E-SSOM van Tools4ever nu ook voor IGEL thin clients

Baarn, 9 december 2014 - Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity en Access Management (IdM/IAM), ondersteunt met haar Single Sign-On oplossing, E-SSOM, nu ook Linux thin clients van IGEL, één van 's werelds grootste fabrikanten van thin client hardware en software. Voorheen ondersteunde E-SSOM ook al Windows Embedded op thin clients. Door de bredere ondersteuning van meerdere soorten thin clients kunnen klanten van Tools4ever optimaal profiteren van de 2-factor en Follow-Me functionaliteit.

De ondersteuning van Tools4ever op Linux clients van IGEL gebeurt nu nog met behulp van een toevoeging aan de standaard Firmware van IGEL en is er op dit moment alleen ondersteuning voor virtuele desktops van Citrix. Er wordt gewerkt aan een bredere ondersteuning en integratie van de E-SSOM software in de standaard Firmware van IGEL.

E-SSOM zorgt ervoor dat een gebruiker eenvoudig kan inloggen met een pasje (2-factor) in plaats van de omslachtige manier met een gebruikersnaam en wachtwoord. De follow-Me functionaliteit zorgt ervoor dat een eindgebruiker altijd toegang krijgt tot de applicaties waar een gebruiker mee aan het werk was, onafhankelijk van de thin client waarop de eindgebruiker werkzaam is. Follow-Me is voornamelijk interessant voor medewerkers die op meerdere plekken binnen de organisatie werken en vaker moeten inloggen, bijvoorbeeld zorgverleners in een ziekenhuis. De combinatie van 2-factor en Follow-Me zorgt ervoor dat een ambulante medewerker middels het tappen met een pasje binnen enkele seconden toegang krijgt tot de applicaties die hij/zij al op een andere plek geopend had. Diverse Nederlandse zorginstellingen hebben inmiddels interesse getoond in dit gecombineerde aanbod van IGEL en Tools4ever.

Jacques Vriens, algemeen directeur van Tools4ever b.v.: “Een thin client is een zeer kosteneffectieve oplossing en door dit te combineren met Follow Me functionaliteit van E-SSOM ontstaat er een krachtig aanbod. Diverse zorginstellingen kunnen optimaal gebruik maken van hun virtual desktop omgeving waarbij zorgverleners snel toegang kunnen krijgen tot patiëntgegevens en de privacy van deze gegevens kunnen waarborgen.”

De Follow Me functionaliteit van E-SSOM werkt bijvoorbeeld in combinatie met gevirtualiseerde desktops zoals Microsoft RDS en Citrix XenApp/XenDesktop. De gebruiker start met het inloggen op het netwerk en het opstarten van de benodigde applicaties. De gebruiker hoeft geen enkele gebruikersnaam/wachtwoord combinatie in te voeren, deze worden allemaal afgehandeld middels de SSO functionaliteit binnen E-SSOM. Ook hoeft de gebruiker zich niet aan te melden op de Active Directory, dit wordt afgehandeld middels 2-factor binnen E-SSOM door het tappen met een pasje. Als deze gebruiker van werkplek wisselt dan heeft hij de mogelijkheid om de ingelogde virtual desktop ‘mee te nemen’ naar een andere werkplek. De gebruiker kan binnen enkele seconden re-connect worden met de al eerder gestarte desktop met de openstaande applicaties door slechts zijn/haar pas op de paslezer te leggen.