Datum: (1491 dagen oud)
Bedrijf:

eVerbinding wint EuroCloud Award voor Beste Cloud Start-up

Het cloudplatform van eVerbinding is hard op weg om de standaard voor e-facturatie te wordenAlphen aan den Rijn, 17 juni 2014 - eVerbinding, het online platform voor veilig uitwisselen van financiële documenten, heeft de EuroCloud Award voor Beste Cloud Start-up gewonnen. De prijs komt voor eVerbinding precies op het moment dat het cloudplatform is uitgerold en de eerste pilots voor documentuitwisseling lopen. Als winnaar van de Nederlandse EuroCloud Award is eVerbinding ook genomineerd voor de Europese Cloud Awards die in het najaar in Luxemburg worden uitgereikt.

eVerbinding, oorspronkelijk een initiatief van Lansigt Accountants en Vanenburg Software, zorgt voor de koppeling tussen financiële softwarepakken en Simplerinvoicing, het e-facturatie-initiatief van het Ministerie van Economische Zaken. Dankzij die koppeling kunnen bedrijven in het MKB automatisch e-factureren vanuit hun eigen boekhoudpakket. eVerbinding ontving de EuroCloud Award voor Beste Cloud Start-up onder meer vanwege de toekomstvastheid, de impact op de effectiviteit en efficiency van de MKB-bedrijfsvoering en de originaliteit van de oplossing. Maurice van der Woude, CEO van BPdelivery en presentator van het award-programma was met name onder de indruk van dat laatste aspect: "Wie had gedacht dat er in deze markt nog zulke ingrijpende vernieuwing mogelijk was?”

‘Veilige e-facturatie internationaal op de kaart zetten’
Johan Schaeffer, Managing Director van eVerbinding, is bijzonder trots op deze prijs. “Deze award geeft ons de bevestiging dat eVerbinding relevant is in de markt. We zijn net uit de pioniersfase: het platform staat en de eerste pilots zijn net gestart en laten zien dat onze oplossing goed functioneert en een bijdrage kan leveren aan de efficiency, slagkracht en snelheid in het MKB. Een volgende stap is om Europees onze oplossing te presenteren. Er liggen goede kansen om het veilig elektronisch factureren internationaal op de kaart te zetten.” eVerbinding heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2015 zoveel mogelijk softwarepakketten op het eVerbinding platform aan te sluiten, zodat het merendeel van de Nederlandse markt bediend kan worden. Met een totaal van 1 miljard B2B-facturen in omloop kunnen de besparingen enorm oplopen als bedrijven geen papieren facturen meer hoeven te verzenden of in te boeken.

Harold Nelissen van strategisch partner Vanenburg Software: “Voor Vanenburg Software was de prijsuitreiking extra bijzonder. Wij vielen maar liefst twee keer in de prijzen: als beste cloud start-up samen met eVerbinding en met de award voor beste cloud product in samenwerking met Fortierra. We zijn trots en blij dat ‘onze’ projecten deze erkenning krijgen. We kijken dan ook uit naar de Europese EuroCloud Awards.”

Over EuroCloud Awards
Stichting EuroCloud Nederland is de community van bedrijven, instellingen en individuen met belangstelling voor of belangen in Cloud Computing en SaaS. EuroCloud Nederland is onderdeel van EuroCloud, de Europese federatie van regionale EuroClouds. EuroCloud is onafhankelijk en vervult een brugfunctie tussen industrie, eindgebruikers en de politiek. Met de nationale en Europese EuroCloud Awards wil de organisatie de aandacht voor cloudoplossingen en –aanbieders vergroten en zo het belang van innovatieve cloudoplossingen benadrukken. Meer informatie op: www.eurocloudnl.eu.

Over eVerbinding
eVerbinding zet de standaard voor elektronische gegevensuitwisseling en samenwerking tussen en voor het midden- en klein bedrijf. Ondernemers verzenden en ontvangen via één platform hun digitale documenten, die vervolgens door hun financiële software automatisch geboekt kan worden. Hierdoor besparen ze tijd en geld en worden fouten voorkomen.

eVerbinding is een oorspronkelijk  initiatief van Lansigt accountants en belastingadviseurs en Vanenburg Software.  eVerbinding draagt bij aan Simplerinvoicing, een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken. Meer informatie op: www.eVerbinding.nl

###

Voor meer persinformatie:
Yellow Communications, Karin van Geelen, telefoon: +31 (0)23 555 34 24, e-mail: karin@yellow-communications.com