Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2505 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (7 jaar en 21 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Progress Communications

Intel: geïntegreerde en ‘smart & connected’ apparaten luiden een nieuw computertijdperk in

SAMENVATTING
  • Dit jaar worden 130 nieuwe Android- en Windows-tablets op basis van Intel verwacht, waarvan tientallen al tijdens Computex worden gelanceerd.
  • Intel onthult ’s werelds eerste 14nm pc-ontwerp: een 2-in-1 ‘detachable’ zonder ventilator, gebaseerd op de nieuwe Intel Core M-processor die later dit jaar op de markt komt.
  • Eerste telefoongesprek via een smartphone op basis van Intels eerste geïntegreerde mobiele SoC (SoFIA).
  • Intel introduceert de eerste processor waarvan de vier cores tegelijkertijd op 4GHz kunnen draaien: de ‘unlocked’ versie van de Intel Core i7-processor voor technologiefans.
  • Vooruitgang op het gebied van 3D camera- en spraakherkenningstechnologieën, die natuurlijke, intuïtieve interactie met apparaten mogelijk maken.

 

Referentiemodel van de eerste 14nm ‘fanless’ mobiele pc van Intel. Het is een 12,5-inch scherm dat (zonder toetsenbord) slechts 7,2mm dun is en 670 gram weegt. Dit innovatieve ontwerp is gebaseerd op de eerste van Intels volgende generatie 14nm ‘Broadwell’ processors, speciaal ontwikkeld voor 2-in-1’s. Deze Intel Core M-processor is de meest efficiënte Core-processor tot nu toe en zal later dit jaar op de markt komen.


Kontich, 3 juni 2014
– Intel president Renée James heeft tijdens Computex in Taiwan diverse aankondigingen gedaan rondom tablets en mobiele apparaten. De basis voor deze aankondigingen zijn processors die - dankzij de Wet van Moore - steeds kleiner worden en die tegelijkertijd hogere prestaties bieden bij een lager energieverbruik. Hiermee worden de kansen voor de inzet van Intel-technologie verder vergroot, van infrastructuren tot cloud computing en het Internet of Things, persoonlijke mobiele apparaten en wearables.

“Het onderscheid tussen de verschillende computercategorieën begint steeds meer te vervagen nu een nieuw tijdperk van geïntegreerde computertechnologie aanbreekt. In dit tijdperk worden de fysieke verschijning en het ontwerp minder belangrijk dan de beleving die mogelijk is wanneer alle apparaten zijn verbonden met elkaar en met de cloud”, zegt James. Of het nu gaat om smartphones, ‘smart shirts’, ultradunne 2-in1’s of nieuwe clouddiensten voor intelligente gebouwen, er zijn ongekende kansen voor intelligente, naadloos verbonden en sterk geïntegreerde computersystemen.”

Persoonlijke apparaten in alle vormen en maten
De Wet van Moore is volgens James het fundament voor deze ontwikkeling, waarbij de kosten voor steeds kleinere apparaten worden teruggebracht terwijl ze toch de prestaties en het lage energieverbruik bieden die mensen verwachten.

Intel is vastbesloten om een ruime keuze aan SoC (System-on-Chip) en communicatieoplossingen aan te bieden voor smartphones en tablets, voor uiteenlopende formaten, prijzen en besturingssystemen. Dit jaar worden er wereldwijd 130 nieuwe tablets op basis van Intel-technologie verwacht. Alleen al tijdens Computex worden tientallen nieuwe modellen gelanceerd. Ongeveer 35 procent van alle tablets die zijn gebaseerd op de Intel Atom-processor maakt ook gebruik van de communicatieoplossingen van Intel. Het nieuwe Intel XMM 7260 LTE-Advanced-platform, dat communicatie volgens de LTE ‘category 6’-specificatie ondersteunt (met een maximale snelheid van ruim 300Mbit/seconde), wordt momenteel voor testdoeleinden uitgeleverd aan klanten. Deze nieuwe en snelle mobiele communicatietechnologie zal naar verwachting de komende maanden verschijnen in nieuwe toestellen.

Foxconn-executive Young Liu toonde samen met James tien verschillende tablets op basis van Intel-technologie in verschillende prijscategorieën, die op dit moment beschikbaar zijn of binnenkort op de markt komen. Deze tablets zijn gebaseerd op de Intel Atom-processors (codenaam ‘Bay Trail’ of ‘Clover Trail+’) en in veel gevallen is ook gebruikgemaakt van Intels 3G- of LTE-communicatietechnologie.

James voerde op het podium het eerste mobiele telefoongesprek via een referentiemodel van een smartphone op basis van de dual-core Intel SoFIA 3G-oplossing. Smartphones en tablets op basis van dit eerste geïntegreerde mobiele SoC-platform van Intel worden in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht. In de eerste helft van 2015 zal Intel ook een quad-core SoFIA LTE-oplossing op de markt brengen en vorige week kondigde het bedrijf een strategische overeenkomst aan met fabrikant Rockchip. Dankzij deze overeenkomst zal in de eerste helft van volgend jaar tevens een quad-core SoFIA 3G-oplossing voor instapmodel tablets verschijnen.

Tijdens Computex onthulde Intel ’s werelds eerste 14nm pc-referentiemodel zonder ventilator. Het betreft een 2-in-1 met een 12,5-inch scherm dat kan worden losgekoppeld van het toetsenbord (een ‘detachable’). Het tablet-deel is slechts 7,2mm dik en weegt 670 gram. Het docking-deel biedt extra koeling voor hogere prestaties. Dit innovatieve ontwerp is gebaseerd op Intels volgende generatie 14nm ‘Broadwell’ processors die specifiek zijn ontwikkeld voor 2-in-1 apparaten en die later dit jaar op de markt zullen komen. Deze Intel Core M-processor is de meest energiezuinige Intel Core-processor in de geschiedenis van het bedrijf(1). De meeste toestellen die gebruik zullen maken van deze chip, hebben naar verwachting geen koelventilator nodig. Hiermee zijn zowel supersnelle tablets als ultradunne laptops mogelijk.

Maar ook voor veeleisende pc-gebruikers kondigde Intel tijden Computex innovaties en hogere prestaties aan. De nieuwe ‘K’-varianten van de 4e generatie Intel Core i7 en i5 processors zijn de eerste die zijn voorzien van vier cores met ieder een kloksnelheid van 4GHz. Deze desktopprocessor, gericht op technologiefans, levert hogere prestaties en biedt nieuwe mogelijkheden voor overklokken (het ‘opvoeren’ van de processor voor de hoogst mogelijke snelheid). In juni wordt gestart met de levering van deze nieuwe processors.

Voor data centers die de hoogste I/O-prestaties vereisen, is er nu de Intel Solid State Drive data Center Family for PCIe. Deze nieuwe SSD-familie biedt zeer hoge prestaties en een zeer hoge betrouwbaarheid voor data centers, bij een lagere TCO. Deze nieuwe drives komen in het derde kwartaal van dit jaar op de markt.

Om het gebruik van computers persoonlijker te maken, is het nodig dat de interactie tussen mensen en computertechnologie natuurlijker en intuïtiever wordt. Intel toonde tijdens Computex de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Intel RealSense-technologie en 3D-camera’s, die ervoor moeten zorgen dat deze technologieën op meer 2-in-1’s, all-in-ones, tablets en andere persoonlijke apparaten beschikbaar komen. Ontwikkelaars kunnen in het derde kwartaal van dit jaar de Intel RealSense software development kit (SDK) 2014 verwachten, waarmee ze natuurlijke en intuïtieve gebruikersinterfaces kunnen bouwen. Om deze ontwikkeling verder te stimuleren, organiseert het bedrijf vanaf het derde kwartaal de Intel RealSense App Challenge 2014, met een prijzengeld van 1 miljoen dollar.

Noot voor de redactie: een multimedia persmap, inclusief beeldmateriaal een achtergrondinformatie, is te vinden op http://newsroom.intel.com/docs/DOC-5412.

Over Intel
Intel, marktleider in computerinnovatie, ontwikkelt en bouwt essentiële technologieën die dienen als de bouwstenen voor computerapparatuur over de hele wereld. Intel loopt tevens voorop in maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Het bedrijf produceert onder andere ’s werelds eerste commercieel verkrijgbare ‘conflict-vrije’ microprocessors. Meer informatie over Intel is te vinden op http://newsroom.intel.com en op http://blogs.intel.com. Meer informatie over Intels inspanningen op het gebied van conflict-vrije grondstoffen is te vinden op http://conflictfree.intel.com. Intel is ook te volgen via Twitter: http://twitter.com/intel of http://twitter.com/IntelNederland.

Voor meer informatie:

Intel Benelux, Kristof Sehmke, Communicatie Manager, telefoon +32 (0)3 450 08 11,
e-mail: kristof.sehmke@intel.com, of

MCS PR, Perlita Fränkel, telefoon +31 (0)23 562 82 08, e-mail: perlita@mcspr.nl.

Intel en het Intel-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Intel Corporation of zijn dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Andere namen en merken kunnen geclaimd worden als het eigendom van anderen.
Laatste van Intel  
Onderzoek Intel: Transparantie over security bevordert aankoopbeslissingen

Intel gaat samenwerken met Microsoft aan DARPA-programma

Thunderbolt 4: universele kabelconnectiviteit voor iedereen
TPEX International sluit strategisch partnership met Planon ter optimalisatie van haar Smart Building Operations dienstverlening

Conclusion ontwikkelt projectuitvoer- en managementapplicatie voor Eneco

Nieuwe machine learning-library van ABBYY tien keer sneller en compatibel met Python

Edutrainers: Helft leraren niet klaar voor verplichte digitale geletterdheid op scholen

Zivver breidt directie uit met nieuwe CTO, CMO en CRO

CyberArk maakt Identity Security-aanbod beschikbaar via AWS Marketplace

Red Hat vernieuwt Red Hat Process Automation met end-to-end Kubernetes-native decision management in Red Hat OpenShift
OPEN.suite helpt Omgevingsdienst Haaglanden op weg

Print barcodes van voorraadartikelen nu eenvoudig via de BarTrack app

Ivanti-onderzoek toont aan dat werknemers het thuiswerken niet willen opgeven

Essentra verhoogt gebruik van post-consumer gerecycled plastic in LDPE-componenten

Ruim twintig procent van werkend Nederland voelt druk om buiten werktijd bereikbaar te zijn

De gevolgen van een verouderd ERP-systeem

ProRail kiest opnieuw voor Conclusion in IT

Kwart financieel professionals bang dat collega’s vertrekken door hoge werkdruk

Helft van de Nederlanders ziet eigen online kluis zitten

BlackBerry QNX-software nu geïntegreerd in meer dan 195 miljoen voertuigen

Digipower 2021 - 2022: 5 miljoen subsidie voor scholing, begeleiding en advies

Duits federaal bureau voor informatiebeveiliging certificeert SD-WAN gateway van LANCOM Systems

Vitaliteit werkenden neemt af
Geplaatst:
Verstreken tijd: 7 jaar en 21 dagen
PR contact  

Logo Progress Communications
Intel contact  

Logo Intel

Intel sociaal  


Intel tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Open.nl Software Group
Logo Jachtinstinct (NPRM)
Logo Tesorion
Logo iSOC24
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Awareways
Logo EsportsCommunity
Logo FlowWright
Logo bridgX
Logo Leadgate Europe
Logo Avinty (GGZ)
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Techone B.V.
Logo Humanwave B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo True
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Young_Coders
Logo CapX Nederland
Logo ABBYY Europe
Logo Edutrainers
Logo Red Hat
Logo Ivanti
Logo Essentra Components
Logo Visma | Raet
Logo Conclusion
Logo Medius
Logo Unisys
Logo devolo
Logo Schneider Electric
Logo Schneider Electric
Logo GrassGreener Europe
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91450 persberichten
- 6008 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10463 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nl