www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (1956 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: ItsaRep

Moederdag blijkt uitdaging voor webshops

Performr meet laadtijden van webshops in de aanloop naar Moederdag, niet iedere webshop bleek goed voorbereid. (zie bijlage)

(Zoetermeer, 14 mei 2014)

Internetgebruikers wijken uit naar de concurrent als het langer dan 3 seconden duurt om pagina’s van een webshop te laden. In de aanloop naar Moederdag hebben de testexperts van Computest hun monitoring oplossing ‘Performr’ ingezet om enkele vooraanstaande websites te monitoren, waar Moederdag-inkopen gedaan worden. Niet elke webshop was even goed voorbereid op de grote hoeveelheid verkeer. De websites van onder andere Bol.com, Etos, Blokker en Fleurop werden geleidelijk trager in gebruik, wilden helemaal niet laden of gaven fouten.

Met Performr, de ‘application monitoring’ oplossing van Computest, werden de sites gemonitord vanaf een maand voor Moederdag. Performr maakt inzichtelijk dat met name de week vóór Moederdag een toename van de laadtijden te zien is. Dit duidt erop dat de achterliggende infrastructuur de toegenomen hoeveelheid gebruikers niet goed kon faciliteren.

Een goede performance van applicaties en applicatiemonitoring is niet alleen meer van belang voor de IT- afdeling. Met Performr wordt informatie op een toegankelijke en begrijpelijke manier gepresenteerd, voor zowel de technische professional als de commercieel verantwoordelijke medewerkers. IT-managers kunnen precies zien welke problemen op welke pagina’s worden gemeld, zelfs welk onderdeel, zoals een bepaalde afbeelding, of videoclip. E-commerce managers kunnen de performance bewaken als er campagnes lopen of om andere redenen de belasting van de infrastructuur toeneemt. De real-time informatie maakt het mogelijk om direct actie te ondernemen en de performance te verbeteren.

Performr is als SaaS-oplossing altijd online beschikbaar, ook met een mobile app en geeft via het online dashboard e-commercemanagers en IT-managers een visuele weergave van responstijden en foutmeldingen en hoe zij zich verhouden tot de bezoekersaantallen door een koppeling met Goolge Analytics.

Bijlage: Ondersteunende grafieken met toelichting

Voor meer informatie: www.performr.com

Noot voor de redactie:
Performr is ontwikkeld door Computest. Computest levert performancetesten op applicaties in complexe omgevingen voor de top in het Nederlandse bedrijfsleven en overheid. Het dienstenportfolio omvat stress-, load-en duurtesten als- mede DDOS en functionele testen. Tevens geeft het bedrijf advies, voert het scans en audits uit en levert het expertise op aanvraag. Met de kennis en oplossingen van Computest zijn organisaties in staat hun applicaties beter te laten functioneren en problemen te voorkomen. Het bedrijf is opgericht in 2005 en heeft ruim 50 testprofessionals in dienst.

Voor meer informatie:
Computest
Hartger Ruijs – CEO
hruijs@computest.nl
T: +31 (0)79 - 750 17 79
Postbus 653 2700 AR Zoetermeer
Pigmentsingel 2 2718 AJ ZoetermeerPERSBERICHT - BIJLAGE

Uit onderstaande grafieken blijkt dat in de periode voor Moederdag sterke fluctuaties ontstaan in de laadtijden van de vier gemonitorde webshops. Ook doen zich in een aantal gevallen fouten voor, die niet voorkomen in andere ‘normale’ periodes.


Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Computest  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 1956 dagen
Computest contact  
Logo Computest
  +31(0)88 733 13 37
  info@computest.nl
  www.computest.nl
Computest sociaal  
Computest tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Barracuda Networks
Logo Cegeka
Logo Poly
Logo commercetools
Logo Schneider Electric
Logo ISBW
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Interxion
Logo SAP Concur
Logo Red Hat, Inc.
Logo AvePoint
Logo Valid
Logo TomTom Telematics
Logo Descartes
Logo SAP
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl