Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl
2471 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1902 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Organisaties versterken hun netwerkarchitecturen voor de ondersteuning van enterprise mobility en cloud

Dimension Data ziet in de laatste 12 maanden een groei van dertig procent in draadloos

Barneveld, 1 juli 2014 – Organisaties blijven investeren in alomtegenwoordige draadloze verbindingen aan de randen van hun netwerk. Daarnaast beginnen ze ook met investeren in de access-netwerkinfrastructuur die nodig is om deze draadloze verbindingen te ondersteunen.

Dit blijkt uit het Network Barometer Report 2014, een onderzoek dat Dimension Data sinds 2009 jaarlijks uitvoert. Het is samengesteld vanuit data die is verzameld tijdens 288 technische assessments waarbij 74.000 netwerk-devices werden onderzocht in organisaties van allerlei omvang en in verschillende sectoren in 32 landen. Daarnaast werden gegevens verzameld van 91.000 service-incidenten die zich voordeden in IT-netwerken van klanten die Dimension Data onderhoud en beheert.

Edwin de Brave, Solutions Director van Dimension Data: “In het Network Barometer Report van vorig jaar stelden we dat voor enterprise mobility een evolutie in de access switching-netwerkarchitecturen nodig zou zijn – van grotendeels vaste naar overwegend draadloze infrastructuren.”

“Wat we in het afgelopen jaar zagen is een voortdurende groei – ongeveer dertig procent – in draadloze. Maar we zien nu ook een upgrade van de acces switching-infrastructuur om de draadloze verbindingen te ondersteunen. Het percentage Gigabit-access points nam bijvoorbeeld toe van een derde van alle poorten vorig jaar tot iets minder dan de helft (45 procent) dit jaar. Ook het percentage switches, dat 10 Gigabit-uplinks ondersteunt, steeg van elf naar 23 procent. En er was een kleinere toename van het percentage poorten dat Power-over-Ethernet ondersteunt: van iets minder dan de helft vorig jaar naar iets meer dan de helft dit jaar.”

“Een ander interessant punt is dat de meeste access switch-upgrades plaatsvinden als het geïnstalleerde device nog een aantal jaren in zijn productlevenscyclus tegoed heeft. Dus terwijl netwerken ouder worden en organisaties er zo lang mogelijk mee werken, upgraden organisaties hun netwerk wel als de noodzaak voor specifieke nieuwe features groter wordt. Als een bedrijf bijvoorbeeld een grotere bandbreedte nodig heeft om draadloze verbindingen te ondersteunen vanwege een golf van nieuwe mobiele devices die werknemers meenemen op de werkvloer, dan kunnen ze niet anders dan die netwerk-devices sneller vervangen”, legt de Brave uit.

Klik hier voor een infographic samenvatting over het Network Barometer Report 2014.

####

Over Dimension Data
Dimension Data plc., opgericht in 1983, is een leverancier van ICT-services en -oplossingen, die gebruik maakt van zijn technologie-expertise, wereldwijde mogelijkheden voor service- en dienstverlening, en ondernemingskracht om de bedrijfsambities van zijn klanten waar te maken. Dimension Data is lid van de NTT Group. Meer informatie is beschikbaar op http://www.dimensiondata.com/nl-NL.

Over het Dimension Data Network Barometer Report
Het Network Barometer Report 2014 bevat gegevens die in 2013 over de hele wereld bij klanten zijn verzameld via het Technology Lifecycle Management Assessment van Dimension Data. Ook de wereldwijde Services Centers leverden gegevens aan over service-incidenten bij klantnetwerken die Dimension Data ondersteunt. De gegevens zijn verzameld, geanalyseerd, vergeleken en geïnterpreteerd om te zien in hoeverre netwerken vandaag de dag de business kunnen ondersteunen.

Over het Technology Lifecycle Management Assessment
Deze ICT-assessmentdienst van Dimension Data vindt geïnstalleerde assets op het netwerk, stelt hun levenscyclusstatus vast, bepaalt het benodigde onderhoud en waarschuwt voor mogelijke zwakke plekken in de beveiliging. Het Assessment zorgt ervoor dat organisaties zichzelf niet blootstellen aan onnodige risico’s door te helpen de IT-infrastructuur in lijn te brengen met best-practices op het gebied van configuratie, security en patchmanagement. Het Technology Lifecycle Management Assessment is geautomatiseerd en is niet gebaseerd op een vragenlijst.Voor meer informatie

Dimension Data Nederland 
Erik Bakker 
T: 0342 402 546 
E: erik.bakker@dimensiondata.com

LVTPR
Michael Ros
T: 030 65 65 070
E: dimensiondata@lvtpr.nl
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Dimension Data  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo KPN

Logo Western Digital Netherlands B.V.

Logo Kaspersky

Logo TIE Kinetix N.V.

Logo Verizon Connect Netherlands B.V.
Logo Intus Workforce Solutions BV

Logo Kopano

Logo Ultimaker

Logo Klarna

Logo ilionx

Logo Visma | Raet

Logo Telecompaper

Logo VPRO

Logo Graydon

Logo Datto

Logo SentinelOne

Logo Dell Technologies

Logo GitLab

Logo Cognizant

Logo BlackBerry

Logo Kaspersky
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1902 dagen
Bron:
PR bron: LVTPR
Dimension Data contact  
Logo Dimension Data
Dimension Data sociaal  
Dimension Data tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo XebiaLabs
Logo Yenlo
Logo Belcentrale.nl
Logo Yenlo
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo MPL
Logo Orderchamp B.V.
Logo ThousandEyes
Logo Arrow Electronics
Logo Citrix
Logo OTYS Recruiting Technology
Logo Vertiv
 
Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl