Contentbureauwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2483 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1910 dagen geleden)
Bedrijf:

Saffier De Residentiegroep: “Goed dat iedereen kan zien wat de dagelijkse personeelsinzet kost”

Geïntegreerd begroten, plannen en sturen met Aysist software

Moordrecht/Den Haag, 3 november  2014

Zorgorganisatie Saffier De Residentiegroep heeft besloten tot de aanschaf van alle Aysist onderdelen. Het flexbureau Flexjob, dat de centrale flexpool van Saffier De Residentiegroep beheert, werkt al enkele jaren naar tevredenheid met Aysist FlexPlan. Op dit moment worden CapaciteitsPlan en RoosterPlan geïmplementeerd en traint Ayton alle teamleiders. Zij leren onder meer hoe ze op basis van capaciteitsplanning, het plannen vanuit de zorgvraag, binnen hun begroting kunnen blijven.

Jacqueline van der Kroft is manager P&O bij Saffier De Residentiegroep en was nauw betrokken bij de keuze voor de nieuwe planningssoftware.  “We zochten nieuwe integrale planningssoftware, en dan kijk je natuurlijk ook naar wat de al aanwezige systemen daarin kunnen bieden. Het grootste probleem is namelijk dat we onze vaste- en flexmedewerkers nu vanuit twee aparte systemen plannen. Dat is lastig voor planners en medewerkers, maar zeker ook voor de administratieve en financiële afhandeling. En bovendien is er geen duidelijk en actueel totaaloverzicht.”
Dat was dus een van de voorwaarden waaraan de nieuwe software moest voldoen: geïntegreerd kunnen plannen en rapporteren voor vast én flex. Daarnaast is gekeken naar de gebruiks-vriendelijkheid van het systeem zelf. Jacqueline geeft aan dat de mogelijkheden die Aysist biedt voldoet aan alle wensen, en bovendien een extra voordeel biedt op financieel terrein.

Grip en zicht op de financiën, op elk niveau
Jacqueline benadrukt dat het verkrijgen van financieel inzicht niet alleen belangrijk is voor de controller en het management. “Wij vinden met name belangrijk, dat Aysist real-time financieel inzicht verschaft aan iedereen, op elk niveau. Met behulp van de software kun je vooraf financiële begrotingsscenario’s opstellen en eenmaal operationeel, krijg je per afdeling de actuele stand van zaken in beeld: uren, maar ook kosten en opbrengsten. Niet alleen het management krijgt dat inzicht, maar ook de teamleiders. En dát is misschien wel de grootste verandering die we teweeg hebben gebracht, en Aysist speelt daarin een belangrijke rol.”

Eye-opener
Saffier De Residentiegroep heeft er als organisatie voor gekozen de teamleiders te leren werken met CapaciteitsPlan, zodat zij niet alleen op basis van formatie en zorgvraag de capaciteit plannen maar dit ook kunnen relateren aan beschikbaar budget en zorgvraag van de cliënt.  “Omdat zij nog beter weten, wat hun cliënten nodig hebben aan zorg. En wanneer ze meer of minder zorg nodig hebben”, zo verklaart Jacqueline. “Dat stuk capaciteitsplanning moet je wel aangeleerd krijgen. Je plant immers niet meer alle medewerkers op basis van hun contracturen weg, maar je kijkt naar de vraag per cliënt, en koppelt daar diensten en functieniveaus aan. En daarna vul je pas het rooster in met de benodigde mensen.  Op dit moment traint Ayton dus alle teamleiders, en zij krijgen tegelijkertijd  de software uitgelegd. Want met Aysist wordt capaciteitsplanning een stuk eenvoudiger. Je kunt meerdere begrotingscenario’s uitwerken. Dat biedt twee grote voordelen: je kunt enerzijds precies zien wat de budgettaire consequenties zijn als je bijvoorbeeld het functieniveau van een dienst verandert, of een dienst minder inzet aan het einde van de dag. En anderzijds krijg je als teamleider ook direct inzicht in de kosten voor opleidingen en werkoverleg. Al die uren voor ‘indirecte en voorwaardelijke zorg’ laat Aysist je ook opnemen in de begroting, omdat er natuurlijk ook reële kosten aan zijn verbonden.  Dat zijn toch wel eye-openers .”
Naast capaciteitsplanning, leren de teammanagers ook  om te gaan met RoosterPlan. Zij zullen samen met hun medewerkers het basisrooster opstellen, daarbij waar mogelijk rekening houdend met ieders wensen en eisen. Dat basisrooster wordt uitgerold voor een heel jaar. Iedereen weet dan precies waar hij aan toe is. Dit past ook in het project ‘duurzame inzetbaarheid’, dat de afdeling P&O onlangs opstartte.

Flexlaag uitgebreid met collegiale in- en uitleen
Een ander groot voordeel  van Aysist vindt Jacqueline de vereenvoudiging van de administratieve en financiële afhandeling van in- en uitleen. “Steeds vaker werken mensen op verschillende locaties, en het is een enorm karwei om dat kostentechnisch achteraf te verwerken. Aysist daarentegen, wijst de kosten direct toe aan de kostenplaats  waar is gewerkt, en geeft daarnaast direct de juiste gegevens door voor de salarisverwerking.  Dat vereenvoudigt en stimuleert het in- en uitlenen enorm , en je kunt stellen dat we er naast de afdelingsflex en poolflex, eigenlijk een nieuwe, snel inzetbare flexlaag bij hebben gekregen; intercollegiale in- en uitleen.  Daar verwachten we nog een extra efficiencyslag mee te maken.”

Koppeling met Youforce van RAET
Tot slot geeft Jacqueline aan dat de keuze voor Aysist ook is ingegeven door de al goed werkende koppeling van FlexPlan met Youforce van Raet. “Nu hoef je vanuit het personeelsinformatiesysteem alle gegevens echt nog maar één keer in te lezen. Dat vermindert de foutmarge en verlaagt de mutatietijden achteraf tot vrijwel nihil. Bovendien”, zo stelt Jacqueline, ”hoef je ook alle veranderingen in bijvoorbeeld contracten maar eenmalig in te geven. Aysist neemt dat direct mee, zowel in FlexPlan als RoosterPlan .”Saffier De Residentiegroep.
Saffier De Residentiegroep is een zorgorganisatie die dagelijkse zorg verleend aan kwetsbare groepen en richt zich op kleinschalig wonen in een grootschaliger verband.  Het welzijn van de cliënt staat voorop.  Mensen zichzelf kunnen laten zijn en blijven is de missie. Zowel in de locatie, als voor de ouderen die zelfstandig in de wijk wonen en daar hulp en ondersteuning bij nodig hebben. Dat is vertaald in Ruimte voor jezelf; ruimte voor eigen wensen, voor welzijn, voor wonen in een passende sfeer. Elke locatie van Saffier De Residentiegroep heeft zijn eigen sfeer; de eigen couleur locale. www.saffierderesidentie.nl

Ayton. Software met ambitie
Ayton is gespecialiseerd in het organiseren en automatiseren van personeelsplanning in de Zorg. Ayton biedt zorginstellingen zowel het advies als de systemen om te komen tot efficiënte en effectieve personeelsinzet. Hieraan ligt een unieke visie ten grondslag; de inzet van medewerkers beweegt mee met de zorgvraag, met een uitgekiende flexibilisering van de personeelsinzet als basisprincipe. Parallel daaraan zorgt de Aysist® software voor de borging van alle vergaarde gegevens en mutaties. Dat biedt de zorgorganisatie real-time financieel inzicht, tot op afdelingsniveau. www.ayton.nl


Foto: Jacqueline van der Kroft, Manager P&O bij Saffier De Residentiegroep

Voor meer informatie:
Ayton bv  
Loran Noteboom, Commercieel directeur Ayton
Mail info@ayton.nl
Tel. (0182) 377 222
Laatste van Ayton  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1910 dagen
Ayton contact  

Logo Ayton

  070 – 357 0800
  info@ayton.nl
  www.ayton.nl
Ayton sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo ConoScenza
Logo Camarate ICT
Logo Synobsys
Logo Distology Nederland B.V.
Logo BTG
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo UiPath
Logo Conclusion Zuyd
Logo IFS
Logo Cisco
Logo Cisco
Logo Solipsis b.v.
Logo Collibra
Logo Genesys
Logo Dell Boomi
Logo AEB
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Zircon
Logo myBrand
Logo NetApp
Logo Schneider Electric
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87593 persberichten
- 5594 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7287 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl