Topeditie jaarcongres Identity & Access Management

Van Burden naar Benefit (en Beyond)

Breda, 16 mei  2014Op 21 mei vindt het jaarcongres Identity & Access Management plaats in Stadion de Galgenwaard in Utrecht. De editie van dit jaar kan nu al als de topeditie uit de reeks worden bestempeld. Nog nooit was er zoveel interesse vanuit de aanbieders en eindgebruikers voor dit onderwerp. Meer dan 230 deelnemers hebben zich voor het congres ingeschreven.

Het centrale thema tijdens dit congres is “Van Burden naar Benefit (en Beyond)”. Hoe gaan bedrijven om met Identity & Access Management in relatie tot de nieuwste ontwikkelingen rondom cloud computing, mobile, collaboration en access governance?

Topprogramma
Dat deze editie als topeditie wordt bestempeld is voor een groot deel te danken aan de kwaliteit van het programma. De termen actueel, praktijkgericht en verrassend, geven een goede samenvatting van wat de deelnemers mogen verwachten.

Keynote eHerkenning
Ondernemers doen online zaken met de overheid en elkaar via eHerkenning. Je belastingaangifte doe je met DigiD en online bankieren doe je met je bankpas. Al deze middelen zijn echter niet onderling toepasbaar en het waarborgen van privacy en betrouwbaarheid wordt steeds belangrijker. De Nederlandse overheid werkt daarom samen met het bedrijfsleven aan een standaard voor toegang tot online dienstverlening: het eID Stelsel. In deze ontwikkeling dient eHerkenning als stepping stone naar het eID Stelsel. Ook DigiD gaat onderdeel uitmaken van het stelsel dat het mogelijk maakt dat burgers, consumenten en ondernemers online zaken kunnen doen met de overheid en het bedrijfsleven, met één of meer inlogmiddelen. Betrouwbaarheid en bescherming van privacy en gegevens zijn de uitgangspunten voor het stelsel, veiligheid en gemak voor de gebruiker zijn de doelen. Hiermee worden publieke en private organisaties ontzorgd op het gebied van een veilige en gebruiksvriendelijke toegang tot digitale dienstverlening, ook in de business-to-business sector.

Elly Plooij - voorzitter van de Stelselraad eHerkenning en het eID-platform en voormalig EU politica en Koos Veefkind – voorzitter van het Tactisch Overleg eHerkenning - praten de deelnemers volledig bij over de ontwikkelingen rondom het eID Stelsel en eHerkenning en wat dit voor de organisaties kan betekenen.

Programmasamenvatting
Maar Identity & Access Management heeft meer te bieden. Hieronder een greep uit de organisaties die een sessie geven:
  • Ministerie van Defensie
  • Beweging 3.0
  • Endemol
  • Achmea
  • Jeroen Bosch Ziekenhuis
Ook bekend analist Dave Kearns heeft een plek in het programma. Hij is een van dé specialisten op het gebied van Identity & Access Management. Als spreker en schrijver heeft hij al meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen. Speciaal voor dit congres komt Dave naar Nederland.

Bekijk het meest up-to-date programma op de website http://iam.heliview.nl

Over Heliview & Conferences & Training BV
Heliview Conferences & Training BV is organisator van congressen, trainingen, evenementen en vakbeurzen. Onze congressen hebben een prominente plaats verworven als ontmoetings- en netwerkdag voor Managers en Senior Specialisten uit verschillende branches. Door middel van 1-op-1 afspraken, de interactieve kennis- en ervaringscarrousel Merry-Go-Round en ons invitation-only toegangsbeleid bieden wij onze businesspartners en congresdeelnemers de mogelijkheid om een dag te netwerken, kennis uit te wisselen en leads te generen.

Al jaren zijn wij bij Heliview gespecialiseerd in informatieverschaffing en voorlichting over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de informatie- en communicatie technologie. Naast congressen en vakbeurzen organiseren wij ook kleinschalige (incompany) trainingen.

Voor meer informatie: www.heliview.nl/conferences 

******************EINDE PERSBERICHT*********************************

Voor meer informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met:

Ingeborg Bosch
Conference Producer
Heliview Conferences & Training BV
Email: ingeborg.bosch@heliview.nl
Tel: +31 (0)76 - 548 4067
http://iam.heliview.nl/