Interactive Intelligence profiteert volop van de cloud

Amsterdam, 7 mei 2014 -  Interactive Intelligence, leverancier van software en dienstverlening ter verbetering van de klantervaring, heeft de resultaten bekend gemaakt van het eerste kwartaal van 2014.

“We zetten nog steeds volop in op onze strategie van het actief vergroten van ons marktaandeel in de cloud-communicatie”, zegt Don Brown, CEO en oprichter van Interactive Intelligence. “Dit succes is essentieel voor het bereiken van ons doel: de grootste leverancier worden in de contact center markt.”

“Naar mate het percentage cloud-based opdrachten stijgt krijgen we ook te maken met inkomsten die gespreid worden over toekomstige kwartalen en daarmee wordt de winst op de korte termijn beïnvloed”, gaat Don Brown verder. “Maar we kijken verder dan de korte termijn en zien een groei van onze omzet die door ons cloud-aanbod juist aansluit bij het grootste groeisegment in onze markt. Het resultaat is dat we nog steeds verwachten dat de cloud-based opdrachten ruim boven onze gemiddelde groei uitkomen en gaan resulteren in 55 tot 60% van het totale aantal opdrachten in dit jaar.”

In het eerste kwartaal van 2014 steeg het totaal aantal orders met 42% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2013, de cloud-based orders stegen met 165% tot 59% van het totaal. De gemiddelde cloud-based order was $935.000 vergeleken met $788.000 in het eerste kwartaal van 2013. De totale kwartaalomzet was $79,4 miljoen, een stijging van 8% ten opzichte van 2013. Het complete financiële bericht is hier te lezen.

===

Over Interactive Intelligence
Interactive Intelligence Group Inc. (Nasdaq: ININ) levert innovatieve software en services voor contact centers, unified communications en business process automation. De oplossingen zijn ontwikkeld om de customer experience te verbeteren en zijn zowel geschikt voor toepassing op de eigen locatie als via een hosted model. Het bedrijf is gestart in 1994, heeft wereldwijd meer dan 6000 klanten, waarvan ruim 200 in de Benelux en staat gepositioneerd in de top 500 van Global Software en Service leveranciers. Mashable plaatste in 2014 Interactive Intelligence op de tweede plek in de ‘List of Seven Best Tech Companies to Work for’. Interactive Intelligence heeft meer dan 1900 werknemers en een hoofdkantoor in Indianapolis, USA. Er zijn 24 internationale kantoren in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, het Midden Oosten, Afrika, Azië en Australië. De Benelux-kantoren zijn gevestigd in Amsterdam en Culemborg. www.inin.com/nl

Contacten
Linda Hilberdink, Field Marketing Manager EMEA, Interactive Intelligence, linda.hilberdink@inin.com, +31 6 21 68 37 73
Ingrid Wong, PR consultant, WongWorks, ingrid@wongworks.nl, +31 6 14 76 75 39

Volg Interactive Intelligence
Twitter: @ININ_NL
YouTube: http://www.inin.com/YouTube