www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.EVENTIVE.nl
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (2016 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: AxiCom

Wereldprimeur: LANCOM Systems biedt sterk geïntegreerde oplossing voor de retail

Oplossing ontwikkeld samen met imagotag; ondersteunt traditionele WLAN-, elektronische schapkaarten- en locatiegebaseerde diensten in één platform

Aken, 19 november 2014 – De retail ondergaat sterke veranderingen. Moderne, draadloze oplossingen en locatiegebaseerde diensten voor smartphonegebruikers optimaliseren processen en leggen de basis voor nieuwe bedrijfsmodellen en klantervaringen. LANCOM Systems, de toonaangevende Duitse leverancier van netwerkoplossingen voor bedrijven en overheid, integreert nu als eerste verschillende draadloze technologieën binnen één infrastructuurplatform. De nieuwe access points binnen de E-Serie ondersteunen naast het traditionele WLAN ook elektronische schapkaarten (ESL) en iBeacons. Voordelen zijn lagere kosten, een langere levensduur en optimale zekerheid. Deze wereldprimeur is het resultaat van samenwerking met imagotag, de Oostenrijkse specialist in elektronische schapkaarten. Dit bedrijf ontwikkelde de draadloze techniek voor het aansturen hiervan.

Elektronische prijs- en productbeschrijvingslabels behoren tot een van toptrends in de detailhandel. Volgens een recent retailonderzoek[1] groeit de markt voor Electronic Shelf Labels (ESL) tot 2018 gemiddeld met achttien procent per jaar. Ook in Nederland beginnen elektronische schapkaarten aan populariteit te winnen. Grote bedrijven doen hier hun eerste ervaringen mee op.Om de levensduur van de batterijen in de elektronische displays te verlengen, wordt bij de aansturing gebruikgemaakt van een speciale energiebesparende draadloze technologie. Tot nu toe vereiste dit het aanleggen en onderhouden van een kostbare, aparte draadloze infrastructuur. Die zorgde regelmatig voor interferentie met de bestaande draadloze LAN-infrastructuren omdat beide technologieën gebruikmaken van dezelfde frequentie (2,4 GHz). Wireless LAN wordt in de retail veelvoudig toegepast voor bijvoorbeeld voorraadbeheer of het bieden van internettoegang aan klanten.

Lagere kosten, betere bescherming van investeringen
LANCOM heeft de beide technologieën in nauwe samenwerking met ESL-specialist imagotag op elkaar afgestemd, waarbij imagotag de draadloze technologie ontwikkelde voor het aansturen van de labels. Retailers profiteren van lage initiële investeringen, lage operationele kosten en een langere levensduur van de met batterijen uitgeruste schapkaarten, bij gelijktijdig gebruik van een draadloos LAN.

Geïntegreerde iBeacon-technologie voor locatiegebaseerde services
Naast draadloos LAN en ESL ondersteunen de LANCOM-access points binnen de nieuwe E-Serie nog een derde draadloze techniek. Door de geïntegreerde iBeacon-technologie kunnen retailers innovatieve locatiegebaseerde diensten ontwikkelen, zoals:
  • locatiegebonden push-marketing: klanten die in de buurt van een winkel komen, krijgen actuele aanbiedingen via een app-bericht op hun smartphone;
  • indoor-navigatie: via een draadloos gestuurde routeplanning of een app- of webgebaseerde routekaart vindt een klant zijn weg naar een aanbieding of afdeling in de winkel.
  • Business Intelligence: op basis van analyses van bezoekersstromen is het mogelijk looproutes en schapindelingen te optimaliseren
Christian Schallenberg, directielid bij LANCOM Systems: ”Ik ben ervan overtuigd dat elektronische schapkaarten en locatiegebaseerde diensten de retail een enorm potentieel bieden. Denk aan het dynamisch prijzen van producten of het uitbreiden van de klantcommunicatie. Veel van dit type projecten mislukt vanwege hoge kosten of technische obstakels. Door de integratie van ESL- en iBeacon-technologie in een professionele WLAN-infrastructuur beschikt de retailer over een uitgelezen kans om zich op een moderne manier te presenteren, snel te reageren op trends en een volledig nieuwe manier van dialoog met de kant te ontwikkelen. Dit tegen lage kosten op een efficiënte manier en met weinig onderhoudseisen.”

Dr. Michael Moosburger, oprichter en directeur van imagotag bevestigt het grote potentieel van de oplossing: “Het elektronisch prijzen van producten is een belangrijke trend in de retail. Met de combinatie van onze ESL-technologie met draadloos LAN en iBeacons hebben we gezamenlijk een unieke infrastructuuroplossing gecreëerd die de retail nieuwe mogelijkheden biedt op het gebeid van het flexibel prijzen van producten en klantenbinding.”

Beschikbaarheid
De nieuwe access points in de E-Serie van LANCOM zijn per direct beschikbaar. Dat geldt ook voor de elektronische schapkaarten van imagotag en de centrale server voor het aansturen van de labels.

[1] Global Electronic Shelf Labels; Market Report 2014-2018 van TechNavio, 2014

Over LANCOM Systems
LANCOM Systems is de toonaangevende Duitse producent van betrouwbare, innovatieve netwerkoplossingen voor zakelijke klanten. De twee businessunits van LANCOM, VPN Network Connectivity en Wireless LAN, bieden professionele gebruikers veilige, flexibele infrastructuuroplossingen voor lokale en multisite-netwerken. De gehele productreeks wordt ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland. LANCOM Systems levert door het Duitse Federale Kantoor voor Informatiebeveiliging (BSI) gecertificeerde VPN-oplossingen voor het beveiligen van kwetsbare netwerken en kritische infrastructuren (EPCIP) tegen cyberaanvallen. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken, Duitsland. Het bedrijf heeft verder kantoren in geheel Europa. Klanten zijn mkb-ondernemingen, overheidsinstanties, instellingen en grote bedrijven in Duitsland, Europa en in toenemende mate in de rest van de wereld.

Over imagotag
imagotag staat voor innovatie en geavanceerde technologieën. Het bedrijf werd in 2010 opgericht door dr. Michael Moosburger en Andreas Rössl in 2010 en heeft zich snel ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming in elektronische schapkaarten en digital signage. Naast jarenlange ervaring in software, hardware en draadloze technologie beschikt het bedrijf over ruime expertise in retail en logistiek. Het gebruik van moderne technologie bij Points of Sale zorgt voor concurrentievoordeel, hogere klanttevredenheid en imago- e efficiencyverbetering. Imagotag ging in het begin van 2014 een strategisch partnership aan met de wereldwijd toonaangevende onderneming in elektronische schapkaarten, Store Electronic System / SES Group.

LANCOM-contactpersoon
Jan Buis
T: +31 (0)6 5026 5655 
E: pers@lancom.eu

LVTPR
Gijs van Beek / Michael Ros
T: +31 (0)30 65 65 070
E: lancom@lvtpr.nl
Reacties  
   Er zijn geen reacties, login om te reageren
Laatste van LANCOM Systems  
Drie nieuwe Fiber Aggregation Switches met optioneel cloud-beheer

Virtuele roadshow “LANcompact” informeert het partnerkanaal van LANCOM Systems

Switch2Cloud-actie: LANCOM Systems biedt drie jaar gratis cloud-beheer voor zijn switches
Schoevers ziet vraag naar Virtual Assistants flink stijgen

Yellowtail en IFS breiden partnership uit om EOI-mogelijkheden voor klanten sterk te vergroten

Drie kwart van de Nederlanders twijfelt aan betrouwbaarheid online informatie over financiële producten

Milšped Group kiest Shippeo om klanten tegemoet te komen in vraag naar real-time transport visibility

Iemand thuis bij pakketbezorging? Nóg belangrijker tijdens de coronacrisis

Trend Micro onderzoek constateert gebrek aan vertrouwen binnen de cybercriminele onderwereld
Talking Bikes: Siemens Mobility maakt fietsers digitaal zichtbaar

Nieuwe softwareomgeving voor financiële dienstverlener SKG

Johnny Pronk aangesteld als key accountmanager bij Renewd

Pure biedt flexibiliteit en keuzevrijheid aan klanten die een weg moeten vinden in de uitdagende omgeving van vandaag

Greenhouse verdubbelt capaciteit datacenter Naaldwijk en benoemt Chief Commercial Officer

Uptime datacenter BIT cruciaal voor kwaliteit van diensten Missing Piece

Sharp introduceert stijlvol zwart PV-zonnepaneel met half-cut-cellen

commercetools erkend om B2B-commerce

Toshiba Tec Retail gaat verder onder de naam Toshiba Global Commerce Solutions (Benelux)

Razer Gigantus V2 – go big or go home

F5 maakt Tom Fountain topman voor wereldwijde services en strategie

Nakko becomes Notificare partner

Scale-up Gymeyes lanceert bestelkiosk voor horeca

Vanaf 1 juni reserveren bij cafés en terrassen met nieuwe app

Cybereason sluit samenwerking met Pinewood om slagkracht in Nederland te vergroten

GitLab breidt functionaliteiten van DevSecOps-platform uit met release 13.0

VMware introduceert tweede generatie van VMware Cloud on Dell EMC

CM.com takes Conversational Commerce to the next level through the acquisition of leading Conversational AI provider CX Company

Verdwijnen DWDD doet literatuurwereld veel pijn
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2016 dagen
LANCOM Systems contact  

Logo LANCOM Systems

  +49 (0) 2405 49936-243
  pers@lancom.eu
  www.lancom.eu
LANCOM Systems sociaal  


LANCOM Systems tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Relined Fiber Network
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Schoevers
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Shippeo
Logo Pure Storage
Logo Greenhouse Datacenters
Logo BIT
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo commercetools
Logo Toshiba
Logo Workiva
Logo Barracuda Networks
Logo HubSpot
Logo MeetingpointAdvies
Logo Zyxel
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88459 persberichten
- 5694 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8075 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl