product is terug te zien. Dit realtime dashboard is tevens eenvoudig te delen met collega’s.

“Bij de meeste TMS-systemen is het onmogelijk te achterhalen wat de transportkosten zijn van een bestelling, vooral op productniveau, omdat systemen niet in staat zijn om te gaan met de complexe tariefstructuren die nodig zijn voor de berekening”, zegt Ken Fleming, CEO van Eyefreight. “Daarnaast kunnen systemen de verzendkosten niet koppelen aan de afdelingen waartoe ze behoren. Door het MicroStrategy Analytics Platform te integreren in ons TMS, zijn deze kosten wel te achterhalen. De gebruiksvriendelijke selfservice-softwareoplossing voorziet dan ook in een unieke gebruikersbehoefte.”

Na een intensieve evaluatie van de verschillende Analytics-aanbieders in de markt heeft Eyefreight gekozen voor MicroStrategy, omdat MicroStrategy een totaalaanbod van functionaliteiten omvat, in tegenstelling tot tools die alleen een oplossing voor een bepaald onderdeel bieden. Daarnaast brengt Eyefreight met de hoogwaardige software van MicroStrategy agile data discovery analytics en selfservice analytics met geavanceerde visualisaties beschikbaar voor wereldwijde Eyefreight-klanten.

“Succesvolle organisaties zien het belang van het nemen van beslissingen op basis van gedegen analyses. Zij zijn dan ook op zoek naar analytics software die meer is dan een simpele analytische puntoplossing”, zegt Paul Zolfaghari, President van MicroStrategy Incorporated. “Toonaangevende bedrijven in transport en logistiek, zoals Eyefreight, kiezen MicroStrategy om eenvoudig hun complexe data te bekijken en te analyseren. Daardoor zijn ze in staat betere service aan te bieden, tijdspaden te optimaliseren én kosten te reduceren.”