www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.marcommit.nl
2476 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (2056 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: ItsaRep

Zakelijk gebruik tablets blijft groeien met Apple aan de leiding

Breda, 22 april 2014 – Het gebruik van zakelijke tablets neemt snel toe. Begin 2014 is er ten opzichte van de situatie begin 2013 weer een stijging te zien. Dat komt enerzijds doordat het aantal bedrijfsvestigingen waar zakelijke tablets wordt gebruikt nog altijd toeneemt, namelijk met 28 procent ten opzichte van 2013. Anderzijds komt dat doordat het aantal tablets per locatie blijft stijgen, dit is bijna verdubbeld. Dit blijkt uit ruim 5.500 interviews die Computer Profile de afgelopen zes maanden hield met Nederlandse bedrijfsvestigingen, met 50 of meer werknemers, over het gebruik van eindgebruikersapparatuur. Veruit de belangrijkste speler op dit terrein is en blijft Apple. Van alle geïnventariseerde tablets is ruim acht op de tien tablets een iPad 1, 2 of 3. Samsung heeft een aandeel van 9 procent. Alle andere fabrikanten hebben op de zakelijke markt een aandeel van 3 procent of lager.Eind 2010, ongeveer een half jaar na de introductie van de iPad in Nederland, werden zakelijke tablets (verstrekt door de werkgever) door slechts 1 procent van de bedrijfsvestigingen met ten minste 50 medewerkers gebruikt. Aan het einde van 2011 was dat al met 9 procentpunt gestegen. In de loop van 2012 is het aantal locaties verder gegroeid met 7,5 procentpunt. De groei in de afgelopen 12 maanden was circa 5 procent en was het grootst bij bedrijfsvestigingen met meer dan 2500 werknemers en in het publieke segment. Branches met een relatief snelle groei in het aantal locaties met zakelijke tablets zijn de IT-sector en het onderwijs.Desktops en laptops
Nu het gebruik van zakelijke tablets sterk aan het groeien is, is de tablet ook steeds vaker een concurrent voor de pc, in het bijzonder de laptop. De pc-markt bestaat voornamelijk uit een viertal producenten. Ongeveer 49 procent van alle desktops en laptops is een systeem van HP. Dat is een procentpunt winst ten opzichte van het jaar daarvoor. HP kent bij bedrijfsvestigingen in het segment Medium Sized Businesses (50 tot 250 medewerkers) en instanties uit de publieke sector haar grootste parkaandelen, beiden boven de 50 procent.

Het aandeel van Dell is het hoogst bij bedrijfsvestigingen en locaties uit het segment National Enterprises (250 tot 2500 medewerkers). De twee segmenten waar Lenovo, de nummer 3 op de Nederlandse markt, haar grootste parkaandelen kent, zijn multinationals en Fortune 500 organisaties en locaties uit het National Enterprises segment. Zowel Dell als Lenovo zijn ten opzichte van een jaar geleden vrijwel gelijk gebleven in parkaandeel. Met name in de publieke sector scoort Fujitsu het best. Fujitsu zag in totaliteit haar parkaandeel in de pc-markt stabiliseren rond circa 4 procent. Het deel van de pc-markt dat valt onder ‘overige leveranciers’ is twee procentpunt gedaald, namelijk van 7 naar 5 procent.Van desktop naar mobiele apparatuur en thin clients
Het aandeel van desktopcomputers in het totaal aantal systemen is de laatste jaren aan het dalen. Eind 2009 bedroeg het percentage desktops 72 procent van het totaal aantal eindgebruikerssystemen, eind 2010 was dat nog 69 procent, eind 2011 was dit 67 procent, eind 2012 63 procent en nu is dat verder gedaald naar 61 procent. Het percentage laptops is in deze periode gestegen; van ongeveer 18,5 procent eind 2010 naar de huidige 22 procent. Naast het toenemend belang van laptops is ook de invloed van thin clients aan het toenemen. Het aandeel thin clients steeg de laatste 3 jaar telkens met een procentpunt tot de huidige 13 procent. Kortom, één op de zeven eindgebruikerssystemen betreft een thin client. Het toenemende gebruik van desktopvirtualisatie zal hier ongetwijfeld een belangrijke rol in spelen. Hoewel tablets in aantal sterk aan het toenemen zijn, vormt dit type eindgebruikerssystemen momenteel nog steeds niet meer dan 2,5 procent van het totaal.

Naast een verschuiving in het soort eindgebruikerssystemen zien we ook een lichte daling in het aantal systemen dat op een (gemiddelde) locatie in gebruik is. Voor de geïnventariseerde bedrijfsvestigingen (met 50 of meer medewerkers) lag in 2010 het gemiddeld aantal eindgebruikerssystemen op 222. In de afgelopen jaren is dat verder afgenomen naar 207 systemen per locatie. De meeste eindgebruikerssystemen worden gebruikt door instellingen uit de publieke sector. Thin clients vormen hier de meest substantiële groep, vooral bij overheids- en zorglocaties.-------------

Bijschrijft bij afbeeldingen:
Figuur 1: Installed base tablets
Figuur 2: Ontwikkeling percentage bedrijfsvestigingen met tablets
Figuur 3: Installed base desktopcomputers en laptops
Figuur 4: Gemiddeld aantal eindgebruikerssystemen

Over Computer Profile Benelux
Als zelfstandige database marketing organisatie helpt Computer Profile ICT-bedrijven met het in kaart brengen en gericht benaderen van de juiste doelgroep. Computer Profile beschikt over een database met de 30.000 belangrijkste locaties in het Benelux bedrijfsleven en de overheid. Van deze organisaties heeft Computer Profile een actueel overzicht van de 150.000 beslissers en de ICT-infrastructuur. Als initiatiefnemer van de European Market Intelligence Group (EMIG) biedt Computer Profile deze informatie ook over andere Europese landen.

Daarnaast ondersteunt Computer Profile met een team van gekwalificeerde telemarketing agents ICT-organisaties actief bij het vinden van relevante projecten door de inzet van Lead Nurturing en Demand Generation.

Computer Profile heeft vestigingen in Zaventem en Breda. Meer informatie is te vinden op www.computerprofile.com en www.emi-group.com. Of volg Computer Profile via Twitter.

Meer informatie:
Marcommit PR
Denise van Ooijen
+31(0)35 582 27 30
computerprofile@marcommit.nl
Eerder van Computer Profile  
12 sep 2018 VMware versterkt marktaandeel servervirtualisatie

7 sep 2018 Groot deel Nederlandse bedrijven heeft geen beleid voor flexwerken

5 jun 2018 Verheijen versterkt marketingteam Computer Profile
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2056 dagen
Computer Profi.. contact  

Logo Computer Profile

Computer Profi.. sociaal  


Computer Profi.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Sensus Process Management
Logo 1DigitalNL
Logo Netprofiler
Logo NewChannel
Logo Company Connect
Logo Insight
Logo Relined Fiber Network
Logo Smile
Logo Erniesoft
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo NEG-ITSolutions
Logo Remain Software
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo True B.V.
Logo Curvature
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo PQR B.V.
Logo Belcentrale.nl
Logo Totaalbesparen.com
Logo Veeam Software
Logo Flanderijn
Logo Solar Nederland B.V.
Logo devolo
Logo Citrix
Logo BCT
Logo Onguard
Logo Palo Alto Networks
Logo maincubes B.V.
Logo QA Consulting
Logo Pegasystems
Logo Shippeo
Logo Protime BV
Logo Intermax
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87260 persberichten
- 5565 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 6798 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlContentbureau