Datum: (1472 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

InterSystems vergemakkelijkt ontwikkeling van mobiele en desktop bedrijfsapplicaties met Zen Mojo

Raamwerk van open source tools brengt baanbrekende applicaties naar elk apparaatCAMBRIDGE, Mass.,  juli, 2014 – InterSystems, wereldwijd leverancier van geavanceerde technologie voor het maken van baanbrekende applicaties, annonceert InterSystems Zen Mojo,  een nieuw gereedschap voor het sneller en gemakkelijker ontwikkelen van webgebaseerde softwaretoepassingen voor zowel de mobiele als de desktop omgeving.

InterSystems Zen Mojo vereenvoudigt het bouwen van webgebaseerde bedrijfstoepassingen met intensief dataverkeer.  Die applicaties worden naar een hoger niveau getild omdat tijdens het ontwikkelproces tevens de bijbehorende functionaliteit en interactiesnelheid van de users interfaces (UI) voor mobiele apparaten worden meegenomen.  Het open source raamwerk van plugin modules staat toe om snel nieuwe clientsoftware en de in populariteit toenemende bibliotheken van bestaande clientsoftware te integreren in de gerealiseerde applicatie.

Voortbordurend op InterSystems bestaande Zen-technologie, is Zen Mojo gemaakt als een  efficiënt ingericht raamwerk voor een productiever gebruik van JSON (JavaScript Object Notation), momenteel het modernste formaat voor  webgebaseerd client/server communicatie.  Zen Mojo technologie  is ingebouwd in InterSystems Caché®,  een extreem snel en uiterst schaalbaar databasesysteem, dat wereldwijd in de meest veeleisende Big Data applicaties wordt toegepast.

“Zen Mojo maakt het voor ons mogelijk sneller onze laboratorium management oplossing geschikt te maken voor mobiele technologie”, zegt Marcelo Lorencin, directeur van  Shift Consultoria,  een Braziliaans softwarebedrijf en tevens InterSystems partner.  “Met onze oplossing hebben medische teams vanaf elk mobiel apparaat snel toegang tot de testresultaten van het lab en de informatie uit elektronische patiëntendossiers. De sterke band met InterSystems stelt ons in staat ziekenhuizen en andere medische instellingen alerter en efficiënter te laten opereren en gelijktijdig de betrokkenheid van de patiënten te vergroten. Zij hebben nu de mogelijkheid om met hun mobile telefoon of tablet de resultaten van hun labtesten in te zien en eventueel, mits daartoe geautoriseerd, ook de resultaten van familieleden. ”

“We ontwikkelden  Zen Mojo als antwoord op de vraag van klanten naar instrumenten om sneller en efficiënter webgebaseerde multiplatform applicaties voor zowel de desktop als de mobiele omgeving te ontwikkelen,” zegt Robert Nagle, Vice President, Data Platforms bij  InterSystems. “ Het bouwen van webapplicaties neemt enorm toe en de wereld is verder gegaan op het pad van HTML, gegenereerd vanuit servers. Het open raamwerk van Zen Mojo staat ontwikkelaars toe om heel eenvoudig te kiezen voor een bepaalde UI-bibliotheek.”

Hoe het werkt 
Zen Mojo applicaties zijn opgebouwd uit enkelvoudige pagina’s,  Single-Page Applications (SPA),  een veelvuldig toegepaste methode voor het reduceren van het heen en weer berichtenverkeer met de server.  In plaats van het generen van HTML van de server naar de client, wordt er vanuit de server metadata verzonden waarmee de client de vertaalslag naar nieuwe content kan maken.  De metadata stuurt de opmaak van de pagina aan, inclusief de weer te geven data. Dit proces resulteert in een snelle, eenduidige werkwijze voor ontwikkelaars, terwijl de gebruikers via verschillende UI-omgevingen toegang hebben tot bedrijfsgegevens vanaf elk apparaat.

Zen Mojo gebruikt een plugin interface om op een eenvoudige wijze integratie mogelijk te maken met ultra modern  JavaScript user interface (UI) libraries, zoals  jQuery Mobile of de  Dojo Toolkit.  Deze benadering stelt ontwikkelaars in de gelegenheid nieuwe client functionaliteit voor Zen Mojo te selecteren zodra dat noodzakelijk is. De technologie laat zich tevens gemakkelijk gebruiken in samenhang met raamwerken als PhoneGap voor het snel bouwen van multiplatform mobiele apps.  Zen Mojo is met onmiddellijke ingang beschikbaar  voor gebruik met de 2013 and 2014 versies van InterSystems Caché.  Voor meer informatie: www.intersystems.com/zen/.

Over InterSystems
InterSystems ontwikkelt geavanceerde softwaretechnologie die baanbrekende toepassingen mogelijk maken.  Toegewijd aan kwaliteit en met de focus op het succes van de kanten, levert InterSystems platforms op het gebied van data management, strategische interoperabiliteit en analyse in gebruik in de zorg, financiële dienstverlening, de overheid en vele andere industrietakken. In geselecteerde landen biedt InterSystems gebundelde zorgapplicaties aan gebaseerd op zijn kerntechnologie.  Opgericht in 1978, opereert InterSystems als private onderneming vanuit een hoofd­kantoor in Cambridge, Massachusetts (VS) en vestigingen  wereldwijd.  De producten worden dagelijks toegepast door miljoenen mensen in meer dan 100 landen.

Meer informatie is te vinden op www.intersystemsbenelux.com of te verkrijgen bij:

David Majster
Marketing Manager Benelux & France InterSystems Benelux BV
Tel. +32-(0)2-464.97.28 / Mobile +32-(0)475-27.28.38