.GENT lanceert op 24/11/2014

Gentse domeinnamen ziet binnenkort het levenslicht als eerste Belgische geographic TLD

Het is zover: de langverwachte .GENT-domeinnamen zullen voor het grote publiek beschikbaar worden vanaf 24/11/2014, voorafgaand aan een lanceringsfase die start op 01/09/2014.

Gent, 7 mei 2014 - De lancering van .GENT gaat vooraf aan enkele fases die aan bepaalde doelgroepen het recht geeft om al eerder hun domeinnaam vast te leggen, namelijk inwoners, bedrijven en non-profit organisaties in Gent en omstreken (“Sunrise”). Ook houders die hun merk in het Trademark Clearinghouse geregistreerd hebben (een centraal merkenregister), kunnen op voorhand hun domeinnaam vastleggen.

Met de lancering van .GENT nu eindelijk in zicht, wordt het idee achter deze lokale internetextensie eindelijk realiteit. En dankzij de transparante lanceringsfases, hebben inwoners en bedrijven van Gent als eerste de mogelijkheid om in primeur een .GENT vast te leggen, aldus Jimmy Cappaert, Business Developer bij Combell, het bedrijf achter Dot Gent Registry.

Net voor de extensie beschikbaar wordt voor het grote publiek, is er ook een zogenaamde “Landrush”-periode van twee dagen waarin vrije registratie van domeinnamen mogelijk is, maar aan een verhoogd tarief. De lancering van .GENT zal op volgende manier gebeuren:De website van Dot Gent Registry heeft eveneens een update gekregen. Er is een nieuwe sectie toegevoegd waarin gedetailleerd uitgelegd wordt hoe de lancering exact zal verlopen.

Over Dot Gent Registry
Het Dot Gent Registry is de uitbater van de nieuwe internetextensie .GENT. Zij werd in 2012 door ICANN aangesteld als Registry voor deze nieuwe extensie, als deel van de lancering van meer dan duizend nieuwe internetextensies. Het is marktleider in webhosting Combell die met de steun van de stad Gent het Registry uitbaat.

Contact
Jimmy Cappaert
jimmy@dotgent.com
+32 9 296 02 96

www.dotgent.com/lancering