VMware verenigt Mobile, Desktop en Content Management in VMware Workspace Suite

Nieuw geïntegreerd platform combineert AirWatch Mobile en Content Management met VMware Horizon voor één unified eindgebruikerservaring en uitgebreid IT-beheer

VMworld San Francisco/ Utrecht, 26 augustus 2014 - VMware heeft de VMware Workspace Suite aangekondigd, een nieuw geïntegreerd platform voor het beheer van applicaties, data en devices. De VMware Workspace Suite is per direct beschikbaar. Het biedt één geïntegreerde portal voor de toegang tot ‘AirWatch by VMware’- mobiele en content management-oplossingen, en VMware Horizon. Voor eindgebruikers betekent dit een unified ervaring op hun mobiele en desktop-apparaten, terwijl IT-beheerders profiteren van een uitgebreide beheeroplossing. Daarnaast introduceert VMware nieuwe producten en features die klanten helpen met de volgende IT-fase waarin desktops en applicaties als een dienst worden geleverd.

“VMware Workspace Suite vormt een belangrijke mijlpaal in het leveren van de beste eindgebruikerservaring binnen één unified workspace, waarbij mobile, desktop en data worden verenigd”, zegt Sanjay Poonen, executive vice president and general manager, End-User Computing, VMware. “VMware biedt een best-of-breed en geïntegreerde oplossing die reikt van het datacenter tot devices. Deze end-user computing-oplossing is daarmee niet alleen eenvoudig, maar ook veiliger voor zowel de business als IT.”

VMware Workspace Suite: een geïntegreerd platform
VMware Workspace Suite biedt veel innovaties voor klanten die kampen met uitdagingen zoals de complexiteit van het implementeren en beheren van verschillende ‘point products’. De belangrijkste onderscheidende factoren zijn:
  • Naadloze ‘Anywhere’ productiviteit met Single Sign-On - Toegang tot web, SaaS- en Windows-applicaties via mobiele apparaten vereisen slechts één enkele klik omdat ze ze zich binnen de VMware Workspace Portal bevinden en verschijnen in de AirWatch-catalogus.

  • Schaalbaar, unified platform voor hybride clouds - VMware biedt een unified platform dat resource-beheer kan monitoren en automatiseren binnen private en publieke clouds via VMware vCloud Automation Center en VMware vCenter Operations Manager voor het hoogste SLA (service level agreement)-niveau.

  • Betrouwbare, best-of-breed technologieën - VMware Workspace Suite combineert VMware Horizon 6 met Enterprise Mobile Management (EMM), AirWatch by VMware.
De volgende fase van innovatie - niet meer kiezen tussen prestaties of kosten
De aangekondigde nieuwe producten en verbeteringen van VMware Horizon helpen klanten bij de adoptie van desktopvirtualisatie. Zij hoeven niet langer te kiezen tussen prestaties of kosten, zoals soms bij eerdere generaties van desktopvirtualisatie het geval was. De updates van het VMware desktop-portfolio omvatten: 
  • Real-time applicatie delivery met CloudVolumes - De toevoeging van CloudVolumes biedt real-time levering van applicaties, gebruikersinstellingen en data naar iedere virtuele desktop. Hieronder profiteren klanten van gepersonaliseerde desktops maar met de economische voordelen van een gedeelde infrastructuur.

  • High-performance rich graphic-applicaties op Chromebooks - De samenwerking tussen VMware, Google en NVIDIA biedt een technologische preview van high-performance, workstation-achtige applicates en desktops die toegankelijk zijn vanaf Chromebooks. Klanten hebben hierdoor meer keuze in de hardware die ze gebruiken wanneer hoge computereisen nodig zijn op visueel gebied.

  • Applications-as-a-Service met VMware Horizon DaaS - Dit is de enige oplossing die uitgebreide levering van published applicaties, gedeelde desktop-sessies en volledige virtuele desktops en applicaties biedt, via een multi-tenant public cloud DaaS.

  • Uitbreiding Desktop-as-a-Service naar Europa - VMware Horizon DaaS wordt beschikbaar voor global accounts in het Verenigd Koninkrijk. Een derde desktop-service optie, VMware Horizon DaaS Enterprise, gaat high performance DaaS-omgevingen bieden voor een uitgebreidere set gebruikersprofielen.
Introductie Project Meteor, technologische preview
Tijdens VMworld 2014 demonstreerde VMware ook Project Meteor, een technologische preview van de nieuwe desktop en applicaties as-a-service. In tegenstelling tot huidige desktopvirtualisatie-oplossingen, die desktopbeheerproblemen alleen maar verplaatsen van fysieke pc’s naar servers in het datacenter, creëert deze technologie gepersonaliseerde desktops met de applicaties en data van een gebruiker. Hierbij wordt dynamisch gebruik gemaakt van een generiek beschikbare virtuele machine. Project Meteor levert de resources ook binnen enkele seconden naar ieder device met een HTML5-gebaseerde browser.

Prijs en beschikbaarheid
VMware Workspace Suite is per direct beschikbaar. Prijzen zijn op te vragen via de lokale resellers. VMware Horizon DaaS Enterprise, support voor published applicaties en de nieuwe dienst in de UK worden verwacht in Q3 van 2014. Voor meer informatie, klik hier. De CloudVolumes-oplossing is per direct beschikbaar. Vroegtijdige toegang tot de technologische preview van de rijke applicaties op Chromebooks is beschikbaar voor VMware- en NVIDIA-klanten. Meer informatie op de registratiepagina.

-----------------

Over VMware
VMware levert oplossingen voor virtualisatie en cloud-infrastructuren waardoor bedrijven succesvol kunnen zijn in het cloud-tijdperk. Klanten zetten VMware in om de manier te transformeren waarop ze IT bouwen, leveren en consumeren, op evolutionaire wijze en gebaseerd op hun specifieke behoeften. VMware behaalde in 2013 een jaaromzet van 5,21 miljard dollar en heeft meer dan 500.000 klanten en 75.000 partners. VMware is gevestigd in Silicon Valley, met kantoren over de hele wereld en kan online worden gevonden op www.vmware.com/nl.

Meer informatie
VMware
Marcel Leenhouts
Telefoon: 030 284 95 00
E-mail: mleenhouts(at)vmware.com

Whizpr
Winnie Silvertand/Marieke Fennis/Renée Rijken
Telefoon: 0317-410483
E-mail: vmware(at)whizpr.nl