Datum: (1475 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Oracle Database In-Memory basis voor real-time enterpriseLarry Ellison onthult baanbrekende technologie die belofte van real-time tot realiteit maakt

Nieuwssamenvatting

In de snelle, sterk onderling verbonden en mobiele en sociale wereld van vandaag zijn directe informatievoorziening en responsiviteit cruciaal. In deze omgeving moeten bedrijven in staat zijn om net zo snel te opereren als hun klanten. Dat geldt voor de zakelijke wereld even sterk als voor de consumentenmarkt. In beide omgevingen moet de klant de ervaring geboden worden, die hij verwacht.

Technologiebedrijven praten al jaren over de real-time enterprise. Het is de laatste jaren bij praten gebleven. Dat kwam doordat technologiebedrijven niet beschikten over de noodzakelijke middelen om te voorzien in real-time bedrijfsvoering. Oracle brengt daar nu verandering in, omdat het als enige in staat is om voor klanten geoptimaliseerde in-memory mogelijkheden in applicaties, middleware, databases en systemen op te nemen. Oracle Database In-Memory breidt de kracht van Oracle Database 12c transparant uit om organisaties in staat te stellen zakelijke informatie in real-time te ontsluiten, met gelijktijdige vergroting van de transactionele prestaties. Met Oracle Database In-Memory krijgen gebruikers nu direct antwoord op businessvragen, terwijl dat voorheen uren kon duren. Daarnaast is te voorzien in een betere, snellere ervaring voor interne en externe partijen.

Oracle Database In-Memory biedt zeer krachtige in-memory prestaties zonder de noodzaak om de functionaliteit te beperken of compromissen en risico’s te accepteren. Het inzetten van Oracle Database In-Memory met nagenoeg iedere bestaande compatibele applicatie voor Oracle Database is net zo eenvoudig als het omzetten van een schakelaar. Veranderingen in de applicaties zijn niet nodig. De nieuwe oplossing is volledig geïntegreerd met de bekende scale-up-, scale-out-, storage tiering-, beschikbaarheids- en beveiligingstechnologieën van Oracle Database. Dat maakt dit de krachtigste oplossing van dit moment.

Tijdens een speciale bijeenkomst op het hoofdkantoor van Oracle beschreef CEO Larry Ellison hoe bedrijven real-time enterprises kunnen worden als ze in staat zijn real-time data-analyses te combineren met zeer snelle transacties binnen bestaande applicaties. Een real-time enterprise neemt snelle, op data gebaseerde beslissingen, speelt direct in op klanteisen en optimaliseert continu de belangrijkste processen.

Wat klanten zeggen
 • “Als pionier en innovator op het gebied van internet voor consumenten heeft Yahoo altijd voorop gelopen in big data- en databasetechnologie om zo een responsieve en optimale klantervaring te bieden. Wij zijn deelnemer van Oracle’s bètaprogramma geworden om inzicht te krijgen in de manier waarop memory-optimalisatie onze big-data-verwerking kan verbeteren”, zegt Sudhi Vijayakumar, Principal Oracle Database Architect bij Yahoo. “Door de volledige ondersteuning van de scale out-mogelijkheden van Oracle Real Application Clusters is Oracle Database In-Memory zelfs in onze grootste datawarehouses inzetbaar.”
Nieuwsfeiten
 • Oracle Database In-Memory stelt klanten in staat om de databaseprestaties drastisch te verbeteren met het oog op analytics, datawarehousing en reporting, terwijl tegelijkertijd de online transactieverwerking (OLTP) te versnellen is.
 • Een innovatieve, dubbele in-memory architectuur combineert het beste van rij- en column-indeling, om gelijktijdig snelle analytics en efficiënte OLTP te bieden.
 • Oracle Database In-Memory maakt het mogelijk om met een bestaande, met Oracle Database compatibele applicatie direct en transparant te profiteren van op kolom gebaseerde in-memory verwerking, zonder extra programmeerwerk of wijzigingen in de applicatie.
 • Oracle Database In-Memory toont honderd tot duizend keer betere prestaties van applicatiemodules in prestatietests met oplossingen als Oracle E-Business Suite, Oracle’s JD Edwards, Oracle’s PeopleSoft, Oracle’s Siebel en Oracle Fusion Applications.
 • De mogelijkheid om real-time data-analyse te combineren met zeer snelle transacties binnen bestaande applicaties biedt de basis voor een real-time enterprise. Dit type ondernemingen neemt snelle, op data gebaseerde beslissingen, speelt direct in op klanteisen en optimaliseert continu de belangrijkste processen.
 • Oracle Database In-Memory heeft in de afgelopen negen maanden uitvoerige validatietests uitgevoerd met behulp van honderden eindgebruikers, ISV-partners en Oracle Applications-teams.
 • Oracle Database In-Memory is naar verwachting in juli beschikbaar en is inzetbaar op alle hardware die Oracle Database 12c ondersteunt.
 • Oracle PartnerNetwork (OPN) maakt tevens bekend dat de Oracle Database 12c Ready-certificering binnenkort ook Oracle Database In-Memory omvat.
Software en hardware, ontwikkeld voor de real-time enterprise
 • Oracle Database In-Memory bouwt voort op jaren van ervaring en omvat alle mogelijkheden van Oracle Database, waaronder:
  • Architectuur voor hoge beschikbaarheid ter voorkoming van dataverlies en downtime.
  • Toonaangevende beveiligingstechnologieën.
  • Schaalbaarheid waarmee is in te spelen op iedere eis via scale-up op grote SMP-servers, scale-out op een cluster van servers en storage-tiering. Hiermee zijn databases van elke omvang tegen lage kosten te draaien – of het nu gaat om datawarehouses met petabytes aan data, big data-verwerking of database-clouds.
  • Brede programmeermogelijkheden: Java, R, Big Data, PHP Python, Node, REST, Ruby, etc.
  • Volledige data type-ondersteuning: relationeel, objects, XML, text, spatial en nieuwe geïntegreerde JSON-support.
 • Oracle Engineered Systems zijn een ideale aanvulling op Oracle Database In-Memory:
  • Oracle Engineered Systems, waaronder Oracle Exadata Database Machine en Oracle SuperCluster, zijn geoptimaliseerd voor Oracle Database In-Memory. Zij beschikken over een grote geheugencapaciteit, bieden zeer krachtige prestaties en zorgen voor hoge beschikbaarheid en prestaties. Zij verdelen minder actieve data over flash en disk en zorgen voor optimale kosteneffectiviteit.
  • In-Memory-fouttolerantie op Oracle Engineered Systems dedupliceert optioneel data op nodes, wat queries mogelijk maakt die direct een kopie van in-memory data gebruiken als een server uitvalt. Nieuwe Direct-to-Wire Infiniband versnelt de scale-out voor in-memory.
 • Oracle’s M6-32 Big Memory Machine is het krachtigste scale-up platform voor Oracle Database In-Memory en biedt tot 32 terabytes aan DRAM en drie terabytes/sec aan geheugenbandbreedte voor maximale prestaties.
Quotes

 • “We zijn erg blij dat ons MicroStrategy Analytics Platform een van de eerste externe applicaties is met een certificering voor Oracle Database In-Memory”, zegt Paul Zolfaghari, president van MicroStrategy Incorporated. “Onze deelname aan het bètaprogramma van Oracle en de integratie met Oracle Database In-Memory bouwt voort op onze langdurige samenwerking met Oracle. Dit onderstreept het belang van samenwerking om onze platforms te optimaliseren en de functionaliteit en prestatieverbetering uit te breiden naar onze gezamenlijke klanten.”
 • “Oracle is de enige leverancier die in-memory computing heeft omarmd, van applicaties en middleware tot aan databases en systemen. Dat stelt bedrijven in staat om de winstgevendheid te vergroten door een versnelde bedrijfsvoering, het eerder herkennen van groeimogelijkheden en het nemen van slimmere beslissingen”, zegt Andrew Mendelsohn, executive vicepresident, Database Server Technologies bij Oracle. “Oracle Database 12c In-Memory biedt ongeëvenaarde prestaties bij nagenoeg ieder type belasting met honderd procent applicatietransparantie en zonder datamigratie. Dat komt nog naast de beschikbaarheid, schaalbaarheid en beveiliging die klanten verwachten van de Oracle Database.”
 • “Oracle Applications biedt het fundament van de bedrijfskritische activiteiten van onze klanten, zoals sales, financiële administratie, supply chain en human resources. Door het snelheidsniveau te verhogen, stelt Oracle Database In-Memory klanten in staat de waarde van bestaande applicaties te vergroten door nieuwe inzichten en kansen snel te ontdekken”, zegt Steve Miranda, executive vicepresident Application Development bij Oracle.
Supporting Resources
Contact
Gijs van Beek

LVTPR
Office: +31 30 65 65 070
Email: oracle@lvtpr.nl

Ria Lagerweij
Head of Corporate Communications Oracle Benelux
Office: +31 30 6699126
Mobile: +31 6 2710 6264
Email: ria.lagerweij@oracle.com

Volg Oracle Nederland op Twitter:@Oracle_NL
en word lid van de LinkedIn groep Oracle Nederland

Over Oracle
Oracle combineert hardware en software in een oplossing voor zowel de cloud als uw datacenter. Voor meer informatie over Oracle (NYSE: ORCL), bezoek www.oracle.com.

Handelsmerk

Oracle en Java zijn gedeponeerde handelsmerken van Oracle en/of zijn dochterondernemingen. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars.