www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureau
2472 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (2002 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Millennials kopen liefst in fysieke winkel

Opvallende uitkomst onderzoek Retail Event Nederland; inzicht voor retailers in koopgedrag nieuwe generatie nu en in de toekomst

Amsterdam, 26 maart 2014 – Shoppen in een fysieke winkel is nog lang niet passé, ook niet onder de nieuwe generatie consumenten; de Millennials. Bijna de helft van deze generatie, geboren tussen 1980 en 2000, bezoekt graag een fysieke winkel en denkt dit de komende jaren te blijven doen. Vandaag werden de onderzoeksresultaten, uit een onderzoek dat Q&A Research & Consultancy in opdracht van Retail Event Nederland heeft uitgevoerd gepresenteerd tijdens Retail Event Nederland in Expo Houten. De onderzoeksresultaten zijn een prima leidraad voor de omnichannel-revolutie die op dit moment plaatsvindt in de retail.

Fysiek versus online
Millennials zijn opgegroeid in het digitale tijdperk en passen verschillende manieren van oriëntatie, winkelen, aankopen, beoordelen en delen van ervaringen toe. Op de vraag “Stel je voor dat je deze week een product zou willen kopen en je zou dit zowel online als in een winkel kunnen doen. Wat zou je dan het liefst doen?” geeft 47 procent aan liever in een fysieke winkel te kopen dan online (32 procent). Bij generatie X (1965 – 1980) is de groep die voorkeur geeft voor de fysieke winkel (37 procent) zelfs kleiner dan bij de Millennials. Niet verbazend is dat onder de Boomers de fysieke winkel (53 procent) sterk de voorkeur heeft boven de online winkel (19 procent).

Toekomstvisie
Daarnaast kregen de respondenten de volgende vraag: “Stel, het is vijf jaar later en je zou weer een product gaan kopen. Ook nu zou je dat product zowel in een online winkel als in een fysieke winkel kunnen kopen. Wat zou je dan het liefst doen?” Hieruit bleek dat de groei in online klein zal zijn bij de Millennials (van 32 naar 33 procent) en een groeiend aantal Millennials geen voorkeur zal hebben voor een kanaal. De voorkeur voor fysiek neemt weliswaar iets af (van 47 naar 41 procent), maar is nog steeds het grootst. Opvallend is de toekomstvisie van de Boomers, waarbij een groei in online kopen door deze generatie verwacht wordt.

Aantrekkelijke koopaspecten
Verder onderzocht Q&A Research & Consultancy de aantrekkelijkheid van vijftien verschillende aspecten bij het kopen van een product. Bij alle generaties staat snelle beschikbaarheid van het product op de eerste plaats. Daarna verschillen de generaties duidelijk van elkaar. Bij Millennials draait het om ‘Touch & Feel’, een zeer uitgebreid assortiment en 24/7 winkelen. Generatie X wil vooral prijzen kunnen vergelijken en inzicht in de beschikbaarheid van het product. Daarna volgt ‘Touch & Feel’ pas. Bij de Boomers komt ‘Touch & Feel’ niet voor in de top 5 van aantrekkelijkste aspecten. Evenals generatie X hechten Boomers meer waarde aan eenvoudig prijzen vergelijken en inzicht in de beschikbaarheid van het product. Verder zijn ruilen en deskundig advies aantrekkelijke aspecten voor de Boomers. De verschillen tussen de generaties tonen duidelijk aan dat er andere eisen aan de (fysieke) winkel worden gesteld.

“Het is eigenlijk gek dat we allemaal denken dat de Millennials ontzettend online gefocust zijn. Dit blijkt dus juist niet het geval”, zegt Frank Quix, directeur van Q&A Research & Consultancy. “Vooral als je kijkt naar aspecten als ‘Touch & Feel’, dus producten voelen en passen, zie je dat Millennials dit aspect juist aantrekkelijker vinden en bepalender dan de andere generaties. Dit onderzoek biedt veel antwoorden op vragen die retailers in dit onrustige omnichannel-tijdperk hebben. Met deze antwoorden zijn ze voorbereid op de toekomst en weten ze: what’s in store for me?”

Conclusie
Retailers die zich willen richten op Millennials, zullen op een fysieke plek  aanwezig moeten zijn waar deze consumenten producten kunnen ervaren. Om de Millennials goed van dienst te kunnen zijn is inzicht in een breed assortiment essentieel en wil de consument hier 24/7 toegang toe hebben. Om een goede vergelijking te kunnen maken willen Millennials graag geholpen worden door middel van product reviews, zowel online als in de winkel. Tot slot, wil deze jonge generatie shoppers graag winkelen in een plezierige omgeving die inspireert.

Het onderzoek
Q&A Research & Consultancy heeft een representatieve steekproef uitgevoerd naar het shopgedrag van de nieuwe generaties shoppers: de Millennials. Millennials zijn de groep consumenten geboren tussen 1980 en 2000. Het koopgedrag is vergeleken met dat van de Generatie X (1965 – 1980) en de Boomers (1945 – 1965). Het onderzoek is uitgevoerd onder het Q&A Panel. In totaal deden 1.250 consumenten mee. Op basis van vijftien verschillende aspecten is voor elke generatie bepaald hoe aantrekkelijk dit aspect is en in hoeverre dit aspect bepalend is voor het doen van een (on- en offline) aankoop.

Q&A Research & Consultancy ondervroeg de respondenten op vijftien aspecten:

Online & Offline

Online

Offline

Ruilen & Terugbrengen

24/7: winkelen als het jou uitkomt

Touch & Feel: producten aanraken

Zeer uitgebreid assortiment

Winkelen kost weinig tijd

Deskundig en professioneel advies

Inzicht in beschikbaarheid

Prijzen vergelijken

Winkelen als vrijetijdsbesteding

Snelle beschikbaarheid

Reviews & aanbevelingen

Ervaring & Beleving

Inspiratie

Eenvoudig zoeken & selecteren


Aanbod van unieke producten
###

Op 26 maart 2014 tijdens Retail Event Nederland zijn alle uitkomsten van het onderzoek gepresenteerd door Frank Quix van Q&A Research & Consultancy. De presentatie is op te vragen via retailevent@lvtpr.nl.

Over Retail Event Nederland
Retail Event Nederland bedient retailers – in zowel food- als non-foodbranches – met een representatief en vernieuwend aanbod van producten, diensten en kennis. Dit vakevenement biedt oplossingen voor zowel grootwinkelbedrijven als voor detaillisten en winkelcentra. Een platform waarbij het accent ligt op de laatste ontwikkelingen op het vlak van winkelinrichting, automatisering, betaaloplossingen, logistiek, beveiliging, shopper marketing en omnichannel retailing. Voor meer informatie www.retaileventnederland.nl.

Meer informatie:
Retail Event Nederland B.V.
Bart van der Sommen
Tel.: 020-4919514
E-mail: bart@retaileventnederland.nl

LVTPR
Naomi Samson
Tel.: 030-6565070
E-mail:  retailevent@lvtpr.nl
Tags bij dit bericht  
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Retail Event Nederland B.V.  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo Data Matters BV

Logo NetApp

Logo Celonis

Logo Dataiku

Logo GitLab
Logo Visma | Raet

Logo Rittal bv

Logo Motiv ICT Security

Logo Spryng

Logo PA Consulting

Logo Ontruck

Logo Saltrex

Logo Pure Storage

Logo Dell Technologies

Logo CyberArk

Logo GitLab

Logo Pure Storage

Logo Tabletgame.nl

Logo GeONE Nederland

Logo ValueBlue
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2002 dagen
Bron:
PR bron: LVTPR
Retail Event Neder.. contact  
Logo Retail Event Nederland B.V.
Retail Event Neder.. sociaal  
Retail Event Neder.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo NetApp
Logo Visma | Raet
Logo Motiv ICT Security
Logo PA Consulting
Logo WorldStream
Logo MarkLogic
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Workday
Logo Qlik
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlContentbureau