Datum: (1490 dagen oud)
Bedrijf:

Andy van der Meijde verkoopt televisies voor het WKHet WK voetbal 2014 in Brazilië komt steeds dichterbij en begint niet alleen onder de supporters te leven. Ook bij oud-profvoetballer Andy van der Meijde kriebelt het steeds meer. Hij heeft een nieuwe baan aangenomen, waarin hij televisies demonstreert die over een speciale Soccer Mode beschikken. Voor iedereen die niet naar Brazilië kan vliegen. “Het lijkt net of je in het stadion zit, dus is het alsof je er toch een beetje bij bent.”

Andy heeft 'm zelf ook
Andy heeft het baantje van televisie-promotor aangenomen omdat hij dan kan blijven doen wat hij thuis ook het liefste doet: de hele dag op de bank hangen en televisie kijken. “Ik heb zelf een 75 inch tv, paste niet eens in mijn auto man, zo groot. In de showroom laat ik zien hoe de tv werkt en hebben ze een mooie bank voor het showmodel gezet. Daar kom ik dus niet meer vanaf. Ik ben klaar voor het WK!”

Baantje als tv-promotor
Van der Meijde heeft de afgelopen jaren een carrièreswitch gemaakt van profvoetballer naar soapster in zijn eigen real-life serie en barista voor een koffiemerk. Speciaal voor het WK gaat hij nu aan de slag als televisie-promotor bij PlatteTVdiscounter.nl waar hij nieuwe Samsung-tv's zal demonstreren. Op 31 mei maakt hij zijn debuut in de Groningse showroom. Wat betreft het WK zelf heeft de oud-voetbalprof het volste vertrouwen in het Nederlands elftal. “Van Spanje kun je misschien een keer verliezen, maar Chili en Australië moet je hebben.”

WK kijken met Soccer Mode
De grote televisiemerken spelen met nieuwe technieken en functionaliteiten bewust in op het WK. Schermen met Ultra HD of 4K beeldkwaliteit (vier keer zo scherp als Full HD), tv’s met speciale voetbalmodus en gebogen televisieschermen zijn al te koop in de meeste winkels. De Soccer Mode geeft het geluid een stadioneffect, laat je momenten uit de wedstrijd terugkijken en biedt de mogelijkheid om in te zoomen.

WK-hit
Andy van der Meijde heeft ook een WK-hit opgenomen voor het komende voetbaltoernooi. Deze heeft hij live gezongen bij Carlo & Irene en er is speciale aandacht aan gegeven door o.a. Radio 538. Andy’s vriendin Melisa vindt het een lekker pakkend liedje. “Het is een vrolijk nummer,” zegt ze.

***

UITNODIGING SHOWROOM
Andy van der Meijde is komend weekend aanwezig in de showroom van PlatteTVdiscounter.nl om tv’s te promoten. Journalisten zijn op zaterdag 31 mei tussen 13.30u en 15.00u van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en verslag te doen onder het genot van een hapje en een drankje. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Hannah Ellens: communicatie@plattetvdiscounter.nl. Adres: Hoendiep 99e, Groningen.