ALSO Groep: breidt zijn clouddiensten uit en wordt cloud enabler

ALSO Holding AG heeft een koopovereenkomst gesloten voor de overname van Nervogrid Oy, Helsinki, Finland. De onderneming is actief op het gebied van cloud computing en is specialist op het gebied van de ontwikkeling van platforms voor Cloud Brokerage Enablement, waarmee het beheer van particuliere, publieke en hybride cloud-transacties kan worden geautomatiseerd en de transacties op efficiënte wijze kunnen worden verwerkt. De pas overgenomen onderneming zal voortaan opereren onder de naam ALSO Cloud Oy. 

De kernactiviteit, de webgebaseerde Cloud Control Panel Service-technologie, stelt klanten en partners van ALSO in staat om zelfstandig en in eenvoudige stappen diverse IT-diensten te leveren, zoals Infrastructure als een Service (IaaS), Platform als een Service (PaaS) en Software als een Service (SaaS). Resellers gebruiken Cloud Control Panel Service-technologie om het verkoopproces van begin tot eind te ontwikkelen, aan te sturen en te beheren, van zeer eenvoudige drag-and-drop-procedures voor het opstellen van offertes tot de uitrol van clouddiensten en prestatierapportage en facturering. 

“Met deze overname wil ALSO Holding AG zijn expertise op het gebied van cloudgerelateerde activiteiten versterken en verder ontwikkelen. Wij bieden onze klanten en partners in de cloudomgeving een ideaal Cloud Brokerage Enablement-platform om vanaf dat platform hun clouddiensten aan te bieden aan een brede basis van resellers en hun klanten. Met dit platform van diensten kunnen wij een brug slaan tussen leverancier en reseller. Met Clouddiensten biedt ALSO nieuwe zakelijke kansen met onafhankelijke software en onafhankelijke aanbieders van diensten,” aldus Gustavo Möller-Hergt, CEO van ALSO Holding AG. 

In 2013 meldde Nervogrid Oy een omzet van ongeveer 3 miljoen euro en waren er ca. 30 werknemers in dienst. ALSO Cloud Oy wordt een dochtermaatschappij van ALSO Holding AG. Er is overeengekomen dat de aankoopprijs niet bekend zal worden gemaakt.  
 
ALSO Nederland B.V. is een toonaangevende full-range distributeur voor de ICT-industrie en biedt haar klanten de volledige bandbreedte door middel van supply, service en solutions. Het ALSO portefeuille bevat meer dan 20.000 artikelen van de huidige 35 fabrikanten. Het aanbod in het solutions segment omvatten bijvoorbeeld; high-end servers, storage, security systemen en netwerken. In de service segment gestandaardiseerde en individuele diensten langs de gehele IT-procesketen. ALSO Nederland B.V. behoort tot de ALSO Holding AG gevestigd in Emmen (Zwitserland) en telt ongeveer 3.150 medewerkers in heel Europa. In het fiscale jaar 2013 (sluiting op 31 december) heeft het bedrijf een netto-omzet van 6.5 miljard euro gegenereerd met een groep nettowinst van 50.1 miljoen euro. De meerderheidsaandeelhouder van ALSO Holding AG is de Droege Group, Düsseldorf, Duitsland. Meer informatie is beschikbaar op www.also.com.

Contactpersoon:
Jeroen Verouden
Managing Director
Telefoon:  +31(0)30-6084790
E-mail:  jeroen.verouden@also.com