BT verbetert positie als 'leader' in Gartner's Magic Quadrant voor wereldwijde netwerkserviceproviders

Voor de tiende keer gepositioneerd als ‘leader’, gebaseerd op ‘Completeness of Vision’ en ‘Ability to Execute’

BT maakt vandaag bekend dat het voor de tiende keer door Gartner, Inc. als leider is gepositioneerd in het ‘Magic Quadrant for Global Network Service Providers’.

Volgens Gartner zal “de vraag van organisaties naar wereldwijde netwerkdiensten blijven groeien als gevolg van de globalisering en de groeiende adoptie van clouddiensten, welke vaak worden gehost in andere markten dan die waar ze worden afgenomen. De behoefte van organisaties aan meer bandbreedte zal naar verwachting niet afnemen, met video, machine-to-machine communicatie (M2M) en big data - in combinatie met IT-centralisatie - als primaire drivers. Betrouwbaarheids- en prestatie-controles worden steeds belangrijker doordat zakelijke processen steeds meer afhankelijk worden van IT. Daarnaast zorgt IT-architectuur (zoals thin-client computing) voor een nog grotere afhankelijkheid van het netwerk.”


Leiders beschikken volgens Gartner in deze context “over een compleet portfolio van spraak- en datadiensten, gecombineerd met een bovengemiddeld niveau van dienstverlening en ondersteuning, een brede wereldwijde dekking en een concurrerende prijsstelling. Ze hebben een sterke visie, met als belangrijk onderdeel het adopteren van meer van informatie- en communicatie technologie (ICT) capabilities, wat een strategie is die ze bovendien duidelijk en openlijk uitdragen.”

Luis Alvarez, CEO van BT Global Services: “Ik ben er trots op dat we onze positie in dit belangrijke rapport hebben verbeterd. Dit is de tiende keer dat we gepositioneerd zijn in het kwadrant en dat minder dan zes maanden nadat we erkend zijn als ‘leader’ in Gartner’s ‘global communications outsourcing and professional services magic quadrant’[1]. Om onze leiderschapspositie te blijven verbeteren, werken we hard aan onze voortgang op het gebied van kwaliteit van dienstverlening, prijsstelling en ons track record, om onze wereldwijde klanten thema’s als infrastructuur, taal en cultuur succesvol te helpen adresseren. Daarnaast zijn we bezig met het verder verfijnen van een duidelijke en evoluerende geografische strategie om aan de veranderende behoeften van onze klanten te voldoen. Onze sterke punten, zoals de uitvoering en volledigheid van onze visie, worden in dit rapport door Gartner erkend.”

[1] Gartner, Magic Quadrant for Communications Outsourcing and Professional Services, Eric Goodness, Christine Tenneson, October 2013

Het volledige rapport is hier beschikbaar.

Gartner, Magic Quadrant for Global Network Service Providers, Neil Rickard, Robert F. Mason, March 2014.

Over de Magic Quadrant
Gartner doet geen aanbevelingen voor de leveranciers, producten of services die in zijn publicaties staan. Ook adviseert Gartner technologiegebruikers niet alleen leveranciers met de beste beoordelingen te kiezen. De publicaties van Gartner bestaan enkel uit de mening van Gartner’s onderzoeksorganisatie en moeten niet beschouwd worden als feiten. Gartner geeft ook geen garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, de handelskwaliteiten of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over BT
BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan onze klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vijf divisies: BT Global Services, BT Business, BT Consumer, BT Wholesale en Openreach.

In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2013, rapporteerde BT Group een omzet van 18.103 miljoen Britse pond met een winst voor belasting van 2.315 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.btplc.com.

Voor meer informatie:
BT
Dennis Doodeman
Sr. PR & Corporate Relations Manager, Benelux & Nordics
Tel: +31 (0)88 212 51 94
Dennis.doodeman@bt.com

Edelman
Rosalie de Hoop
Tel: +31 (0)20 301 09 80
rosalie.dehoop@edelman.com