Incompany500 noteert Imtech op nummer 1 in de categorie Zakelijke dienstverlening

Imtech krijgt de eerste plaats toegewezen in het rapport over reputatie en aantrekkingskracht dat Incompany500 vandaag publiceerde. De eerste plaats wordt genoteerd in de categorie ‘Zakelijke dienstverlening’. Incompany500 verricht jaarlijks het grootste onafhankelijke onderzoek naar reputatie en aantrekkingskracht van organisaties in Nederland.

De uitslag wordt door hen als volgt geïnterpreteerd: “Imtech is in staat om van alle zakelijke dienstverleners de meeste zakenpartners, investeerders en werknemers voor zich te interesseren. Spontaan hebben de meeste stakeholders Imtech als hun favoriet genoemd met eventuele intentie om iets met het bedrijf te doen.”

Dorien Wietsma, directeur Corporate Communication Imtech: “Elke dag werken 26.000 medewerkers bij Imtech aan technische oplossingen voor onze klanten. Dat dit wordt gewaardeerd in deze turbulente tijd, doet ons goed. Voor alle collega’s is dat niet alleen een hart onder de riem, maar ook een oproep om het beste van Imtech te blijven bieden. Technologische innovatie, duurzame oplossingen en persoonlijke betrokkenheid. Iedere dag weer. Wij zijn blij met het in ons gestelde vertrouwen. Daarvoor willen we iedereen van harte bedanken.”

Incompany500
Incompany500 is het grootste onafhankelijke onderzoek naar de reputatie en aantrekkingskracht van organisaties op diverse stakeholders in Nederland. Het onderzoeksbureau Motivaction voert dit marktonderzoek uit voor Incompany. Het onderzoek bestaat uit twee gedeeltes. De huidige uitslag heeft betreft op fase één van het onderzoek.

In fase één van het marktonderzoek meet Incompany500 de spontane aantrekkingskracht van merken op de arbeidsmarkt, zakelijke markt en investeringsmarkt. Drieduizend hoogopgeleide zakelijke beslissers geven voor elk van deze drie categorieën spontaan drie namen van bedrijven en organisaties waarvan ze gecharmeerd zijn. De eerste organisatie die ze noemen krijgt drie stemmen, de tweede twee stemmen en de derde één stem. Als al deze stemmen bij elkaar worden opgeteld, ontstaat een Top 500 op aantrekkingskracht.

Onderzoeksvragen
Het zijn drie eenvoudige open vragen die de basis voor de score vormen. Hoe vaker een bedrijf genoemd wordt, hoe hoger de organisatie in de ranking staat. Dit meet dus top of mind met de intentie om daar ooit iets mee te doen, wanneer dat opportuun mocht zijn.
 1. Met welke bedrijven of organisaties in Nederland doet u graag zaken of zou u graag zaken willen doen? 
 2. Wat zijn volgens u goede bedrijven of organisaties in Nederland om in te investeren?
 3. Bij welke bedrijven of organisaties in Nederland zou u graag willen werken?
Ranking
De Top 10 ranking in de categorie zakelijke dienstverlening ziet er als volgt uit:
 1. Imtech
 2. TNO
 3. KPMG
 4. Randstad
 5. Arcadis
 6. Deloitte
 7. PwC
 8. Fugro
 9. Royal Haskoning
 10. EY