www.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (6 jaar en 136 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Coloriet kiest voor UAS-domoticasysteem van Ascom en Dutch Domotics

Meer veiligheid voor psychogeriatrische bewoners dankzij slimme sensortechnologie

Coloriet Laarhof, een groep van zestien kleinschalige groepswoningen voor mensen met dementie, heeft gekozen voor het UAS-domoticasysteem van Dutch Domotics (onderdeel van TNO) en Ascom. Dit systeem helpt zorgmedewerkers real time de situatie van cliënten te beoordelen op hun smartphone. Coloriet Laarhof is een fixatiearme organisatie. Dit betekent dat de organisatie zo min mogelijk vrijheid beperkende maatregelen inzet. Het nieuwe UAS-domoticasysteem ondersteunt dit en zorgt er bovendien voor dat het aantal overbodige alarmen minimaliseert.

Het UAS-systeem staat voor Unattended Autonomous Serveillance. Het is een detectiesysteem gebaseerd op een intelligente sensornetwerk-technologie, met gebruik van onopvallende sensoren in de kamers van cliënten. Dit netwerk van draadloos gekoppelde sensoren detecteert de situatie waarin de cliënt zich bevindt. De kracht van het UAS-systeem is dat bewaking en alarmering gebeurt op basis van de informatie van alle aanwezige sensoren in de kamer en niet op basis van één enkele sensor. Doordat het systeem volledig wordt afgesteld op het zorgprofiel van de bewoners, herkent het systeem automatisch verschillende relevante zorgscenario’s. Zo worden de alarmfuncties binnen het systeem op de juiste momenten geactiveerd en gedeactiveerd. Resultaat is de hoge betrouwbaarheid van noodsituatiedetectie en een zeer laag vals alarm niveau. Indien een cliënt in een voor hem/haar gevaarlijke situatie terecht komt, krijgen zorgmedewerkers hier automatisch een melding van op hun smartphone. De zorgmedewerker weet altijd direct waar hulp nodig is en heeft meer tijd om die hulp te verlenen. 

Privacy vriendelijk
Eén van de andere voordelen van het UAS-systeem is dat het zeer privacy vriendelijk is. De privacy van cliënten, bezoek en personeel wordt niet aangetast, want er zijn op de kamer immers geen camera’s nodig. Dit sluit het gebruik van camera’s echter niet helemaal uit. Coloriet Laarhof kiest ervoor camera’s te plaatsen in de gangen en huiskamer van de groepswoningen. Zorgmedewerkers kunnen real time de beelden bekijken en zo snel en adequaat reageren op een alarmsituatie. 

Real time overzicht
Bert Apperlo, locatiedirecteur Coloriet Laarhof: “We hebben de afgelopen twee maanden een pilot gedraaid met de UAS-oplossing van Dutch Domotics en we zijn positief verrast door de resultaten die we in deze korte tijd al hebben behaald. De betrouwbaarheid van detectie, het kunnen bijschakelen van camerabeelden bij een alarm en de mogelijkheid om real time overzicht te hebben van de situatie van de bewoners, zorgt voor meer veiligheid van de bewoners. Met name in de avond- en nachtsituatie kunnen de zorgmedewerkers hierdoor efficiënter werken. Daarnaast biedt het systeem voldoende mogelijkheden om de zorg nog beter af te stemmen op de individuele wensen van onze bewoners. De flexibiliteit die het systeem biedt om alarmen met behulp van de ons bekende Ascom DECT toestellen en/of met smartphones, op een eenvoudige manier af te handelen is goed bevallen.” 

Optimale vrijheid en veiligheid
Mario de Lijster, Product Markt Manager Healthcare Communications bij Ascom: “We zijn trots dat Coloriet Laarhof heeft gekozen voor de UAS-oplossing van Dutch Domotics. Laarhof maakt al jarenlang gebruik van het verpleegoproepsysteem van Ascom en de nieuwe oplossing van Dutch Domotics sluit naadloos op dit systeem aan. Het UAS-domoticasysteem geeft optimale vrijheid en veiligheid aan bewoners die niet in staat zijn zelf alarm te slaan. Daardoor is dit systeem bij uitstek geschikt voor het groeiend aantal psychogeriatrische cliënten in verpleeghuizen en kleinschalige groepswoningen. De UAS-oplossing is ook als dienst beschikbaar. Zorginstellingen kunnen de oplossing in abonnementsvorm afnemen, waardoor het ook kostentechnisch direct voordeel oplevert.” 

Implementatie in zes fasen
Coloriet Laarhof implementeert het UAS-domoticasysteem in zes fasen. De eerste vier kleinschalige groepswoningen die zijn uitgerust met dit systeem worden eind juli 2014 in gebruik genomen. De laatste fase wordt eind 2015 afgerond. 

Woonzorgcentrum Laarhof te Lelystad is een locatie van Coloriet. Coloriet wil kleur geven aan waardevol leven door samen met mensen die oud zijn, een chronische ziekte hebben of revalideren passende antwoorden te geven op uiteenlopende vragen. Dit kan in de gemeente Lelystad, Dronten en Zeewolde bij mensen thuis, op de locaties en via het Advies- en Behandelcentrum. Coloriet is expert in psychogeriatrie, geriatrische revalidatie, complexe ouderenzorg en woonservicegebieden. 

Voor meer informatie kunt u terecht bij Bert Apperlo, locatiedirecteur van Coloriet Laarhof, via (0320) 290909. U kunt de vernieuwing van Laarhof ook volgen op facebook.

Dutch Domotics is een technologie spin off van TNO Defensie en Veiligheid uit Den Haag. Dutch Domotics biedt nieuwe sensornetwerktechnologie aan voor de intra- en extramurale zorgmarkt waarbij innovatie, betrouwbaarheid en aansluiting bij marktbehoeften centraal staan. Dutch Domotics is in 2011 opgericht als dochter van Applied Radar Technology BV. 

Ascom is onderdeel van de Wireless Solutions-divisie van de internationale Ascom Group, gevestigd in Zwitserland, en levert totaaloplossingen voor branddetectie, beveiliging, (zorg)communicatie en alarmering. Deze oplossingen stellen bedrijven en zorginstellingen in staat kritieke informatie te ontvangen van mensen en systemen, en bewerkstelligen een snelle reactie en actie. Centraal bij het staan de behoeften van de klant om een sluitend advies en een passende toepassing te realiseren. Hierdoor ontstaat een omgeving die efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid biedt. Na implementatie zorgt Ascom – preventief, maar ook correctief – voor continuïteit van de systemen. Door medewerkers te trainen en de systemen steeds aan te passen aan de laatste ontwikkelingen en eisen, ontstaat een langdurend partnership. Voor meer informatie: www.ascom.nl. Ascom is ook te volgen via LinkedIn en Twitter

Voor meer informatie over de samenwerking tussen Ascom en Dutch Domotics kijkt u hier

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met LEWIS PR:
Jorie Post
Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: jorie.post@lewispr.com
www.lewispr.com
Laatste van Ascom (Nederland) B.V.  
Ascom lanceert communicatieplatform AEP

Ascom versnelt responstijden in de zorg

Ascom verwerft het Italiaanse medische softwarebedrijf UMS
Cisco-rapport: privacy en veiligheidsproblemen nemen toe door remote werken

Conscia Nederland bekroond tot Extreme Networks Partner of the Year - Northern and Eastern Europe

Extreme Networks prijst Global Partner Community tijdens jaarlijkse Partner Conference

Terugkerende inkomsten IFS stijgen met 41 procent jaar-op-jaar

CyberArk Labs vindt manier om netwerken plat te leggen via slimme apparatuur als alarmen en sensoren

Pegasystems is een leider in RealTime Interaction Management volgens onafhankelijk onderzoeksbureau

Unit4 breidt FP&A-oplossing voor middelgrote organisaties uit met nieuwe prognose- en planningsmogelijkheden op basis van AI

Softwarekwaliteit vast onderdeel strategie van Rijkswaterstaat

Nederlands bedrijfsleven investeert meer in cybersecurity

VSL opent eerste kalibratie- en testfaciliteit voor vloeibaar aardgas in de wereld
Schneider Electric werkt samen met het Nederlandse Semiotic Labs om de digitale service van EcoStruxure Asset Advisor uit te breiden met conditiebewaking en voorspellend onderhoud

Cisco versnelt veilige adoptie van cloud met nieuw WAN Edge-Platform

Ivanti voegt machine learning toe aan Neurons-platform voor optimalisatie van beveiliging en software-uitgave

Extreme is eerste met bluetooth- en BLE-intrusion prevention en Wi-Fi-beveiliging binnen één draadloos intrusion prevention-systeem

NTT Ltd. introduceert Mobile Workplace Connect voor meer productiviteit en betere security voor remote workers

KOOKAÏ gebruikt GTT SD-WAN om digitale transformatie in Europa te ondersteunen

Baanbrekende ontsmettingstechnologie in pilotfase om coronabesmettingen te verminderen

Schneider Electric verbetert het beheer van hybride IT-infrastructuur met nieuwe EcoStruxure IT-innovatie

Citrix en Upwork breiden hun samenwerking uit om het Nieuwe Werken te stimuleren

Iedere zondag aan de slag met robots op de Robot Playground van RobotWise bij THERE Tech Lab in Amsterdam

Proofpoint waarschuwt voor schadelijke OneDrive- en Sharepoint-links

Dell Technologies Project APEX versnelt as-a-Service-strategie van bedrijven

The Collectables: een nieuwe manier om bijzondere auto’s te (ver)kopen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 6 jaar en 136 dagen
Ascom (Nederla.. contact  

Logo Ascom (Nederland) B.V.

  (030) 240 91 00
  info@ascom.nl
  www.ascom.nl
Ascom (Nederla.. sociaal  


Ascom (Nederla.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Fullstaq B.V.
Logo inQdo
Logo PanCompany
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo UiPath
Logo Hands On, Information Management BV
Logo QuandaGo
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo SoftApp
Logo Sam Media
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo E-mergo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo RoSecure
Logo Medius
Logo Young_Coders
Logo Orange Cyberdefense
Logo PlanMen
Logo Boys with Brains
Logo Medius
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo CloudSuite B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Extreme Networks
Logo IFS
Logo Pegasystems
Logo Unit4
Logo Motiv ICT Security
Logo VSL
Logo Schneider Electric
Logo Cisco
Logo Ivanti
Logo Extreme Networks
Logo NTT Ltd.
Logo GTT Communications
Logo PA Consulting
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89557 persberichten
- 5812 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8936 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl