Prodware Healthcare Solutions als eerste gekoppeld aan Microsoft HealthVault

Zaltbommel, 20 maart 2014 – Prodware Healthcare Solutions is vanaf mei 2013 als eerste ECD in Nederland gekoppeld aan Microsoft HealthVault. Dit vergroot de bruikbaarheid van het ECD van Prodware drastisch, niet alleen in Nederland maar overal ter wereld. Uiteraard dient de zorgontvanger zelf toestemming te geven. Inmiddels werkt Prodware weer aan de volgende innovaties die in 2014 gerealiseerd zullen worden.

De HealthVault oplossing van Microsoft is in de eerste plaats op patiënten en cliënten gericht. Zij kunnen nu zelf op een zeer eenvoudige manier hun eigen gegevens opslaan en deze combineren met gegevens van de verschillende zorg- en verpleeginstellingen, hun medicatie, enzovoort. Daarmee stelt HealthVault de cliënt centraal en niet de aandoening of behandeling.

Ook Prodware Healthcare Solutions stelt de cliënt centraal en niet de aandoening of behandeling. Prodware was dan ook de eerste in Nederland die HealthVault van Microsoft integreerde in het eigen ECD. Ook als cliënten HealthVault zelf niet gebruiken, hebben zorgverleners toch via HealthVault toegang tot het ECD van de cliënt – uiteraard strikt beveiligd en alleen na expliciete toestemming van de cliënt. De belangrijke innovatieve doorbraak bestaat eruit dat zorgverleners niet meer over het ECD systeem hoeven te beschikken of daar toegang toe moeten hebben, om toch gebruik te kunnen maken van de gegevens die daartoe in het ECD zijn opgeslagen. Prodware opent hiermee de mogelijkheid voor bijvoorbeeld specialisten in het buitenland om volledig deel uit te maken van het team rondom de zorgontvanger, zodat alle betrokkenen over alle relevante gegevens beschikken – voor zover daartoe door de cliënt geautoriseerd uiteraard. Dit opent de deuren voor een sterk verbeterde zorg die letterlijk grensverleggend is. Bovendien verlaagt het kosten door de geautomatiseerde uitwisseling van gegevens, ervaringen, bevindingen en biedt het een kostenbesparende wijze van onderling overleg.

Gelukkig heeft deze revolutionaire ontwikkeling navolging gevonden door meer leveranciers van Elektronische Dossiers. Dat is immers in het belang van de zorgontvangers. Ondertussen gaat Prodware door met innoveren en zal het dit jaar nieuwe mogelijkheden aan de Prodware Healthcare Solutions toevoegen, waarmee Prodware zijn voorsprong behoudt.

Over Prodware
Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen door hoogontwikkelde technische expertise te combineren met diepgaande branchekennis. Prodware is de grootste Microsoft Dynamics partner in Europa.
Prodware is actief in veertien landen voor 20.000 actieve klanten. Met 1.650 medewerkers behoort Prodware tot de grootste IT-partners voor (middel)grote organisaties in Europa.
Prodware, opgericht in 1989, is genoteerd aan de NYSE Euronext Parijs en maakt onderdeel uit van de Gaia Index. Met een omzet van 180 miljoen euro, een robuuste nettowinst en een eigen vermogen van 40% van het balanstotaal, is Prodware een financieel gezonde onderneming en een stabiele partner voor haar klanten.

Contact
Prodware Nederland B.V., Albert Holtzappel, albert.holtzappel@prodware.nl, telefoon (0418) 68 35 00, (06) 14 70 96 95