Datum: (1590 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Green-screen mainframe-applicaties frustreren eindgebruiker

IT-manager vindt moderniseren van green-screen applicaties te risicovol en complexSchiphol, 10 maart 2014 – Een ruime meerderheid (54%) van de CIO’s en IT-managers vindt dat het gebruik van green-screen mainframe-applicaties een negatief effect heeft op de relatie met de eindgebruiker. 89 procent geeft aan geregeld klachten te krijgen van eindgebruikers over green-screen applicaties en bijna twee derde (65%) zegt dat eindgebruiker gefrustreerd raakt en beperkt wordt door het gebruik van dergelijke applicaties. Dit blijkt uit internationaal onderzoek onder 590 IT-managers en CIO’s van Micro Focus, softwareleverancier op het gebied van modernisering, testen en management van enterprise applicaties, uitgevoerd door Vanson Bourne. In 93 procent van de organisaties wereldwijd wordt nog gebruik gemaakt van green-screen mainframe-applicaties, waarbij de eindgebruiker middels een monochrome interface toegang krijgt tot het mainframe.

Tekort aan vaardigheden
Ondanks het negatieve effect op de relatie met de eindgebruiker, zegt 24 procent van de CIO’s en IT-managers dat ze niet de vereiste vaardigheden in huis hebben om de green-screen applicaties onder handen te nemen. 45 procent geeft aan problemen te hebben met het werven van nieuwe medewerkers. Dit komt doordat nieuwe medewerkers reeds ervaring moeten hebben met het werken met green-screen applicaties, of in staat moeten zijn om dit snel te leren. 51 procent is van mening dat er teveel tijd en budget wordt besteed aan trainingen voor eindgebruikers van de applicatie.

Technische problemen, kosten en risico’s
CIO’s en IT-managers zien ook moeilijkheden bij de modernisering van green-screen applicaties op het gebied van techniek, kosten en risico’s. Zo is meer dan de helft (56%) van de respondenten van mening dat het technisch moeilijk is om de user interface en gebruikerservaring van dergelijke applicaties te verbeteren. 43 procent van de IT-managers denkt dat het te duur is om te moderniseren en meer dan een derde (34%) zegt dat het te riskant is.

Huib Klink, Senior Consultant/Pre Sales bij Micro Focus: “De algehele perceptie dat het lastig, ingewikkeld, duur en tijdrovend is om green-screen mainframe-applicaties te moderniseren, is niet juist. Met de juiste tools kan de green-screen presentatie eenvoudig worden omgezet naar meer vertrouwde omgevingen zoals Windows, mobiel en web. Door alleen de gebruikersinterface te moderniseren, blijft de aanwezige kennis in de bestaande mainframe-applicaties behouden, zonder de risico’s en kosten van grootschalige moderniseringsprojecten door middel van het herschrijven van de applicatie.”

Micro Focus heeft een whitepaper geschreven over het moderniseren van de mainframe-omgeving. Het whitepaper ‘De reis naar een innovatieve organisatie’ is te downloaden via: http://online.microfocus.com/LP=1030  

-------

Over Micro Focus
Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software waarmee bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat applicaties snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen. Voor meer informatie: www.microfocus.com

Micro Focus op Twitter | LinkedIn | Community

Meer informatie
Marcommit PR
Laura Rijks
035-5822730
microfocus@marcommit.nl