www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2499 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (2149 dagen geleden)
Bedrijf:

Aysist® ondersteunt Juzt tijdens herinrichting Jeugdzorg

“Continuering van zorg staat voorop bij alle veranderingen en bezuinigingen; Aysist helpt ons daarbij”

Moordrecht/Breda, mei 2014

Juzt zit als jeugdzorginstelling middenin de transitie, en is met onder andere de gemeenten in overleg over hoe deze het beste gerealiseerd kan worden. De gemeenten hebben bezuinigingen aangekondigd, en over vernieuwingen in de jeugdzorg (transformatie) wordt ondertussen ook goed nagedacht. Voor Juzt staat de kwaliteit en de continuering van de zorg in dit hele proces centraal. Om goed in te kunnen spelen op alle wijzigingen heeft Juzt gekozen voor een nieuwe personeelsplanningsmethodiek en de automatisering daarvan. In nauwe samenwerking met Ayton wordt een nieuw roosterproces opgezet en de implementatie van de Aysist software voorbereid.

Katrien Berns, hoofd HRM van Juzt geeft aan waarom in deze periode van bezuinigingen toch is besloten te investeren: ”Omdat we meer zicht en grip willen krijgen op alle geldstromen in de nieuwe financieringsstructuur. De inzet van onze 900 medewerkers is daarin de grootste pijler. Deze inzet zal nog beter moeten worden afgestemd op de zorgvraag. Als organisatie willen we tijdig kunnen bijsturen op de uren, maar ook op de kosten. Die mogelijkheid zien we terug in de Ayton aanpak. Het unieke is dat hun planningsmethodiek volledig financieel is ondersteund in de software. De begroting wordt vanuit de capaciteitsplanning geborgd, evenals de planning en de werkelijke realisatie. Alles in uren en diensten, maar ook in werkelijke uitgaven. Zo kunnen we vooraf bewuste keuzes maken voor bepaalde inzet-scenario’s en krijgen we real-time zicht op de inkomsten en uitgaven. Dan kunnen we zorgvuldig bijsturen waar nodig, zonder dat de kwaliteit of continuïteit van de hulpverlening in het geding komt.”

Hulp aan jeugdigen en alle financiële scenario’s in kaart 
Een deel van de hulpverlening die Juzt nu biedt zal worden overgeheveld naar de gemeenten. De gemeenten hebben straks de regie waar het gaat om de inkoop van jeugdzorg. Zij zullen wellicht op sommige delen van jeugd & opvoedhulp willen krimpen, en andere delen willen versterken. Landelijk wordt er hoe dan ook bezuinigd op de jeugdzorg.

Flexibel in kunnen spelen op de vraag van o.a. de gemeenten en de bezuinigingen is voor een organisatie voor jeugd & opvoedhulp zoals Juzt belangrijk. In dit hele proces van transitie en transformatie moeten  kwaliteit en continuïteit van de hulp aan de kinderen en gezinnen voorop staan. Een goede roostering en personeelsplanning is een middel om de gewenste flexibiliteit in de personeelsbezetting te kunnen realiseren.

Projectleider Mark Vos van Juzt: “Met Aysist zijn we straks in staat om meerdere financiële scenario’s vooraf in kaart te brengen. En weten we ook tegen welke tarieven we op verantwoorde wijze kunnen inschrijven op werkzaamheden, als de gemeenten de hulpverlening gaan aanbesteden”. 

De Aysist software is in staat om deze management informatie op elk gewenst moment  te leveren, omdat alle mutaties en basisgegevens ook financieel worden geborgd. Capaciteitsplanning is daarmee een begrotingstool dat vooraf volledig inzicht biedt. Dat maakt het ook mogelijk om vooraf al rekening te houden met de mate van flexibilisering. Tijdens het roosterproces boekt Aysist de uren op de kostenplaats waar wordt gewerkt,  geeft deze informatie automatisch door aan de salarisadministratie voor verloning. De borging vindt real-time plaats en biedt dus ook real-time inzicht. 

Ingrijpend proces: van beleid naar uitvoering
Ayton heeft samen met Juzt een strak plan van aanpak gemaakt, waarbij alle lagen en disciplines van de organisatie zijn betrokken;
  • Organisatiescans gaan inzicht bieden in de huidige aanpak en de roosterambities
  • Roosterbeleidsessies moeten een gezamenlijke aanpak opleveren. Hier worden keuzes gemaakt en vastgelegd in termen van roosterprocedures, flexibilisering en de mate van zelfroostermogelijkheden
  • Inrichting van de software begint op basis van het eerder geformuleerde roosterbeleid
  • Koppeling met het personeelsinformatiesysteem ADP workforce wordt parallel hieraan gerealiseerd, zodat alle gegevens geautomatiseerd kunnen worden ingelezen. De koppeling van Aysist met Exact maakt het geautomatiseerd aanleveren van financiële gegevens mogelijk
  • De implementatie gaat vergezeld van intensieve trainingen, wat na de testfase resulteert in de livegang.
Op dit moment voert Ayton de eerste scans uit en zijn de roosterbeleidsessies in volle gang. Mark Vos: “Onze medewerkers staan erg positief tegenover alle keuzes en doelstellingen. Toch heeft de verandering naar een nieuwe systematiek heel wat voeten in de aarde. Zoveel mensen, zoveel wensen, dus we maken dankbaar gebruik van de kennis en ervaring van de Ayton projectmanagers en consultants. Je merkt aan de vragen die ze stellen en onderwerpen die ze aan de orde stellen, dat ze gewend zijn aan dit soort veranderingsprocessen en begrijpen voor welke uitdaging we staan in de Jeugdzorg.”
 


Juzt, jeugdzorg bij opvoeden en opgroeien
Een kind opvoeden en in een veilige omgeving laten opgroeien lijkt vanzelfsprekend. Maar soms lukt dat niet, om welke reden dan ook. Juzt helpt gezinnen in West-Brabant als de ontwikkeling van kinderen of jongeren in het geding komt. Jutz heeft zo’n 900 medewerkers, die zich inzetten voor gezinnen in West- en Midden-Brabant en Zeeland. www.juzt.nl

Ayton
Ayton is gespecialiseerd in het organiseren en automatiseren van personeelsplanning in de Zorg. Ayton biedt zorginstellingen zowel het advies als de systemen om te komen tot efficiënte en effectieve personeelsinzet. Hieraan ligt een unieke visie ten grondslag; de inzet van medewerkers beweegt mee met de zorgvraag, met een uitgekiende flexibilisering van de personeelsinzet als basisprincipe. Parallel daaraan zorgt het automatiseringssysteem Aysist® voor de borging van alle vergaarde gegevens en mutaties. www.ayton.nlVoor meer informatie: Ayton bv, Loran Noteboom, Commercieel directeur Ayton
Mail info@ayton.nl Tel. (0182) 377 222
Laatste van Ayton  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2149 dagen
Ayton contact  

Logo Ayton

  070 – 357 0800
  info@ayton.nl
  www.ayton.nl
Ayton sociaal  


Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo MyCademy
Logo Youvia
Logo SoftApp
Logo Infinity IT B.V.
Logo QuandaGo
Logo True B.V.
Logo SiteLucent B.V.
Logo Alleeninkt.nl
Logo Bergler Software Solutions
Logo Xinno
Logo CPMview
Logo Kantoormeubelencenter.nl
Logo UvA Talen BV
Logo MyCademy
Logo Alleeninkt.nl
Logo CloudSuite B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo True B.V.
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo Dynatos
Logo Vcare connect
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Botz4U
Logo Yenlo
Logo PQR B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo g-company
Logo Genesys
Logo NetApp
Logo Poly
Logo Infor
Logo Palo Alto Networks
Logo EuroDNS
Logo myBrand
Logo Ictivity
Logo Ivanti
Logo XpertHR
Logo Wuunder
Logo Interxion
Logo Collibra
Logo Protime BV
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 88075 persberichten
- 5643 bedrijfsprofielen
- 55 PR-bureauprofielen
- 7731 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl