Datum: (1532 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

Cormel IT Services sluit partnerovereenkomst met InterSystems

QIC software voor intra- en extramurale zorg, aangevuld met Ensemble voor aansluiting op andere systemen in zorgketenUtrecht/Sittard, april 2014– Cormel IT Services is een overeenkomst aangegaan met InterSystems Benelux voor het gebruik van InterSystems integratieplatform Ensemble binnen de reeks  QIC applicatiesoftware voor de intra- en extramurale zorg.

Het softwarepakket QIC (Quality in Care) omvat een groot aantal softwaremodules, die zorgverleners ondersteunt bij de uitvoering van hun dagelijkse taken in uiteenlopende zorginstellingen.   In omvang variëren die van 300 tot 6000 medewerkers.  Door de verschillen in grootte, kunnen ook de werkprocessen per instelling afwijken. Kenmerkend voor QIC is de grote flexibiliteit in het inrichten en aanpassen aan de werkwijze binnen een instelling. Daarnaast laat de software oplossing zich uitstekend opschalen naar gelang een organisatie groeit in activiteiten en in omvang.

”Samenwerking vanuit diverse disciplines in de zorg en tussen de diverse zorgverlenende instellingen draagt bij aan het verhogen van de kwaliteit van de zorg en het verlagen van de zorgkosten. Daarvoor is het noodzakelijk dat medewerkers op een gemakkelijke manier informatie met elkaar uitwisseling. Ensemble stelt ons in staat om op een efficiënte wijze conform de gangbare standaarden onze modules naadloos te koppelen met andere zorgapplicaties.  Zonder tijdverlies moeten we data kunnen overbrengen tussen de betrokken zorgverleners in alle geledingen van de zorg”, aldus Marco Driessen, accountmanager bij Cormel IT Services.

Robert Eggermont, Sales Manager Benelux, InterSystems: “In de zorgsector geldt overal het credo: hogere prestaties tegen lagere kosten. Zorgverleners moeten hun specialistische vaardigheden en kennis doelgericht kunnen inzetten, terwijl patiënten de juiste onderzoeken en behandelingen ondergaan en bijbehorende medicaties ontvangen.  Optimale zorgverlening vraagt om betere afstemming van de werkprocessen bij de diverse medische disciplines. InterSystems is verheugd dat de samenwerking met Cormel IT Services tot stand is gekomen.Cormel IT Services

Cormel IT Services levert de cliëntgerelateerde toepassing Quality In Care "QIC" die zorgdraagt voor het optimaliseren van de kwaliteit van leven van de cliënten die aan zorginstellingen zijn toevertrouwd. Respect voor zelfstandigheid en keuzevrijheid, voor privacy en eigen identiteit lagen aan de basis van de ontwikkeling van QIC en vormen het kader voor toekomstige ontwikkelingen.

InterSystems
InterSystems is wereldwijd marktleider in de levering van software voor innoverende processen in de zorg. Het hoofd¬≠kantoor van de onderneming staat in Cambridge, Massachusetts (VS); de onderneming heeft vesti¬≠gingen in 25 landen. InterSystems HealthShare® is een strategisch platform voor informatiesystemen in de gezondheidszorg. Het staat organisaties toe gegevens over patiënten te vergaren en te delen. De oplossing voorziet tevens in de functionaliteit voor real-time analyse. Op basis daarvan zijn acties te initiëren via ziekenhuisnetwerken, locale zorggemeenschappen dan wel via regionale of landelijke zorgnetwerken. InterSystems CACHÉ® is mondiaal het meest gebruikte databasesysteem voor zorgaplicaties. InterSystems Ensemble® is een platform voor het snel integreren en ontwikkelen van genetwerkte applicaties.