Datum: (1384 dagen oud)
Bedrijf:
PR: AddIT Benelux

CAD & Company introduceert BLDNG360 om virtuele gebouwen te bekijken en BIM-modellen te delenCAD & Company introduceert met BLDNG360 een interactieve webomgeving om virtuele gebouwen van alle kanten te bekijken en BIM-modellen te delen. Dit platform geeft inzicht in welke projecten er binnen gemeenten worden ontwikkeld. Iedereen kan op BLDNG360 bekijken hoe nieuwe gebouwen er per locatie in 3D uit gaan zien. Als digitale alternatief voor de bekende bouwborden. Bekijk alle gebouwen zelf op: http://bldng360.nl, waaronder ook de Markthal in Rotterdam en de Amsterdam Arena.

VIRTUELE GEBOUWEN INTERACTIEF BEKIJKEN
BLDNG360 is een laagdrempelig webplatform waarop iedereen kan zien welke gebouwen er in Nederland worden ontwikkeld en gebouwd. Zowel de opdrachtgever, architect, aannemer, constructeur, installateur, als alle leveranciers die aan het project meewerken. Maar ook andere geïnteresseerden kunnen het digitale bouwbord van projecten bekijken. Eenvoudig 24/7 toegankelijk, vanaf een desktopcomputer en laptop. Dit najaar volgt de ondersteuning voor tablet en smartphone. "Wij krijgen regelmatig de vraag waarom er online alleen mooie plaatjes van virtuele gebouwen te zien zijn", vertelt Rob Oud, directeur en inspirator van CAD & Company. "Maar ook hoe grote BIM-modellen eenvoudig met de andere betrokkenen te delen zijn. Daarom hebben wij in nauwe samenwerking met een aantal innovatieve klanten BLDNG360 ontwikkeld."

GRATIS WEBTOEPASSING
Behalve initiatiefnemer CAD & Company hebben ook Autodesk, Dura Vermeer, HFB, TBI kennisLAB en VDNDP bouwingenieurs meegewerkt aan de ontwikkeling van BLDNG360. Het is een gratis te gebruiken webtoepassing, waarmee iedereen op interactieve wijze kan zien welke bouwprojecten er worden gerealiseerd.  Met informatie over alle bedrijven die daarbij betrokken zijn. Zonder verplichte registratie en inloggen. Wie zelf modellen wil publiceren en dat zowel via BLDNG360 als social media wil delen, moet zich wel eerst registreren. Er is ook een betaalde account mogelijk om projecten met het logo bij alle modellen en een eigen bedrijfspagina te presenteren.

TOEGEVOEGDE WAARDE VOOR KLANTEN
“Dura Vermeer is een innovatieve bouwer die belangrijke ontwikkelingen als BIM en LEAN volop gebruikt", zegt CFO Bob Post. Het delen van virtuele gebouwen via BLDNG360 met onze opdrachtgevers en andere geïnteresseerden, is een extra dimensie die wij graag inzetten! Verder zien wij BLDNG360 als een logisch vervolg op de ingezette digitalisering van onze processen en verder denken in datagebruik".

"Als gespecialiseerd BIM-bureau stuurt HFB op processen en techniek", zegt BIM Manager Timothy Lievendag. "Al onze product- en procesinnovaties zijn gericht op het vastleggen van consistente modeldata. Een ander belangrijk aspect is communicatie. BLDNG360 stelt ons in staat om de modellen die wij samen met onze partners hebben gerealiseerd op een eenvoudige maar ook leuke manier te delen. Een openheid waarbij inkijk in hetgeen wij samen ontwikkelen voor alle betrokkenen waarde toevoegt. Want BIM is zowel samenwerken als vertrouwen."

Glue360 en Field360
Als BIM360 adviseur biedt CAD & Company naast BLDNG360 ook Glue360 en Field360. Glue360 is een webservice waarmee ontwerppartners hun ontwerpen kunnen delen en ook direct clashen. Dat verbetert de kwaliteit van die modellen. Field360 is tevens te gebruiken om te BIMmen op de bouwplaats. Daarmee is de communicatie tussen het kantoor en de bouwplaats te optimaliseren. Samengevat zorgt Field voor een aanzienlijke verbetering van het resultaat van de aannemer.


Over CAD & Company
CAD & Company is een kennisorganisatie die bouwkundige, civiele en werktuigbouwkundige opdrachtgevers helpt met het verbeteren van hun (technische) bedrijfsprocessen. Met innovatieve CAD-, PDM- en BIM technologie ter ondersteuning van het ontwerp- en engineeringproces wordt een aantoonbare bijdrage geleverd aan verhoging van het rendement en verlaging van de kosten. CAD & Company analyseert, adviseert en implementeert. Diep inhoudelijke kennis van CAD- en ICT-toepassingen, gecombineerd met gedegen kennis van de processen van de klant vormen de basis van ruim 20 jaar succes in een competitieve markt.

Het hart van de oplossingen wordt gevormd door de software van marktleiders Autodesk en Microsoft. CAD & Company is Gold Partner van Autodesk en Microsoft en bovendien Autodesk Authorized Training Center, Autodesk Authorized Developer en Autodesk BIM 360 Advisor. Wij zijn een gezonde en snelgroeiende organisatie waarin passie voor, en kennis van innovatieve ICT-toepassingen centraal staat. Onze specialisten worden gecomplimenteerd met hun degelijke aanpak en kennis van complexe processen en software.Noot voor de redactie:
Voor meer informatie en andere afbeeldingen kunt u contact opnemen met:

CAD & Company
Rob Oud, Inspirator
Tel: (088) 494 666 1
Email: rob.oud@cadcompany.nl
Twitter: @RobOud

Of met:

AddIT Benelux
Peter Gloudemans
Tel: 06 53471777
Email:peter.gloudemans@addit-benelux.nl