Contentbureauwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2489 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (2163 dagen geleden)

Aangepaste formule Free Record Shop: entertainment outlet store

Deze week introduceert Free Record Shop een nieuw concept in de vorm van een outlet store voor film en muziek. Free Record Shop wil consumenten laten weten dat ze weer naar de winkel kunnen komen voor een assortiment entertainmentproducten met flinke kortingen. De vraag was er en nu is het aanbod er ook.

Capelle aan den IJssel, 25 maart 2014 - Free Record Shop was het afgelopen jaar regelmatig in het nieuws door het faillissement en de uiteindelijke overname door ProCures. Een moeilijke periode in de geschiedenis van de organisatie: de enorme veranderingen in de markt hebben er voor gezorgd dat we niet meer de rol konden vervullen die we van oudsher gewend waren. De organisatie is daardoor een stuk kleiner geworden dan hij was, maar toch is er onder consumenten nog een grote behoefte aan fysieke winkels waar ze muziek, films en games aan kunnen schaffen. Op basis van het outlet concept voor onze winkels, denken we dat we deze mensen kunnen bedienen in onze 40 filialen. Dit vermoeden wordt ondersteund door bevindingen van het GfK: in 2013 werd nog een substantiële omzet in de fysieke verkoop van film- en muziekproducten gerealiseerd en ondanks dat er een dalende trend zichtbaar is, is er nog genoeg potentie voor het fysieke entertainment product in de komende jaren*.

Assortiment met hoge kortingen
Het concept richt zich met name op de onderkant van de markt. Hier bestaat volgens  Free Record Shop nog een grote vraag onder consumenten. Digitale kanalen bedienen op dit moment een groot deel van de markt, maar er is nog altijd een grote groep mensen die geen Netflix heeft, of die liever een fysieke DVD koopt, bijvoorbeeld om cadeau te doen. Deze mensen zijn bereid om te kopen, maar wel voor aantrekkelijke prijzen. Voor die groep mensen heeft Free Record Shop een winkelconcept ontwikkeld met een assortiment dat zij met hoge kortingen aan kunnen bieden.

De winkelketen zal niet de meest recente cd’s of films aanbieden, maar fungeren als een outlet store voor magazijnvoorraden. Dat is niet alleen goed nieuws voor de consument die op zoek is naar leuke aanbiedingen, maar ook voor de leveranciers van entertainmentproducten. Veel leveranciers hebben voorraden in hun magazijnen staan, waarvoor  steeds minder verkooplocaties  beschikbaar zijn. Het gaat dan om producten die bijvoorbeeld na de eerste levensfase in een ander segment belanden, maar waarnaar nog wel vraag bestaat. Free Record Shop zal vanaf nu gaan zorgen voor een fysiek afzetkanaal voor deze voorraden. Hierbij kan gedacht worden aan muziek, films, (televisie)series, een verzamelbox met films, maar ook andere entertainment-gerelateerde producten zoals koptelefoons, games en game-consoles.

De entertainment outlet bij uitstek
Free Record Shop begint deze week met het aanbieden van de eerste producten volgens deze nieuwe formule en wil het concept de komende tijd gaan uitbreiden. Uiteindelijk wil de winkelketen dat leveranciers hen gaan zien als de standaard outlet voor hun entertainment producten. Zo kan Free Record Shop de consument een zo breed mogelijk assortiment van aantrekkelijk geprijsde producten aanbieden en hebben de leveranciers de mogelijkheid om hun fysieke voorraden op een eenvoudige manier bij de consument te krijgen.

*GfK monthly charts, januari 2014, Nederland

###

Over Free Record Shop
Free Record Shop, al ruim 40 jaar de retailer op gebied van home-entertainment. Met 40 filialen op A-locaties in Nederland, is de Free Record Shop Outlet Store de entertainment discounter op het gebied van muziek en film.

Perscontact
Pride PR
Laura de Vries & Ivette van der Elst
E: frs@pridepr.nl
T: 071-5680028
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2163 dagen

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Synobsys
Logo Trade Cover Exchange
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo BTG
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Qualys
Logo Dell Boomi
Logo Databricks
Logo Barracuda Networks
Logo IntraData
Logo Visma
Logo Unisys
Logo LogRhythm
Logo Veeam Software
Logo Arrow Electronics
Logo UiPath
Logo Xerxes Group
Logo Infoblox
Logo Red Hat, Inc.
Logo Thales
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87782 persberichten
- 5614 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7485 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.EVENTIVE.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl