ContentbureauContentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2483 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (2111 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Online academy Coursepath opent deuren in de cloud

Amsterdam, 17 april 2014 – Vanaf vandaag kunnen organisaties snel en gemakkelijk hun eigen online cursussen maken en hosten in de cloud. In de e-learning omgeving Coursepath, een initiatief van de makers van Viadesk, kan elk bedrijf een online academy starten om medewerkers op te leiden.

Coursepath is een online platform waarmee men in enkele stappen een cursus kan aanbieden. De cursus wordt opgebouwd door het eenvoudig en intuïtief invullen van didactische content als tekst, vragen, foto’s en video. Rondom de cursus staat een sociaal netwerk: iedere deelnemer heeft een eigen profiel, kan berichten posten en reageren op vragen van anderen. Voortgang en resultaten van deelnemers worden automatisch bijgehouden.

Organisaties kunnen hun online academy voorzien van een eigen domeinnaam, logo en kleur, zodat de omgeving aansluit op de huisstijl. Ook kunnen SCORM-modules naadloos geïntegreerd worden in Coursepath, waardoor bestaand cursusmateriaal niet weggegooid hoeft te worden. Daarnaast is Coursepath volledig responsive: cursussen kunnen gemaakt en gevolgd worden op desktop, tablet en smartphone. Zo kunnen deelnemers zelf bepalen waar en wanneer ze hun lessen doorlopen.

Social learning
Oprichters Marc Leidner en Mujibor de Graaf, als eigenaren van Viadesk experts op het gebied van enterprise social media, spelen met Coursepath in op de toenemende vraag naar efficiënte online kennisoverdracht binnen organisaties. Onderzoek van IBM wijst uit dat organisaties die e-learning tools gebruiken hun productiviteit met 50 procent kunnen verhogen. Consultancyfirma Bersin & Associates kwam recentelijk tot de conclusie dat bedrijven met een sterke ‘leercultuur’ 46 procent meer kans maken om marktleider te worden binnen hun industrie.

Coursepath moet voor bedrijven een ideale tool vormen om nieuwe medewerkers in te werken, om producttrainingen te geven en om medewerkers bij te scholen binnen een vakgebied. Niet in de laatste plaats omdat het platform ‘social learning’ stimuleert: samen leren, kennis delen en elkaar op weg helpen. “Mensen gebruiken social media tegenwoordig zowel zakelijk als privé. Maar online leren is nog steeds niet veranderd: dat behelst vaak een statische module waar je in je eentje doorheen moet”, vertelt De Graaf. “Coursepath laat mensen binnen de organisatie elkaar opleiden. Ervaren collega’s kunnen vragen van jonge medewerkers beantwoorden en specialisten kunnen allrounders van bepaalde productinformatie voorzien.”

Doe-het-zelf
Coursepath wordt vandaag gelanceerd, maar draait al even in een betaversie. Meerdere commerciële partijen, waaronder Horizon Training & Development, hebben de e-learning omgeving getest. De gebruiksvriendelijke interface blijkt hoge ogen te gooien. De Graaf: “We zijn uitgegaan van het doe-het-zelf-principe, het maken van de cursus is zo makkelijk en intuïtief dat je als organisatie nooit meer iemand hoeft in te huren.”

“Bovendien is de fase waarin pioniers de markt betraden met omslachtige en dure e-learning tools gelukkig voorbij”, vult Leidner aan. “Wij komen nu met betaalbare standaardtechnologie waar de kinderziektes uit zijn. Zo wordt een eigen online academy financieel en praktisch haalbaar voor alle organisaties, ongeacht de grootte.”

Geïnteresseerden kunnen Coursepath 30 dagen gratis uitproberen. Daarna kan een maandelijks abonnement afgesloten worden met een tarief op basis van het aantal gebruikers, vanaf 99 euro.

Over Coursepath
Coursepath is een online platform waarmee men snel en makkelijk cursussen kan aanbieden aan collega’s of klanten. Door de integratie van een sociaal netwerk kunnen deelnemers eenvoudig kennis delen en elkaar op weg helpen. De e-learning omgeving wordt gehost in de cloud en is altijd en overal toegankelijk, ook vanaf mobiel en tablet. Coursepath is een initiatief van de makers van social intranet Viadesk. Voor meer informatie, zie www.coursepath.nl.

Meer informatie voor de pers:

L&DJ PR
Susan Sjouwerman
t. 020 205 04 37
e. susan@l-dj.nl

Coursepath
Mujibor de Graaf
t. 06 14380516
e.  mujibor@viadesk.nl

Dit bericht is ook online beschikbaar.
Tags  
Laatste van Viadesk  
Papierloos Monitor 2018: Nederlandse manager print jaarlijks 28,6 kilo papier

Viadesk en Flavour integreren gamification in social intranet

Papierloos Monitor 2015: Het papierloze kantoor nog steeds toekomstmuziek
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2111 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
Viadesk contact  

Logo Viadesk

  (020) 305 76 60
  info@viadesk.nl
  www.viadesk.nl
Viadesk sociaal  


Viadesk tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Camarate ICT
Logo Synobsys
Logo Distology Nederland B.V.
Logo BTG
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo TenderApp
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo myBrand
Logo NetApp
Logo Schneider Electric
Logo Intermax
Logo Thinkwise
Logo ZyXEL
Logo Liquit
Logo Schneider Electric
Logo IKUU
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Poly
Logo Cumulus Networks
Logo Eaton
Logo Competence Factory
Logo Ymor
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87563 persberichten
- 5593 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7254 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Contentbureauwww.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl