Complexe security infrastructuur ministerie van Veiligheid en Justitie in veilige handen

SecureLink en ASP4all vormen verbindende factor tussen sectoren

Sliedrecht | 29-04-2014

Het ministerie van Veiligheid en Justitie bestaat uit verschillende sectoren, elk belast met hun eigen taken. IT verbindt deze sectoren met de verschillende justitiële ketens. Toen het contract voor de levering van de beveiligingsinfrastructuur afliep, startte het ministerie een nieuwe aanbesteding.

“Wij waren op zoek naar een partij die in staat is de wensen en eisen vanuit de justitiële ketens te vertalen in technische oplossingen,” zegt Remco Boersma, IT-architect en senior projectleider bij het ministerie. “ASP4all en SecureLink hebben laten zien geavanceerde kennis te hebben op het gebied van informatiebeveiligingstechnieken. Dat ASP4all in combinatie met SecureLink ruime, specifieke ervaring binnen de overheid heeft, was ook een reden voor deze partijen te kiezen.”

Op maat gemaakt
Het ministerie profiteert nu van een nieuwe IT-infrastructuur, die de coördinerende en verbindende factor is tussen alle verschillende sectoren. “Het project is inmiddels naar volle tevredenheid opgeleverd,” vertelt Boersma. Hij geeft aan dat een project van deze omvang en complexiteit hoogst uitzonderlijk is binnen het ministerie van Veiligheid en Justitie. “Dit hebben wij nog niet eerder zo meegemaakt. ASP4all en SecureLink zijn groot genoeg om een zeer goede kwaliteit neer te zetten, maar wel zo klein dat het flexibel kan zijn.”

--------------

Noot voor de redactie | SecureLink is een Benelux georiënteerde security en networking integrator met drie vestigingen in Nederland en België. SecureLink is opgericht in 2003, heeft een omvang van ruim honderdvijfentwintig SecureLinkers en een omzetniveau van 45M. SecureLink is financieel gezond en voorzien van de Graydon Financieel Gezond Bedrijf Award.

SecureLink onderscheidt zich door haar focus op een uitgebalanceerd aantal oplossingen, geïntegreerde security en networking specialisatie, voorname vendor statussen, managed security services en hoge klanttevredenheid.

Over het ministerie van Veiligheid en Justitie | Het ministerie van Veiligheid en Justitie zorgt voor de rechtsstaat in Nederland, zodat mensen in vrijheid kunnen samenleven, ongeacht hun levensstijl of opvattingen. Veiligheid en Justitie werkt aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving door mensen rechtsbescherming te geven en waar nodig in te grijpen in hun leven. Soms is dat een ingrijpende maatregel, soms worden nieuwe perspectieven geopend. Altijd zijn het ingrepen die alleen Veiligheid en Justitie kan en mag doen. Recht raakt mensen.

Over ASP4all | ASP4all levert maatwerkdiensten op het gebied van infrastructuurmanagement (IaaS), 7×24 full-service applicatiehosting (PaaS) en online werkplekdiensten. Daarbij richt ASP4all zich op het voorzien in maximale beschikbaarheid en beheer van bedrijfskritische applicaties in een betrouwbare, beveiligde private-cloud-omgeving. Het merk ASP4all heeft een sterke positie opgebouwd binnen de Nederlandse overheid en Nederlandse zakelijke markt.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:

Lisanne Meerkerk   |  
  |  
  |  
  |  
  |  
  |  
T +31 88 1234 200
Marketing Assistant
F +31 88 1234 222
SecureLink Nederland B.V. lisanne.meerkerk@securelink.nl
Trapezium 224 www.securelink.nl
3364 DL Sliedrecht @SecureLinkNL