Datum: (1524 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Pride PR

Onderzoek van Unisys toont aan dat CIO's steeds meer organisatorische informatie in de cloud zetten, ondanks zorgen om beveiliging

Online onderzoek toont toenemend gebruik van private clouds en software-as-a-serviceSchiphol-Rijk, 19 mei, 2014 – Nieuw onderzoek van Unisys Corporation (NYSE: UIS) toont aan dat CIO's en andere leidinggevenden ondanks zorgen om de veiligheid toch steeds meer organisatorische bedrijfsinformatie naar de cloud verhuizen en steeds vaker gebruik maken van de private cloud en software-as-a-service (SaaS).

Voor het online onderzoek, dat werd afgenomen in 2013, vroegen Unisys en IDG Research CIO's en andere leidinggevenden in de IT naar hun huidige en toekomstige uitgaveprioriteiten. Meer dan 350 senior IT-managers in de Verenigde Staten, Europa en Latijns-Amerika, deden mee aan het onderzoek. Onder de deelnemende organisaties bevonden zich zowel bedrijven als overheidsinstellingen.

Meer dan 70 procent van de respondenten gaven zorgen over de beveiliging op als het voornaamste obstakel bij het implementeren van cloudgebaseerde strategieën in hun organisaties. Andere uitdagingen bij het implementeren van cloudoplossingen waren zorgen over informatiebeheer (45 procent van de ondervraagden) en het voldoen aan de hoge maatstaven van het bedrijfsleven (42 procent).

Ondanks deze obstakels geeft meer dan 50 procent van de senior-level IT-leidinggevenden bij organisaties met meer dan 1000 werknemers aan dat ze minimaal één applicatie of een deel van de IT-infrastructuur van de organisatie in de cloud hebben staan. Deze leidinggevenden geven ook aan dat ongeveer 26 procent van hun bedrijfsinformatie momenteel in een private cloudomgeving staat en dat ze verwachten dat dit percentage in de komende 18 maanden zal groeien tot 32 procent.

Meer dan de helft (53 procent) van de senior-level IT-leidinggevenden bij bedrijven met meer dan 1000 werknemers, zegt te verwachten de komende 12 maanden meer geld uit te gaan geven aan SaaS en cloudgebaseerde applicaties. Vierenveertig procent van de respondenten zegt actief onderzoek te doen naar nieuwe cloud- of SaaS-applicaties, of zelfs al met een pilot bezig te zijn.

De senior IT-leidinggevenden geven aan dat ze voornamelijk gefocust zijn op het terugbrengen van de kosten en het efficiënter beheren van de IT-infrastructuur, op de voet gevolgd door  het faciliteren van innovatie in hun bedrijfsprocessen.

De ondervraagden gaven aan dat uitrolsnelheid, vergrootte flexibiliteit en het garanderen van continuïteit de voornaamste redenen waren voor het gebruik van cloudgebaseerde oplossingen.

“Zorgen om de veiligheid vormen geen belemmering voor CIO's bij het gebruikmaken van de cloud om kosten terug te brengen en de organisatorische flexibiliteit te vergroten,” zegt Colin Lacey, vice-president van data center and cloud transformation solutions and services bij Unisys. “Deze uitkomsten laten zien dat senior-level IT-leidinggevenden een pragmatische, afgemeten benadering van de cloud hebben en dat ze gebruikmaken van veilige private clouds en SaaS-modellen, om verzekerd te zijn van een veilige en consistente oplevering van IT-diensten aan hun werknemers en klanten.”

###

Over Unisys
Unisys is een wereldwijd opererend informatietechnologie bedrijf. We bieden een uitgebreid portfolio aan IT-diensten, software en technologie als oplossing voor de bedrijfskritische problemen waar onze klanten voor staan. We zijn gespecialiseerd in het beveiligen van de processen van onze klanten, het verhogen van de efficiëntie en het gebruik van hun datacenters, het verbeteren van de ondersteuning van hun eindgebruikers en elementen en het moderniseren van hun bedrijfsapplicaties. Bij het aanbieden van deze diensten en oplossingen combineren we aanbod en mogelijkheden op het gebied van outsourcing diensten, systeemintegratie en adviesverlening, infrastructuur diensten, onderhoudsdiensten en hoogtechnologische servertechnologie. Met ongeveer 23.000 werknemers bedient Unisys bedrijven uit de privé- en publieke sector over de hele wereld. Bezoek voor meer informatie www.unisys.com.

Volg Unisys op Twitter.

Voor meer informatie:
Pride PR
Gijs Roeloffzen
+31 71 568 00 28
unisys@pridepr.nl