www.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2475 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1826 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Wereldprimeur: LANCOM Systems biedt sterk geïntegreerde oplossing voor de retail

Oplossing ontwikkeld samen met imagotag; ondersteunt traditionele WLAN-, elektronische schapkaarten- en locatiegebaseerde diensten in één platform

Aken, 19 november 2014 – De retail ondergaat sterke veranderingen. Moderne, draadloze oplossingen en locatiegebaseerde diensten voor smartphonegebruikers optimaliseren processen en leggen de basis voor nieuwe bedrijfsmodellen en klantervaringen. LANCOM Systems, de toonaangevende Duitse leverancier van netwerkoplossingen voor bedrijven en overheid, integreert nu als eerste verschillende draadloze technologieën binnen één infrastructuurplatform. De nieuwe access points binnen de E-Serie ondersteunen naast het traditionele WLAN ook elektronische schapkaarten (ESL) en iBeacons. Voordelen zijn lagere kosten, een langere levensduur en optimale zekerheid. Deze wereldprimeur is het resultaat van samenwerking met imagotag, de Oostenrijkse specialist in elektronische schapkaarten. Dit bedrijf ontwikkelde de draadloze techniek voor het aansturen hiervan.

Elektronische prijs- en productbeschrijvingslabels behoren tot een van toptrends in de detailhandel. Volgens een recent retailonderzoek[1] groeit de markt voor Electronic Shelf Labels (ESL) tot 2018 gemiddeld met achttien procent per jaar. Ook in Nederland beginnen elektronische schapkaarten aan populariteit te winnen. Grote bedrijven doen hier hun eerste ervaringen mee op.Om de levensduur van de batterijen in de elektronische displays te verlengen, wordt bij de aansturing gebruikgemaakt van een speciale energiebesparende draadloze technologie. Tot nu toe vereiste dit het aanleggen en onderhouden van een kostbare, aparte draadloze infrastructuur. Die zorgde regelmatig voor interferentie met de bestaande draadloze LAN-infrastructuren omdat beide technologieën gebruikmaken van dezelfde frequentie (2,4 GHz). Wireless LAN wordt in de retail veelvoudig toegepast voor bijvoorbeeld voorraadbeheer of het bieden van internettoegang aan klanten.

Lagere kosten, betere bescherming van investeringen
LANCOM heeft de beide technologieën in nauwe samenwerking met ESL-specialist imagotag op elkaar afgestemd, waarbij imagotag de draadloze technologie ontwikkelde voor het aansturen van de labels. Retailers profiteren van lage initiële investeringen, lage operationele kosten en een langere levensduur van de met batterijen uitgeruste schapkaarten, bij gelijktijdig gebruik van een draadloos LAN.

Geïntegreerde iBeacon-technologie voor locatiegebaseerde services
Naast draadloos LAN en ESL ondersteunen de LANCOM-access points binnen de nieuwe E-Serie nog een derde draadloze techniek. Door de geïntegreerde iBeacon-technologie kunnen retailers innovatieve locatiegebaseerde diensten ontwikkelen, zoals:
  • locatiegebonden push-marketing: klanten die in de buurt van een winkel komen, krijgen actuele aanbiedingen via een app-bericht op hun smartphone;
  • indoor-navigatie: via een draadloos gestuurde routeplanning of een app- of webgebaseerde routekaart vindt een klant zijn weg naar een aanbieding of afdeling in de winkel.
  • Business Intelligence: op basis van analyses van bezoekersstromen is het mogelijk looproutes en schapindelingen te optimaliseren
Christian Schallenberg, directielid bij LANCOM Systems: ”Ik ben ervan overtuigd dat elektronische schapkaarten en locatiegebaseerde diensten de retail een enorm potentieel bieden. Denk aan het dynamisch prijzen van producten of het uitbreiden van de klantcommunicatie. Veel van dit type projecten mislukt vanwege hoge kosten of technische obstakels. Door de integratie van ESL- en iBeacon-technologie in een professionele WLAN-infrastructuur beschikt de retailer over een uitgelezen kans om zich op een moderne manier te presenteren, snel te reageren op trends en een volledig nieuwe manier van dialoog met de kant te ontwikkelen. Dit tegen lage kosten op een efficiënte manier en met weinig onderhoudseisen.”

Dr. Michael Moosburger, oprichter en directeur van imagotag bevestigt het grote potentieel van de oplossing: “Het elektronisch prijzen van producten is een belangrijke trend in de retail. Met de combinatie van onze ESL-technologie met draadloos LAN en iBeacons hebben we gezamenlijk een unieke infrastructuuroplossing gecreëerd die de retail nieuwe mogelijkheden biedt op het gebeid van het flexibel prijzen van producten en klantenbinding.”

Beschikbaarheid
De nieuwe access points in de E-Serie van LANCOM zijn per direct beschikbaar. Dat geldt ook voor de elektronische schapkaarten van imagotag en de centrale server voor het aansturen van de labels.

[1] Global Electronic Shelf Labels; Market Report 2014-2018 van TechNavio, 2014

Over LANCOM Systems
LANCOM Systems is de toonaangevende Duitse producent van betrouwbare, innovatieve netwerkoplossingen voor zakelijke klanten. De twee businessunits van LANCOM, VPN Network Connectivity en Wireless LAN, bieden professionele gebruikers veilige, flexibele infrastructuuroplossingen voor lokale en multisite-netwerken. De gehele productreeks wordt ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland. LANCOM Systems levert door het Duitse Federale Kantoor voor Informatiebeveiliging (BSI) gecertificeerde VPN-oplossingen voor het beveiligen van kwetsbare netwerken en kritische infrastructuren (EPCIP) tegen cyberaanvallen. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken, Duitsland. Het bedrijf heeft verder kantoren in geheel Europa. Klanten zijn mkb-ondernemingen, overheidsinstanties, instellingen en grote bedrijven in Duitsland, Europa en in toenemende mate in de rest van de wereld.

Over imagotag
imagotag staat voor innovatie en geavanceerde technologieën. Het bedrijf werd in 2010 opgericht door dr. Michael Moosburger en Andreas Rössl in 2010 en heeft zich snel ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming in elektronische schapkaarten en digital signage. Naast jarenlange ervaring in software, hardware en draadloze technologie beschikt het bedrijf over ruime expertise in retail en logistiek. Het gebruik van moderne technologie bij Points of Sale zorgt voor concurrentievoordeel, hogere klanttevredenheid en imago- e efficiencyverbetering. Imagotag ging in het begin van 2014 een strategisch partnership aan met de wereldwijd toonaangevende onderneming in elektronische schapkaarten, Store Electronic System / SES Group.

LANCOM-contactpersoon
Jan Buis
T: +31 (0)6 5026 5655 
E: pers@lancom.eu

LVTPR
Gijs van Beek / Michael Ros
T: +31 (0)30 65 65 070
E: lancom@lvtpr.nl
Tags bij dit bericht  
Eerder van LANCOM Systems  
16 dec 2015 EuroCIS 2016: LANCOM Systems toont netwerkoplossingen als basis voor succesvolle digitalisering binnen retail

12 okt 2015 Nieuwe 802.11ac-serie outdoor access points van LANCOM Systems

5 okt 2015 Nieuwe, hoogwaardige 802.11ac access points van LANCOM Systems
Persberichten van maandag 18 november 2019  
NetApp Reports Second Quarter of Fiscal Year 2020 Results

Riverbed zet nieuwe standaard voor SD-WAN voor meer schaalbaarheid en betere prestaties

Workiva winnaar op het gebied van klanttevredenheid in onderzoek van Chartis

Zyxel’s nieuwe geavanceerde firewall geeft kleine bedrijven controle over hun cybersecurity

NTT Ltd. deelt cybersecuritytrends die in 2020 bepalend zijn voor businesstechnologielandschap

NTT Ltd. ‘Future Disrupted’ voorspellingen voor 2020

Zie ginds komt de Sintbot

Toucan Toco zoekt partners in Benelux om groei te versnellen

Volledig waterdichte RVS-panels van essentieel belang in chemische en voedingsmiddelenindustrie

McCoy gaat samen met Flow en lanceert beheer- en transformatiediensten 2.0

Global Client Programma van Nedap wint GIT Security Award

Kaspersky gaat nu ook klantgegevens uit VS en Canada verwerken en opslaan in Zwitserland

5G in de logistiek: voorbereiden op de toekomst

Onderzoek Fortinet: Cybercriminelen maken vaker gebruik van Ransomware-as-a-Service (RaaS)-oplossing
Knowliah erkend als representatieve aanbieder wereldwijd in Enterprise Legal Management Solutions

Paskal van Lomm wint Digital Transformers Awards 2019 met medisch platform Duxxie

Eerste Startupbootcamp Media accelerator 2019 met thema Going Beyond

Effectory is wederom FD Gazelle 2019 en wint de Award in regio West

Nieuwe Bluetooth-headsets van Poly bieden meer connectiviteitsopties en gebruiksvrijheid

Nieuwe financieringsronde versnelt groei Textmetrics 

Softwarebedrijf Intigris benoemd tot FD Gazelle 2019
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1826 dagen
PR contact  
Logo LVTPR
LANCOM Systems contact  
Logo LANCOM Systems
  +49 (0) 2405 49936-243
  pers@lancom.eu
  www.lancom.eu
LANCOM Systems sociaal  
LANCOM Systems tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo NEG-ITSolutions
Logo Remain Software
Logo Saxion
Logo VPNtotaal.nl
Logo Relined Fiber Network
Logo Insight
Logo Edubookers.com
Logo Humanwave B.V.
Logo Datacenter.com
Logo TenderApp
Logo DeltaFiber B.V.
Logo Global Knowledge
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo PQR B.V.
Logo Belcentrale.nl
Logo RoSecure
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo NetApp
Logo Riverbed
Logo Workiva
Logo ZyXEL
Logo NTT Ltd.
Logo NTT Ltd.
Logo Digital Transformers
Logo Startupbootcamp
Logo Effectory
Logo Poly
Logo Schoevers
Logo devolo
Logo Telindus
Logo Lightspeed
Logo Oracle
Openingstijden
Ma-Vr:  08:00 - 22:00
Za-Zo:  Alleen aanleveren

Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87101 persberichten
- 5551 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 6638 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl