Herken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2508 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (7 jaar en 163 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Brocade Gen 5 Fibre Channel SAN versterkt Rackspace Global Hybrid Cloud

Hogere dichtheid, meer flexibiliteit en schaalbaarheid in elk datacenter

Amsterdam, 4 maart 2014 – Brocade [Nasdaq: BRCD] rondt de implementatie af van een Brocade Gen 5 Fibre Channel SAN in het wereldwijde datacenternetwerk van Rackspace (NYSE: RAX), dé open-cloudleverancier. Hierdoor is Rackspace voorbereid op de explosieve groei van het aantal klanten. Het nieuwe Gen 5 Storage Area Network (SAN) levert het bedrijf een grotere dichtheid, meer flexibiliteit en schaalbaarheid bij het aansluiten van high-performance EMC-storage arrays, wat resulteert in meer efficiëntie en productiviteit in alle datacenters.

Rackspace is wereldwijd marktleider in hybride-cloudomgevingen en oprichter van OpenStack, het open source-besturingssysteem voor de cloud. Honderdduizenden klanten vertrouwen op Rackspace voor een perfecte infrastructuur voor specifieke IT-behoeften en profiteren van een productportfolio dat workloads laat draaien op de plek waar dat het beste uitkomt. Of dit nu in een publieke cloud is, een private cloud, op een dedicated server of een combinatie van verschillende platformen. Vorig jaar startte Rackspace met het aanbieden van een beveiligings- en netwerkportfolio, gebaseerd op de Brocade Vyatta vRouter-softwarenetwerk-appliance die verbeterde beveiliging en netwerkadresvertaling en -routing biedt.

Om de verschuiving van Rackspace naar een eenvoudig schaalbaar datacentermodel mogelijk te maken, werden Brocade Gen 5 Fibre Channel director-class switches ingezet om de SAN-infrastructuur te vereenvoudigen en een compacte omgeving te bieden, die meer poorten per vierkante meter in het datacenter mogelijk maakt. Dit verbetert de efficiëntie en productiviteit in alle datacenterlocaties. De Brocade Gen 5 Fibre Channel SAN-switches worden nu ingezet in acht datacenters verdeeld over drie continenten, en dienen als basis voor de EMC-storage- en Dell-servers voor de gedistribueerde IT-omgevingen van Rackspace-klanten.

“De snelle groei van ons klantenbestand en de veranderende behoeften voor de ondersteuning van sterk gevirtualiseerde omgevingen vergden een upgrade van onze wereldwijde SAN-infrastructuur”, zegt Sean Wedige, CTO Enterprise Solutions van Rackspace. “Samen met Brocade en EMC ontwierpen we een SAN-fabric die groei eenvoudig toestaat en die makkelijk te beheren is. Tegelijkertijd biedt het flexibiliteit, waardoor onze datacentertechnici elk apparaat op elke switch kunnen aansluiten. Daarnaast is de omgeving betrouwbaarder en beter beschikbaar, en gebruiken we met de nieuwe Brocade SAN-fabric minder ruimte en energie. Dit ondersteunt onze groene initiatieven en stelt ons in staat beter gebruik te maken van onze fysieke faciliteiten.”

In de voorgaande Rackspace SAN-architectuur werden directors gebruikt om verbinding te maken met serverhosts, met kleinere switches met een vast aantal poorten die verbinding maakten met opslag om op deze manier director-poorten te besparen. Deze architectuur veroorzaakte eilandvorming en ongewenste segmentatie, waarin servers en opslag gezocht moesten worden in hetzelfde gedeelte van het datacenter. Dit zorgde voor uitdagingen wanneer er meer opslagruimte en nieuwe servers werden toegevoegd om de ongeplande klantengroei aan te kunnen. Daarnaast zorgde de situatie voor ongebalanceerde datacentergroei en veroorzaakte ze eilandjes van ongebruikte storage en SAN-poorten.

Om deze problemen op te lossen, wilde Rackspace een eenvoudiger SAN-ontwerp voor elk datacenter en een ‘plug-anywhere-in-the-datacenter’-model, ongeacht de fysieke locatie van de host of het storageplatform, om aldus poorten zo optimaal mogelijk te benutten, inzet te vergemakkelijken en te voldoen aan klanteisen en aan het bekende ‘Fanatical Support®’, zoals gedefinieerd door Rackspace.

Met het nieuwe SAN-ontwerp linkt Rackspace meerdere Brocade 8510-directors aan elkaar met behulp van de unieke UltraScale Inter-Chassis Links (ICL’s) van Brocade. Hierdoor zijn alle poorten aan de voorkant aan te sluiten op de high-performance EMC VMAX enterprise storage arrays, wat de schaalbaarheid en flexibiliteit van de infrastructuur drastisch vergroot. Vier 16 Gbps optische Fibre Channel-kabels bieden tot 64 Gbps aan connectiviteit tussen elke Brocade 8510 director, wat zorgt voor een uitzonderlijk snel en betrouwbaar medium tussen elke switch. Brocade UltraScale ICL’s kunnen met maximaal tien Brocade DCX 8510 Backbones verbinding maken tot een afstand van honderd meter, wat resulteert in plattere, snellere en eenvoudiger fabrics die consolidatie verhogen terwijl de netwerkcomplexiteit en kosten dalen.

Om een volledig inzicht te krijgen in de gezondheid en prestaties van elke SAN, maakt Rackspace gebruik van Brocade Fabric Vision-technologie. Hiermee pakken storagebeheerders problemen aan nog voordat ze effect hebben op de bedrijfsactiviteiten. Door de overzichtelijke dashboardfunctie van Fabric Vision te gebruiken, worden gezondheids- en prestatieoverzichten gecreëerd, die alle essentiële informatie op één enkel scherm weergeven.

Rackspace is nu bezig andere functionaliteiten van Brocade Fabric Vision in gebruik te nemen, waaronder Flow Vision en ClearLink. Flow Vision is een set van tools waarmee beheerders eenvoudig specifieke applicatiedataflows kunnen identificeren, maar ook potentiële probleemapparatuur kunnen monitoren en analyseren voordat ze de werking van de fabric aantasten. Ook valideert het de fabrics proactief om zo applicatieprestaties te maximaliseren, congestie te voorkomen en resources te optimaliseren.

“Als cloud-serviceprovider vragen de strenge service level agreements van Rackspace met zijn klanten om de hoogste mate van beschikbaarheid, schaalbaarheid en operationele eenvoud die alleen Brocade Gen 5 Fibre Channel kan leveren”, zegt Jack Rondoni, vicepresident Data Center Storage and Solutions van Brocade. “Daarbij zorgt onze langetermijnrelatie met EMC voor naadloze migratie naar de nieuwe SAN-infrastructuur bij het aansluiten op de storage.”

In elk datacenter staat de Brocade SAN in verbinding met EMC VMAX enterprise storage arrays. VMAX is ’s werelds meest betrouwbare storage array voor veeleisende virtuele omgevingen en levert de beste prestaties, schaalbaarheid en efficiëntie die de transformatie voor een klant naar een software-defined datacenter versnelt.

“De samenwerking tussen EMC en Brocade is essentieel voor Rackspace”, voegt Wedige toe. “Beide teams voldoen aan onze eisen. We zien ernaar uit om samen te blijven werken om zo tot oplossingen te komen, waar niet alleen Rackspace en onze klanten van profiteren, maar ook andere serviceproviders en operators op grote schaal.”

Video
Rackspace implementeert Brocade Gen 5 Fibre Channel
De nieuwe-generatie SAN-technologie van Brocade stelde Rackspace in staat zijn SAN-infrastructuur te vereenvoudigen en een compactere omgeving te creëren, die meer poorten per vierkante meter datacenterruimte mogelijk maakt.

Over Brocade
De netwerkoplossingen van Brocade (Nasdaq: BRCD) helpen ’s werelds grootste, toonaangevende organisaties probleemloos over te stappen naar een wereld waar overal applicaties en informatie zijn. (www.brocade.com)

© 2014 Brocade Communications Systems, Inc. Alle rechten voorbehouden.

ADX, AnyIO, Brocade, Brocade Assurance, het B-wing-symbool, DCX, Fabric OS, ICX, MLX, MyBrocade, OpenScript, SAN Health, VCS, VDX en Vyatta zijn geregistreerde handelsmerken en HyperEdge, NET Health, The Effortless Network en The On-Demand Data Center zijn handelsmerken van Brocade Communications Systems, Inc. in de Verenigde Staten en/of in andere landen. Andere merk-, product- of dienstennamen die hierboven zijn genoemd, zijn het handelsmerk van hun respectievelijke eigenaren.

BROCADE CONTACTS

Media Relations
Stuart Marks
Tel: +44 (0) 20 8432 5194
Mob: +44 (0) 7734 688062        
markss@brocade.com

Investor Relations
Ben Jones
Tel: +1.408.333.6601
Mob: +1.408.627.5434
bjones@brocade.com

Voor meer informatie en beeldmateriaal:

LVTPR
Nienke Geudeker / Moniek Jansink
T 030 65 65 070
E brocade@lvtpr.nl
Laatste van Brocade  
Brocade breidt Gen 6 Fibre Channel-portfolio uit met entry-level switch en inzicht in virtuele machines voor opslagnetwerken

Brocade breidt netwerkoplossingen voor datacenters uit om digitale transformatie te versnellen

Brocade voorspelt belangrijkste technologische trends voor netwerken in 2016
Extreme voegt vijf applicaties toe aan ExtremeCloud IQ Pilot-abonnement zonder extra kosten

Extreme Networking biedt als eerste universele platforms voor hoogwaardige switching en draadloze infrastructuur

Secureworks erkend als Leader door IDC MarketScape

Pre-orders Xbox Series X en Series S vanaf dinsdag 22 september

SHIFT Invest haalt 70 miljoen euro op voor het grootste Nederlandse impact VC fonds
Van Gelder wint Shopping Award in de categorie B2B

IaaS provider Worldstream investeert meer dan 500.000 euro in nieuwe webshop

NetApp Cloud Volumes Service nu beschikbaar in Google Cloud-regio Nederland

Roche Diabetes Care benoemt nieuwe General Manager, Head of Marketing en Head of Sales voor Nederland en België

Meepraten over de toekomst? Doe mee aan ‘AnyLinQ Draait Door’ op 1 oktober!

De slimme oplossing tegen zwakke WiFi: devolo WiFi Repeater+ ac

Criteo benoemt Tijmen Willems tot Country Manager Benelux

Workday biedt werkgevers middelen voor een gelijkwaardigere en inclusievere werkvloer met nieuwe VIBETMoplossingen

Conscia neemt cloud dienstverlener Damecon over

Nieuwe Razer Quartz- en Mercury-producten combineren prestaties met stijl

Zscaler vindt spyware in TikTok Pro-app

Aantal werkende studenten zonder uitzicht op contractverlenging in 2020 bijna verdubbeld

CSR Advies: Aanscherping en uitbreiding van maatregelen noodzakelijk voor een cyberweerbare samenleving

Arnhems IT-bedrijf viert 20-jarig jubileum corona-proof

Menselijke augmentatie toegejuicht, maar angst voor ‘body hacking’ is groot

Scholen in Ede stappen over op perfecte internetring van dark fiber

Unicorn ThoughtSpot brengt search- en AI-gedreven analytics naar Nederland
Geplaatst:
Verstreken tijd: 7 jaar en 163 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
Brocade contact  

Logo Brocade

  +31 (0) 20-718 6931
  emea-info@brocade.com
  www.brocade.com
Brocade sociaal  


Brocade tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Inuits
Logo Xinno
Logo DeSoftware-Vergelijker.nl
Logo ITchannelPRO | Districomm
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Rubicon B.V.
Logo Winkelvrij
Logo INNOV8iON
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Techone B.V.
Logo Heliview Conferences & Training
Logo Linku
Logo SKEPP B.V.
Logo Giarte
Logo CapX Nederland
Logo Botz4U
Logo CapX Nederland
Logo iQibt B.V.
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo Boys with Brains
Logo Frontline Solutions
Logo Frontline Solutions
Logo CLOUDOE BV
Logo iQibt B.V.
Logo Curvature
Logo Spryng
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Extreme Networks
Logo WorldStream
Logo NetApp
Logo Roche Diabetes Care
Logo AnylinQ
Logo devolo
Logo Criteo
Logo Workday
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Pure Storage
Logo Avit Group
Logo Diamanti
Logo Veracode
Logo Solvinity
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 89281 persberichten
- 5793 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 8732 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekersContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl