Contentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (6 jaar en 107 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Te weinig aandacht voor opstellen goede selectiecriteria IT-pakketten woningcorporaties

Info Support geeft tips om achteraf extra kosten, tijd en ellende te besparen

Info Support constateert dat woningcorporaties hulp kunnen gebruiken bij de selectie van IT-systemen voor hun organisatie. Woningcorporaties komen er vaak later in een traject achter dat bepaalde functionaliteit toch niet zo goed werkt als verwacht, of dat de integratie niet soepel verloopt. Tijdens het selectieproces is hier dan vaak te weinig aandacht voor geweest. Info Support wil hier verandering in brengen en geeft daarom tips als leidraad bij een pakketselectie:                

1. Houd rekening met de eigen organisatie - Corporaties houden vaak onvoldoende rekening met de eigen organisatie: wat voor product kunnen wij aan? Het is zaak om na te gaan of het pakket past binnen het proces en bij de beheerorganisatie. Ook de vraag of er voldoende kennis binnen de organisatie aanwezig is om het pakket te laten draaien is van belang. 

2. Let niet alleen op functionaliteit - Vaak wordt er met name gekeken naar of een pakket functioneel is, of sterker nog, of het er goed uitziet. Vragen zoals of het pakket veilig en robuust is en of het kan koppelen met de omgeving blijven vaak onderbelicht, maar zijn wel heel essentieel.

3. Bekijk procesondersteuning in een breder geheel - Beveiliging wordt meestal pas in een later stadium dan tijdens de pakketselectie bekeken en aan de toepasbaarheid binnen een volledig proces wordt nog weleens voorbij gegaan. De beoogde procesverbetering wordt daardoor vaak niet gerealiseerd. Corporaties moeten procesondersteuning dan ook in het geheel bekijken, in relatie tot andere pakketten die ze hebben draaien.   

4. Voorkom maatwerk - Voorkom bij een pakketselectie dat er teveel maatwerk aan te pas gaat komen. Het moet geen doel op zich zijn om het pakket volledig te willen customizen tot het precies past bij jouw situatie. Pas de eigen organisatie ook aan naar het pakket en zoek zo naar een balans die het meeste voordeel biedt. Spreek bij maatwerk ook altijd duidelijk met de leverancier af wie voor de eventuele bijkomende onderhoudskosten opdraait. Uitbreidings- en onderhoudskosten leiden vaak tot onaangename financiële verrassingen.    

5. Zorg voor veilige koppelingen - De beveiliging van een geïsoleerd pakket is veelal goed geregeld. Pakketten integreren echter steeds meer met andere systemen. Dan is het met name de vraag of de koppelingen wel veilig zijn, bijvoorbeeld een koppeling naar een ketenpartner, maar ook koppelingen met bepaalde portalen die aan een pakket zijn verbonden. Zodra functionaliteit via het internet beschikbaar wordt gesteld, zal moeten worden voldaan aan de zogenaamde OWASP-criteria.           

6. Betrek de business en IT - Een pakketselectie wordt vaak vanuit één bepaalde afdeling geïnitieerd. Daarbij wordt vaak vergeten om na te gaan of bepaalde functionaliteit al via een andere applicatie wordt aangeboden. Het gevolg kan zijn dat twee keer dezelfde functionaliteit binnen een applicatielandschap beschikbaar komt. Betrek daarom op tijd zowel de business als de IT-afdeling in het selectietraject, zodat de input vanuit beide afdelingen komt.

7. Maak duidelijke afspraken met de leverancier - SLA’s moeten vooraf duidelijk worden gecommuniceerd. Het maakt veel uit of een pakket 24/7 beschikbaar moet zijn, of dat dit alleen tijdens kantoortijden het geval is. Initieel wordt deze overweging vaak niet meegenomen. Als deze later alsnog ter sprake komt, vallen de kosten vaak behoorlijk hoog uit en is het traject zo vergevorderd dat het ook geen optie meer is ermee te stoppen. Hoe eerder dit soort zaken op tafel liggen, des te kleiner het risico op allerlei kosten achteraf.

“Veel woningcorporaties denken wel dat ze voldoen aan deze richtlijnen, maar realiseren toch te weinig effect, omdat ze onvoldoende kritisch zijn op de antwoorden van hun leverancier”, aldus Raimond Brookman, principal architect bij Info Support. “Info Support heeft vaak te maken met de integratie van pakketten en we zien daarbij geregeld dat er onvoldoende naar de technische kwaliteitsaspecten wordt gekeken. Corporaties redeneren vaak erg vanuit functionaliteit, waarbij zij voor het gemak kiezen voor een leverancier die hen eerder pakketten heeft geleverd, ongeacht of dit de beste optie is. Hierdoor worden woningcorporaties verderop in het traject vaak geconfronteerd met het feit dat een pakket toch niet zo goed werkt als verwacht, of dat de integratie niet soepel verloopt. Daarom is het van groot belang dat hier tijdens de selectie voldoende aandacht aan wordt besteed.”

Over Info Support
Info Support is een specialist in het ontwikkelen, beheren en hosten van software op maat en het leveren van BI- en integratieoplossingen. Ook heeft Info Support een aanbod van ruim 300 trainingen, veelal gericht op softwareontwikkelaars.

Info Support heeft een hoofdkantoor in Veenendaal. Verspreid over vestigingen in Nederland en België heeft Info Support meer dan 300 medewerkers in dienst. Info Support levert innovatieve, branchegerichte oplossingen, waarbij zij de nodige branche- en IT-kennis inzet. Als het gaat om de achterliggende technologie kiest Info Support voor Microsoft (.NET, C#, SQL Server, Azure), Oracle (Fusion Middelware, Weblogic, Suite) en Java.

Website: http://www.infosupport.com/
Twitter: @InfoSupportBV

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:
LEWIS PR
Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: infosupport@lewispr.com
Laatste van Info Support B.V.  
Info Support brengt foodsector samen om innovatie en kennisdeling te stimuleren

Info Support start opleiding Professional Software Development voor Belastingdienst en PGGM

Woningcorporaties SWEMP sluiten zich aan op de Datarotonde van Info Support Real Estate Services
Geplaatst:
Verstreken tijd: 6 jaar en 107 dagen
Info Support B.. contact  

Logo Info Support B.V.

Info Support B.. sociaal  


Info Support B.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo ID Control
Logo Korton Group
Logo QuandaGo
Logo Relined Fiber Network
Logo Avinty (GGZ)
Logo QuandaGo
Logo iQibt B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Solmate
Logo Distology Nederland B.V.
Logo TRADUS
Logo Coastr
Logo ID Control
Logo QuandaGo
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Unexus B.V.
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo iQibt B.V.
Logo Orange Cyberdefense Netherlands B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo PlanMen
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo Frontline Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Intel
Logo Solipsis b.v.
Logo SAP Concur
Logo Conclusion Zuyd
Logo NTT Ltd.
Logo Interxion
Logo Shippeo
Logo Valid
Logo Descartes
Logo Zyxel
Logo BCT
Logo Workday
Logo Workday
Logo Toshiba Global Commerce Solutions (Benelux)
Logo Citrix
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88803 persberichten
- 5740 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 8384 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.marcommit.nl