www.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2477 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1958 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: OCTANE PR

Helft werknemers werkt in 2017 op eigen mobiele devices

Good Technology geeft tien tips voor een succesvolle BYOD-implementatie

Bring your own device (BYOD) is niet langer een hype. Volgens Gartner werkt in 2017 de helft van de werknemers op kantoor met zijn eigen (mobiele) devices. Organisaties zien de voordelen van het BYOD-model, zoals verhoogde productiviteit, meer betrokkenheid, tevreden medewerkers en potentiële kostenbesparingen. Good Technology vroeg klanten naar hun ervaringen met BYOD. Hieronder volgen tien tips afgeleid uit deze ervaringen over hoe organisaties een BYOD-programma succesvol kunnen implementeren. 

1. Definieer doelen en betrek het management

Zorg ervoor dat het management op de hoogte is van de plannen en dat helder is wat je met het BYOD-model wilt bereiken. Wil je kosten besparen of productiviteit verhogen? Als het management binnen de organisatie de implementatie ondersteunt, creëer je veelal draagvlak binnen het volledige bedrijf. 

2. Breng de BYOD-gebruikers in kaart

BYOD is niet meer alleen van toepassing op sales- en mobiele medewerkers, maar kan veel voordelen opleveren voor alle medewerkers. Wanneer de vraag naar BYOD toeneemt binnen de organisatie, kan onderzoek beter inzicht verschaffen in de wensen van de medewerkers. Door dit vroegtijdig in kaart te brengen zorg je er voor dat er een oplossing komt die snel binnen de organisatie wordt geïntegreerd en waarmee medewerkers snel en naar tevredenheid kunnen werken. 

3. Stel een gebruikersbeleid op 

Een helder omschreven beleid moet het gebruik van persoonlijke data, apps en andere content niet beperken. Betrek een team van professionals op het gebied van IT, financiën, privacy, beveiliging, HR en juridische zaken bij het opstellen van een gebruikersbeleid. Denk na over vragen als; geldt het beleid ook voor consultants? Wat zijn de gevolgen als een gebruiker zich niet aan het beleid houdt? 

4. Maak een communicatieplan voor je gebruikersbeleid

Vaak zijn de richtlijnen voor gebruikersbeleid uitgebreid en accepteren gebruikers de voorwaarden zonder te begrijpen wat ze inhouden. Om dit te voorkomen is het verstandig om een communicatieplan op te stellen met verschillende manieren waarop het beleid wordt gecommuniceerd. Dit kan bijvoorbeeld een training zijn voor eindgebruikers waarin wordt uitgelegd wat het beleid inhoudt. 

5. Test het BYOD-programma

Houd eerst een proef om de BYOD-oplossing te testen, zodat je inzicht krijgt in mogelijke belemmeringen die adoptie in de weg staan. Zorg ervoor dat het testprogramma heldere doelstellingen heeft en selecteer een toegewijde gebruikersgroep die je van bruikbare feedback kan voorzien. 

6. Kies welke type mobiele devices je toestaat

Maak een lijst met aanbevolen devices die passen bij het werkprofiel van je medewerkers en de apps die ze gaan gebruiken. De informatie over gebruikers die je aan het begin van het proces verzamelt helpt om een juiste keuze te maken in de apparaten die je toestaat. Let er op dat de drie populaire mobiele besturingssystemen – iOS™, Android™ en Windows Phone™ – verschillende beveiliging- en encryptie-oplossingen hebben. Het is dus aan te raden om er voor te zorgen dat de beveiliging en mobiele ervaring consistent blijft bij gebruik van verschillende apparaten. 

7. Onderhandel over mobiele tarieven

Om te zorgen dat de BYOD-transitie geen extra kosten met zich meebrengt voor medewerkers is het verstandig om te onderhandelen over de tarieven met mobiele aanbieders. Sommige medewerkers kunnen op deze manier zelfs kosten besparen. Gartner voorspelt dat het gemiddelde bedrag dat een werknemer ontvangt voor zakelijk gebruik van de persoonlijke smartphone in 2016 is verminderd met 30 procent. 

8. Bepaal de mate van ondersteuning aan eindgebruikers 

Om de kosten van een BYOD-implementatie onder controle te houden, moet worden bepaald of er voldoende expertise in huis is om ondersteuning te bieden aan het groeiende aantal gebruikers. Het is van belang afspraken te maken over de mate van ondersteuning. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om IT-ondersteuning te bieden voor alle zakelijke apps op het apparaat van de gebruiker. 

9. Kies een mobiele app-strategie

Voor een succesvolle BYOD-implementatie is het van belang gebruikers de benodigde zakelijke apps te bieden, zodat ze deze overal kunnen gebruiken. De keuze hiervoor hangt af van de bedrijfsdoelen en gebruikers (technisch personeel, kantoormedewerkers of sales-professionals). De apps moeten toegankelijk zijn en eenvoudig in gebruik zonder dat de privacy van de gebruiker of het bedrijf in het geding komt. Wanneer het aantal mobiele apps groot is, kan je overwegen om te investeren in een ‘enterprise app store’ om de apps eenvoudig te beheren.

10. Monitor het gebruik

Stem van te voren af hoe je het succes van je BYOD-programma meet. Zo kun je bijvoorbeeld de tevredenheid en betrokkenheid bij medewerkers meten door het aantal downloads en beoordelingen van apps bij te houden. Gebruik deze statistieken voor bredere adoptie en procesverbeteringen binnen de organisatie. 

Het implementeren van een BYOD-programma draagt bij aan een breder en meer strategisch mobiel initiatief en kan een grote impact hebben op de organisatie. Met behulp van deze tips kunnen organisaties maximaal voordeel halen uit een BYOD-implementatie. 

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Good Technology
Good Technology, marktleider op het gebied van beveiligde mobiliteit, biedt bedrijven en overheidsinstellingen wereldwijd mobiele beveiligingsoplossingen binnen de volledige mobiele levenscyclus. De oplossingen van Good bestaan uit een suite van collaboratie-applicaties, een beveiligd mobiel platform, mobile device management, unified monitoring, management en analyse, applicaties voor derde partijen en een partner-ecosysteem. Meer dan 5.000 organisaties in 184 landen gebruiken oplossingen van Good Technology, waaronder ruim vijftig van de FORTUNE 100™ bedrijven. Kijk voor meer informatie op: www.good.com. 

Updated Legal Language
Statements concerning future prospects, business outlook, and product availability and plans are forward looking statements that involve a number of uncertainties and risks. This information is intended to outline our general product direction and it should not be relied upon in making purchasing decisions. It is not a commitment, promise or legal obligation to deliver any material, code or functionality and the development, release and timing of any features or functionality described for our products remains at Good's sole discretion.

©2014 Good Technology Corporation and its related entities. All use is subject to license terms posted at www.good.com/legal. All rights reserved. GOOD, GOOD TECHNOLOGY, the GOOD logo, GOOD FOR ENTERPRISE, GOOD FOR GOVERNMENT, GOOD FOR YOU, GOOD DYNAMICS, SECURED BY GOOD, GOOD MOBILE MANAGER, GOOD CONNECT, GOOD SHARE, GOOD TRUST, GOOD VAULT, and GOOD DYNAMICS APPKINETICS are trademarks of Good Technology Corporation and its related entities. All third-party trademarks, trade names, or service marks may be claimed as the property of their respective owners. Good's technology and products are protected by issued and pending U.S. and foreign patents.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Tel: +31 (0)40 266 1130
E-mail: goodNL@octanepr.com
http://www.octanepr.com/nl
Eerder van Good Technology  
10 mei 2016 BlackBerry versterkt enterprise partnerprogramma

6 apr 2016 BlackBerry’s AtHoc crisiscommunicatieplatform nu beschikbaar in beveiligde Europese datacenters

4 apr 2016 BlackBerry geeft BBM-gebruikers nog meer privacy en controle
Het einde der tijden voor ‘platte OCR’?

Merijn Bos is nieuwe sales-ster aan firmament van snelgroeiende CoolProfs

Acceptatie van minderheden door Nederlandse leidinggevenden ver te zoeken

Anywhere365 neemt IQ Messenger over – het merkonafhankelijke software platform voor alarmering en IoT communicatie

Check Point: Mobiele malware voor eerst in drie jaar in top meest actieve cyberdreigingen

CM.com gaat samenwerking aan met Google voor nieuwe beveiligingsoplossing

Contentmarketingbureau LVB breidt uit met 3 nieuwe talenten

Ontdekte Zero-day kwetsbaarheid in Windows OS al gebruikt in gerichte aanval

Fortinet neemt SOAR-leverancier CyberSponse over
Citrix maakt werk persoonlijker

Workfront benoemt Maria Alvarez tot lid van de Raad van Bestuur

Uniserver neemt datacenterinfrastructuur van Detron over

Collibra, the data intelligence company, stelt Madan Gadde aan als Chief Customer Officer

Helft gemeenteambtenaren: gemeente voldoet niet aan digitale behoeften burger

Schuldgevoel consument het grootst bij bestelling pakket uit ander werelddeel

SMS versturen: ook in de winter een uitkomst!

Cegeka versterkt internationale positie door overname KPN Consulting

Cybersecurity visie op 2020

Nedap video release: Royal Swinkels Family Brewers

OKI breidt distributie uit met M.K. Computer Electronic voor OKI onderdelen

Panasonic Toughbook verstevigt positie als Europees leider van robuuste notebooks en tablets

Vooraanstaand onderzoeksbureau noemt Trend Micro leider in Cloud Workload Security

Nieuw research-team SentinelOne vindt link tussen crimeware-organisatie TrickBot en Noord-Koreaanse Lazarus-aanvallers

Let op: 'Handige' zoekmachine blijkt vaak wolf in schaapskleren

Experts: richt nationaal informatiepunt quantumtechnologie op

TIE Kinetix: Publication of Annual Report 2019
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1958 dagen
Good Technolog.. contact  

Logo Good Technology

  +31 20 7997752
  www1.good.com
Good Technolog.. sociaal  


Good Technolog.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo BSG Group B.V.
Logo Hipex
Logo Sensus Process Management
Logo 1DigitalNL
Logo Netprofiler
Logo NewChannel
Logo Company Connect
Logo Insight
Logo Relined Fiber Network
Logo Smile
Logo Erniesoft
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo True B.V.
Logo Curvature
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo COOLProfs
Logo PEAK-IT
Logo Citrix
Logo Workfront
Logo Uniserver
Logo Collibra
Logo BCT
Logo Descartes
Logo Cegeka
Logo Cisco
Logo Valid
Logo Cegeka
Logo Schneider Electric
Logo Uniserver
Logo Barracuda Networks
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87326 persberichten
- 5575 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 6900 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl