www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (2258 dagen geleden)
Bedrijf:

Zelf grip houden op software selectie kan nu met IT-Matchmaker Compact

Software pakket selectie is complex en risicovol

Software pakket selectie is complex en risicovol
Voor de meeste organisaties behoort software pakket selectie niet  tot de core business. Het selecteren van de juist passende software is een complex proces, waar ook de nodige risico’s aan verbonden zijn. Het niet juist selecteren van een software oplossing kan gevolgen hebben voor de gehele organisatie; medewerkers kunnen niet goed uit de voeten met de gekozen oplossing en klanten beginnen te klagen over slechtere dienstverlening en/of producten.

Een software pakket selectie project wordt bovendien nog te vaak onderschat. De verantwoordelijke personen hebben de keuze bepaald op eerdere ervaringen bij vorige werkgevers (wat toen goed werkte, moet nu toch ook wel weer werken), of men gaat met de leverancier in zee die het beste verkoopverhaal heeft gehouden.  Een ander veel gehoord argument is, dat in de praktijk softwarepakketten veel op elkaar lijken qua functionaliteiten, dus waarom veel tijd steken in een heel selectietraject?

Software pakket selectie is meer dan een boodschappenlijstje
Software selectie gaat echter om veel meer dan een boodschappenlijst van functionaliteiten. Om de investeringen in de regel hoog zijn, gaat u een relatie voor een langere periode aan. De gewenste software oplossing moet u dus gedurende de gehele looptijd van het overeenkomst optimaal ondersteunen. Hoe gemakkelijk zijn wijzigingen door te voeren? Hoe ziet de roadmap van de software leverancier eruit? Hoe vertaalt de leverancier de trends en ontwikkelingen in uw branche naar haar oplossing? Etc.

Als Europees marktleider biedt IT-Matchmaker al geruime tijd een bewezen aanpak en toolbox, waarin enerzijds functionele en technische eisen van een organisatie t.a.v. een software oplossing gematcht kunnen worden aan de aanwezige profielen van leveranciers, en anderzijds specifieke (strategische)  vragen gesteld kunnen worden aan leveranciers in de complete tendermodule. De dienstverlening is er opgericht organisaties te ondersteunen bij het selecteren van de best passende oplossing voor een organisatie.

“Onze diensten hebben met name voor de complexe projecten hun toegevoegde waarde aangetoond”, aldus Vincent van der Biezen, managing partner bij IT-Matchmaker Nederland. “Klanten die ons benaderen voor hulp hebben een software selectieproject dat bestaat uit het maken van verschillende combinaties van onze templates. Zo maken wij steeds per project een klantspecifieke template. Wij merkten echter, dat we hiermee niet elke organisatie helpen.  Met name bij het MKB zien we dat de dienstverlening afschrikt. Men zoekt een software oplossing, maar schrikt van een groot selectietraject.”

IT-Matchmaker Compact
Om ook deze bedrijven te helpen met het vinden van de best passende software oplossing, introduceert IT-Matchmaker nu de IT-Matchmaker Compact. De efficiëntie en zekerheid van de IT-Matchmaker® zijn in-tact gelaten, maar het dienstenpakket er om heen is beperkter gemaakt, en zodanig verbeterd dat organisaties heel veel zelf kunnen. De professionele aanpak en toolbox van IT-Matchmaker zorgt voor de nodige grip op het software pakket selectie project.

Deze nieuwe dienst is bijzonder interessant voor het MKB. De selectie projecten zijn vaak nog minder complex, waardoor in grote mate de standaard templates kunnen volstaan. Met een korte instructie kunnen organisaties deze templates zelf aanpassen, bijvoorbeeld door enkele open visiegerichte vragen te stellen, zodat er  een eigen unieke Programma van Eisen ontstaat. De leveranciers van wie de software oplossing matcht, kunnen vervolgens uitgenodigd worden – via de tendermodule -  voor het uitbrengen van een (online) offerte op het project, inclusief een kostenopgave.

Na afloop van het tenderproces ontvangt de “aanbestedende” organisatie een to-the-point tenderrapport, waarin de belangrijke evaluatie van kosten, invulling van functionaliteiten, eigenschappen van de leverancier en referenties overzichtelijk zijn opgenomen. Daarnaast ontvangt men een op het project toegespitste specifieke IT-Matchmaker® toolbox, waarin alle in het proces verzamelde informatie is opgenomen en welke het mogelijk maakt om vanuit diverse invalshoeken in te zoomen op de details. Met alle informatie kan de organisatie zelf een goed onderbouwde keuze maken.

De selecterende organisatie kan gedurende het gehele traject terugvallen op de professionele helpdesk van IT-Matchmaker. Desgewenst kan voor de begeleiding van demo’s een consultant op locatie ingezet worden.

“Wij vertrouwen met deze dienst nu ook het MKB in aanraking te laten komen met onze gedegen en bewezen aanpak, en zo doende het aantal mislukte software selectie projecten te reduceren”, vervolgt Van der Biezen.  “Het budget ontbreekt soms bij deze organisaties om ons in te huren voor de begeleiding van het gehele traject. Met deze oplossing bieden we hen nu toch de kans om echt de best passende oplossing –geheel objectief en onafhankelijk – te selecteren.”

Meer informatie over de IT-Matchmaker en diensten? Ga naar: http://www.itmatchmaker.nl/meer-grip-op-software-pakket-selectie/ .

--------Note voor redactie-----

IT-Matchmaker: ONAFHANKELIJK ADVIES
IT-Matchmaker ondersteunt bedrijven bij het selecteren van de best passende software oplossing bij de eisen.

SINDS 2001
Het platform is in 2001 voor het eerst gelanceerd in de DACH-regio; hier is het uitgegroeid tot het meest toonaangevende platform. Het platform heeft in de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en ook beschikbaar gekomen in Turkije en Nederland. Hierdoor is het enige Europese onafhankelijke platform voor het selecteren én contracteren van software ontstaan. Samen met onze partners houden wij de Europese softwaremarkt in de gaten en zorgen wij dagelijks voor actuele informatie.

ALLE (GROTE) SOFTWARE PARTIJEN VERTEGENWOORDIGD
Op ons platform zijn software systemen opgenomen zoals ERP, CRM, Financieel, HRM, BI, DMS en andere software systemen. Op het overzichtelijke maar professionele platform kunnen bezoekers de basisgegevens van vele systemen vinden en na activering van een gratis profiel hun zoekprofiel aan de hand van best-practises matchen met de profielen van aanwezige systemen. Het is tevens mogelijk online een RFI/RFQ uit te zetten bij software leveranciers die voldoen aan de eisen. Met onze toolbox kunt u uiteindelijk de best passend oplossing voor uw organisatie selecteren.

IT-Matchmaker Nederland is een 100% leveranciers onafhankelijke organisatie met meer dan 13 jaar ervaring. Als onafhankelijk platform bieden wij informatie en de meest uitgebreide nieuwsbron voor softwaresystemen aan. De organisatie is Europees marktleider en blijft altijd streven naar verbetering.

Contactgegevens:

IT-Matchmaker Nederland
Croesinckplein 24-26
2722EA Zoetermeer

W: www.itmatchmaker.nl
E: info@it-matchmaker.nl
T: 084 003 2545

Aanvullende informatie m.b.t. dienstverlening kunt u verkrijgen bij:

Vincent van der Biezen
M: 06-18131938
E: vincent@it-matchmaker.nl
Laatste van IT-Matchmaker Nederland  
Onderzoek IT-Matchmaker: “Hoe tevreden is de Financial met zijn financiële software”

Unlock the power of technology: Guided Tours op Financial Systems 2014

Hoe tevreden zijn de ERP gebruikers met hun ERP oplossing?
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2258 dagen
IT-Matchmaker .. contact  

Logo IT-Matchmaker Nederland

  V. van der Biezen
  0681418868
  info@it-matchmaker.nl
  www.itmatchmaker.nl
IT-Matchmaker .. sociaal  


IT-Matchmaker .. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Citrix
Logo Solvinity
Logo Zyxel
Logo XXImo Mobility
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Cegeka
Logo Nextview
Logo CrowdStrike
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Nextens
Logo Banking Circle
Logo Waterland Private Equity Investments
Logo PA Consulting
Logo Zoom
Logo Red Hat, Inc.
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88494 persberichten
- 5704 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8106 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau