www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (6 jaar en 91 dagen geleden)
Bedrijf:

“Bescherming persoonsgegevens bovenaan prioriteitenlijst juridische beslissers Nederlands bedrijfsleven”

Amsterdam, 8 mei 2014 - ZyLAB, vooraanstaand leverancier van eDiscovery en informatie risico management oplossingen, presenteert vandaag de uitkomsten van een onderzoek naar de bekendheid van de Amerikaanse term eDiscovery (Electronic Discovery) onder juridische beslissers in Nederland.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder juridische beslissers bij 150 Nederlandse organisaties met meer dan 100 geautomatiseerde werkplekken. Uit het onderzoek blijkt dat “bescherming van persoonsgegevens” (53%) en “nieuwe regelgeving op het gebied van privacy en databescherming” (51%) bovenaan de prioriteitenlijst staan. Overige zaken die hoog scoren, zijn "informatie risicomanagement" (38%), "verhogen van de efficiëntie van informatiemanagement" (33%) en fraudebestrijding (27%). De onderzochte term “US eDiscovery” komt op het lijstje nauwelijks voor (1%).

US eDiscovery geen onderdeel van het dagelijkse werkjargon
Bij nog geen 5% van de organisaties is US eDiscovery onderdeel van het dagelijkse werkjargon. Eén op de tien organisaties heeft US eDiscovery al lang hoog op de agenda staan; twee van elke drie organisaties hebben US eDiscovery niet op de agenda staan en zien dat er ook niet van komen.

Eén op de vijf organisaties zegt nu al volledig voorbereid te zijn op een eDiscovery. Hoe groter de organisatie, hoe groter de kans dat men al volledig voorbereid is of druk doende is om hierin verbetering aan te brengen. Kleinere organisaties (100-200 medewerkers) zien in de helft van de gevallen de voorbereiding op een eDiscovery er niet van komen (66%).

Imagoschade grootste zorg
Grootste zorg in geval van eDiscovery of een rechtszaak is met afstand imagoschade. Kosten van inschakelen van externen en stagneren van de business zijn voor ongeveer een kwart van de organisaties een grote bron van zorg.

Verder valt op dat 45% van de juridische beslissers aangeeft juridische geschillen zelf af te handelen. Naarmate bedrijven groter zijn, neemt dat percentage verder toe. Van de organisaties met meer dan 1000 medewerkers, geeft 75% aan juridische geschillen zelf aan te pakken. 40% geeft aan bij een juridisch geschil als eerste de advocaat in te schakelen.

‘eDiscovery’ voor bescherming van persoonsgegevens
Jan Scholtes, Chief Strategy Officer van ZyLAB: “Het valt op dat de bekendheid en gebruik van de term eDiscovery de afgelopen jaren nauwelijks zijn toegenomen. Toch vormt het proces eDiscovery de kern van elk grootschalig internationaal, compliance- of fraudeonderzoek. Bij iedere onderzoek dat wordt gehouden ten behoeve van een rechtszaak, moeten de betrokken partijen in korte tijd enorme hoeveelheden informatie doorzoeken. De Amerikaanse overheid doet haar wetten ook buiten haar landsgrenzen gelden en bedrijven die hun zakelijke belangen in de Verenigde Staten willen beschermen, zouden zich beter moeten voorbereiden op de Amerikaanse manier van informatie uitwisseling.”

Jan Scholtes vervolgt: “Ook bij de zaken die juridische beslissers wel op hun prioriteitenlijst hebben staan, verdienen de achterliggende processen een prominente plaats op de agenda. Want of het nu gaat om het beschermen van persoonsgegevens van klant of werknemer of het verhogen van de efficiëntie van informatiemanagement, alles begint met de identificatie en lokalisatie van informatie die bewaard, beschermd, beveiligd of vernietigd moet worden”.

Lees de volledige uitkomsten van het door ibt marktonderzoek uitgevoerde onderzoek “eDiscovery in Nederland

Over ZyLAB
ZyLAB is toonaangevend leverancier van modulaire eDiscovery en enterprise information risk management oplossingen. Met de oplossingen van ZyLAB zijn organisaties in staat ongekende hoeveelheden informatie in ieder formaat, op bijna iedere locatie en in meer dan 400 talen, te analyseren, organiseren, delen en beheren. Hierdoor kunnen bedrijven zich effectief verdedigen in geval van een juridisch geschil of eDiscovery, maar ook proactief juridische risico’s minimaliseren, kosten besparen en de business productiviteit aanzienlijk verhogen.

Het eDiscovery Systeem van ZyLAB is direct gelieerd aan het Electronic Discovery Reference Model (EDRM). De producten en diensten van ZyLAB worden op enterprise niveau gebruikt door zowel multinationals, overheidsinstanties, opsporingsdiensten, rechtbanken en advocatenkantoren, als ook ingezet bij specifieke projecten voor juridische diensten, auditing- en accounting leveranciers. De systemen van ZyLAB zijn tevens beschikbaar in een Software-as-a-Services (SaaS) model.

ZyLAB is door Gartner, Inc. in diens 'Magic Quadrant for eDiscovery Software 2013' gepositioneerd als een van de meest “visionaire bedrijven” en heeft in de afgelopen drie decennia vele andere onderscheidingen vanuit de sector ontvangen.

ZyLAB heeft hoofdkantoren in Amsterdam en McLean, Virginia (USA). De lokale markten worden bediend vanuit regionale kantoren in New York, Barcelona, Frankfurt, Londen, Parijs en Singapore. Voor meer informatie over ZyLAB kunt u terecht op www.zylab.nl

Over het onderzoek
Het onderzoek “Bekendheid eDiscovery” werd uitgevoerd door Ibt marktonderzoek en betreft een gedeeltelijke herhaling van een in 2010 uitgevoerd onderzoek. Het 2014 onderzoek werd uitgevoerd onder organisaties met 100+ geautomatiseerde werkplekken. In totaal hebben 150 organisaties aan het onderzoek meegewerkt. Binnen elke organisatie is gesproken met diegene die (eind)verantwoordelijk is voor juridische zaken/legal. Bij de steekproefbepaling, is meer gewicht toegekend aan organisaties met 1000+ werkplekken, om het mogelijk te maken hier afzonderlijke uitspraken over te doen. Dat betekent dat de resultaten zijn herwogen op basis van de feitelijke verhoudingen van aantal medewerkers van organisaties om uitspraken over alle 100+ bedrijven te doen.
Laatste van ZyLAB  
ZyLAB versterkt team met forensisch specialist Jelle Oorebeek

ACEDS BENELUX CHAPTER ORGANISEERT UNIEKE PANELDISCUSSIE OVER DE ZOEKVRAGEN VAN DE TOEZICHTHOUDER

ACEDS BENELUX CHAPTER PRESENTEERT UNIEKE DOCUMENTAIRE “ALPHAGO”
Geplaatst:
Verstreken tijd: 6 jaar en 91 dagen
ZyLAB contact  

Logo ZyLAB

  +31 20 691 95 50
  info@zylab.nl
  zylab.nl
ZyLAB sociaal  


ZyLAB tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo SKEPP B.V.
Logo Giarte
Logo Pegamento
Logo BitcoinKoers.com
Logo Make Media Great Again (MMGA)
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Data Matters BV
Logo Claim24
Logo Inserve
Logo Distology Nederland B.V.
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo Spryng
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PayIBAN BV
Logo Yenlo
Logo PlanMen
Logo Guardian360 bv
Logo Frontline Solutions
Logo Boys with Brains
Logo Broad Horizon
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Ivanti
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Youfone
Logo BPSolutions BV
Logo Conclusion Zuyd
Logo Thinkwise
Logo Ivanti
Logo Sitecore
Logo Qualys
Logo Dell Boomi
Logo Xerox
Logo Stocard
Logo Intermax
Logo WorldStream
Logo Valid
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88979 persberichten
- 5758 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8516 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl