Interaction Decisions gaat stap verder dan forecasting

Interactive Intelligence lanceert Interaction Decisions tijdens Multichannel 2014

Amsterdam, 9 april 2014 – Interactive Intelligence, leverancier van software en services ter verbetering van de klantervaring, lanceert tijdens Multichannel 2014 de module Interaction Decisions die op basis van bestaande WFM-software de stap maakt van forecasting naar echte business intelligence. De toegevoegde waarde ontstaat onder andere door slim gebruik te maken van historische informatie en bekende seizoensinvloeden. Hierdoor is het mogelijk om een nog betere balans te krijgen tussen kosten, opbrengsten en tevreden klanten.

Tijdens Multichannel 2014 presenteert Jennifer Dziekan, productspecialist van Interactive Intelligence, de mogelijkheden van Interaction Decisions. Na afloop is er ruim gelegenheid om van gedachten te wisselen met experts over de mogelijkheden Interaction Decisions voor de eigen organisatie.

Op de website van Interactive Intelligence zijn een korte video, een whitepaper en een brochure beschikbaar, allemaal in het Nederlands.

Multichannel 2014 vindt plaats op 23 en 24 april in de Jaarbeurs in Utrecht.

Aanmelden voor presentaties is nog mogelijk. Selecteer in het programmaoverzicht de Interactive Intelligence Innovation Room voor informatieve en inspirerende sessies.

===

Over Interactive Intelligence
Interactive Intelligence Group Inc. (Nasdaq: ININ) levert innovatieve software en services voor contact centers, unified communications en business process automation. De oplossingen zijn ontwikkeld om de customer experience te verbeteren en zijn zowel geschikt voor toepassing op de eigen locatie als via een hosted model. Het bedrijf is gestart in 1994, heeft wereldwijd meer dan 6000 klanten, waarvan ruim 200 in de Benelux en staat gepositioneerd in de top 500 van Global Software en Service leveranciers. Mashable plaatste in 2014 Interactive Intelligence op de tweede plek in de ‘List of Seven Best Tech Companies to Work for’. Interactive Intelligence heeft meer dan 1800 werknemers en een hoofdkantoor in Indianapolis, USA. Er zijn 24 internationale kantoren in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, het Midden Oosten, Afrika, Azië en Australië. De Benelux-kantoren zijn gevestigd in Amsterdam en Culemborg. www.inin.com/nl

Contacten
Linda Hilberdink, Field Marketing Manager EMEA, Interactive Intelligence, linda.hilberdink@inin.com, +31 6 21 68 37 73

Ingrid Wong, PR consultant, WongWorks, ingrid@wongworks.nl, +31 6 14 76 75 39

Volg Interactive Intelligence
Twitter: @ININ_NL
YouTube: http://www.inin.com/YouTube