www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl
2498 volgen @ICTberichten
Datum: (2290 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Progress Communications

Intel groeit in de mobiele markt en versnelt de ontwikkeling van het Internet of Things

Nieuwe mobiele processors, LTE-Advanced-platform; nieuwe initiatieven om de netwerkinfrastructuur te transformeren voor het Internet of Things

SAMENVATTING
  • Lancering van 64-bit Intel Atom processor (voorheen ‘Merrifield’) voor smartphones en tablets; onthulling van details over volgende generatie 64-bit quad-core Atom-processor voor mobiele toestellen op basis van Android, codenaam ‘Moorefield’
  • Groeiende adoptie van het Intel XMM 7160 multimode LTE-platform en introductie van Intel XMM 7260-platform met nieuwe LTE-advanced kenmerken en hoge prestaties
  • Meerjarige overeenkomst met Lenovo, ASUS, Dell en Foxconn om de beschikbaarheid te vergroten van tablets en smartphones met Intel Atom-processors en communicatieplatforms
  • McAfee Mobile Security voor Android en iOS nu geheel gratis; mobile device management-uitbreidingen voor Intel Device Protection Technology.
  • Samenwerking met Alcatel-Lucent en Cisco, gericht op de transformatie van netwerkinfrastructuren voor het Internet of Things
Mobile World Congress, Barcelona, 24 februari 2014 – Intel president Renee James heeft vandaag tijdens Mobile World Congress 2014 in Barcelona Intels groeiende computer- en communicatieportfolio van mobiele oplossingen gepresenteerd. Het complete portfolio – van de kleinste mobiele apparaten tot zeer complexe mobiele netwerken – is ontworpen om beter te kunnen concurreren in het mobiele ecosysteem van vandaag en om het volgende computertijdperk te helpen vormgeven: het Internet of Things (IoT).

James introduceerde onder andere twee Intel Atom-processors en een LTE-Advanced communicatieplatform, en kondigde meerjarige overeenkomsten aan met Lenovo, ASUS en Foxconn. Met deze overeenkomsten moet de beschikbaarheid vergroot worden van mobiele toestellen op basis van Intel-technologie. Gezien de explosie van mobiele toestellen en andere apparaten met een internetverbinding – het IoT – zette ze ook uiteen hoe het bedrijf nieuwe netwerkinfrastructuren ontwerpt, om kosten te reduceren en om het voor service providers gemakkelijker te maken om betere klantbelevingen en diensten aan te bieden, door zakelijk waardevolle informatie te onttrekken uit enorme hoeveelheden data.

“De verdere groei van het mobiele ecosysteem is afhankelijk van het aangaan van complexe automatiseringsuitdagingen – het ontsluiten van het potentieel van data en onderwijl miljarden apparaten veilig en betrouwbaar verbinden door middel van geavanceerde computer- en communicatietechnologieën”, zegt James. “Vandaag kondigt Intel diverse communicatieproducten aan, evenals nieuwe computerplatforms. Hiermee is Intel uitstekend gepositioneerd om de toekomst van mobile computing en het Internet of Things vorm te geven.”

Nieuwe Intel Atom-processors en LTE-Advanced Communitations Platorm
Intel lanceert de 2,13GHz Intel Atom Processor Z3480 (‘Merrifield’) dat een optimale combinatie biedt van snelle, intelligente prestaties en een lange batterijlevensduur voor Android-smartphones en tablets. De ’64-bit ready’ SoC (System-on-Chip) biedt hoge rekenprestaties voor zowel ‘mainstream’ als high-performance marktsegmenten, en presteert aanzienlijk beter dan de concurrentie bij rekenintensieve toepassingen, web-applicaties en lichte mediabewerkingen(1). Merrifield biedt tevens een zeer lange batterijlevensduur.

De nieuwe processor, die gebaseerd is op Intels 22nm Silvermont microarchitectuur, beschikt tevens over een PowerVR Series 6 Graphics IP-core van Imagination Technologies. De chip kan ook makkelijk gecombineerd worden met het Intel XMM 7160 LTE-platform. Merrifield is de eerste Intel Atom SoC die is uitgerust met de nieuwe Intel Integrated Sensor Solution, die efficiënt allerlei sensordata beheert, om er voor te zorgen dat applicaties slim en contextbewust blijven draaien, zelfs als het toestel zich in slaapstand bevindt. Intel verwacht dat de eerste toestellen op basis van Merrifield van verschillende fabrikanten aan het begin van het tweede kwartaal gelanceerd zullen worden.

Alle Intel-processors die vandaag zijn aangekondigd, ondersteunen 64-bit verwerking. James: “64-bit computing komt van de desktop nu ook naar mobiele toestellen. Intel weet alles over 64-bit en we zijn momenteel het enige bedrijf dat 64-bit processors voor Android levert.” Intel biedt ook een 64-bit Android-kernel, zodat klanten die een Intel Atom kiezen, kunnen rekenen op een optimale 64-bit Android-beleving, naarmate het besturingssysteem en de applicaties zich verder ontwikkelen.

Intel gaf ook details vrij over zijn volgende generatie 64-bit Intel Atom-processor, met de codenaam ‘Moorefield’. Deze zal naar verwachting in de tweede helft van het jaar verschijnen in nieuwe toestellen. Moorefield voegt twee additionele IA (Intel Architecture) cores toe, voor 2,3GHz aan rekenkracht, evenals een verbeterde grafische eenheid (GPU) en ondersteuning voor sneller geheugen. Moorefield is geoptimaliseerd voor Intels 2014 LTE-platform, de Intel XMM 7260, die ook vandaag door het bedrijf is gelanceerd.

De Intel XMM 7260 biedt concurrerende LTE-Advanced mogelijkheden, waaronder carrier aggregation (met ondersteuning voor 23 carrier aggregation-combinaties in een enkele chip), categorie 6-snelheden en ondersteuning voor TDD LTE en TD-SCDMA. Tijdens Mobile World Congress demonstreren Intel en Ericsson de 7260 waarbij gelijktijdige pieksnelheden van 300Mbps downlink en 50Mbps uplink worden behaald, dankzij de carrier aggregation-technologie. De 7260 zal naar verwachting dit kwartaal verkrijgbaar zijn en bouwt voort op Intels concurrerende XMM 7160 platform, dat in 2013 werd geïntroduceerd.

De 7160, die inmiddels gecertificeerd is voor 70 procent van ’s werelds LTE-netwerken, wordt nu gebruikt in een brede verscheidenheid aan producten, variërend van smartphones en tablets tot 2-in-1 apparaten, Ultrabooks en meer. Tot de klanten die op dit moment toestellen met Intels LTE-platforms leveren of deze binnenkort zullen lanceren, behoren Acer, ASUS, Dell, Lenovo en Samsung.

Mobiele beveiliging en meer Android-apps op Intel Architecture
Intel spant zich in om mobiele apparaten te beveiligen met data- en apparaatbeveiligingsoplossingen van Intel Security en McAfee. Intel Device Protection Technology (Intel DPT) beschermt consumenten proactief tegen tegen malware en biedt enterpriseklanten de mogelijkheid om op Android-toestellen persoonlijke en zakelijke gegevens van elkaar te scheiden. Vooraanstaande aanbieders van oplossingen of diensten voor mobiel apparaatbeheer, waaronder AirWatch, Citrix en McAfee, zullen later dit jaar beheerextensies bieden voor toestellen met Intel DPT. Intel verwacht dat tablets met Intel DPT later dit jaar leverbaar zullen zijn van vooraanstaande producenten, waaronder Dell.

James onthulde ook details over een gratis versie van McAfee Mobile Security voor Android- en iOS-toestellen die vanaf nu beschikbaar is. Deze beschikt over versterkte beveiligingsfuncties en ontsluit voor het eerst beveiligingsextensies in mobiele toestellen op basis van Intel-technologie. Hiermee is dit de meest complete gratis mobiele beveiligingsoplossing voor consumenten. De gratis McAfee Mobile Security biedt onder andere anti-virus, app-beveiliging, webbeveiliging en een gespreks/SMS-filter, plus antidiefstaltechnologie en de mogelijkheid een backup te maken van contactgegevens.

Om de ontwikkeling en beschikbaarheid van Android-toepassingen voor apparaten op basis Intel te stimuleren, kondigde Intel de beschikbaarheid aan van de nieuwe Intel Integrated Native Developer Experience (Intel INDE). Met deze bèta-suite van productiviteitstools kunnen apps voor zowel Android als Windows ontwikkeld worden. Ook Intel Systems Studio 2014 is nieuw, voor de ontwikkeling van embedded en mobiele apps, evenals de Intel XDK HTML5 ontwikkeltool, waarmee ontwikkelaars makkelijker en sneller innovatieve web- en hybride mobiele apps op basis van HTML5 kunnen ontwikkelen, die sneller en beter draaien.

Er komen steeds meer tablets en smartphones op de markt, gebaseerd op Intel Atom-processors en Intel-communicatietechnologie. James maakte tijdens MWC drie nieuwe meerjarige overeenkomsten bekend met vooraanstaande producenten van mobiele toestellen. Intel en Lenovo zullen dit jaar nieuwe mobiele toestellen op basis van Intel-technologie op de markt brengen. De beide bedrijven zullen samen werken aan de ontwikkeling van krachtige nieuwe smartphones en tablets. Lenovo maakt tevens bekend dat het van plan is om Intel LTE-communicatietechnologie toe te passen in een aantal Ultrabook- en multimode-producten.

Ook ASUS komt dit jaar met een compleet portfolio van smartphones en tablets op basis van Intel. Het bedrijf heeft onlangs al zijn ZenFone-reeks van smartphones geïntroduceerd, evenals de PadFone Mini. Beide toestellen maken gebruik van Intel-processors en -communicatietechnologie. Tijdens Mobile World Congress onthulde ASUS de Fonepad 7 LTE (ME3762CL), met een Intel Atom-processor en Intel LTE-connectiviteit.

Dell en Intel breiden hun bestaande samenwerking uit met een reeks innovatieve tablets, waarvan in het najaar van 2013 al de Dell Venue-lijn werd geïntroduceerd. Bij de op Intel gebaseerde producten van Dell gaat het om zowel Android- als Windows-oplossingen.

En tot slot gaan Foxconn en Intel samenwerken aan de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige en betaalbare Android-tablets op basis van Intel-technologie. Daartoe zal Intel dit jaar Intel Atom-processors en communicatietechnologie leveren voor een reeks Foxconn-producten, te beginnen met tablets.

Transformatie van draadloze netwerken zorgt voor snellere ontwikkeling van het Internet of Things
De explosie van mobiele toestellen en de snelle groei van het Internet of Things zorgt voor een transformatie van netwerkinfrastructuren, om te kunnen voorzien in de groeiende behoefte aan connectiviteit en real-time data. Intel helpt deze transformatie te realiseren door middel van gestandaardiseerde hardware en software die gebruikmaken van open standaarden en hoge productievolumes om de kosten omlaag te brengen. Zo wordt de ontwikkeling en beschikbaarheid van nieuwe diensten en mogelijkheden gestimuleerd, en ontstaan er nieuwe omzetmodellen voor serviceproviders.

Om de voordelen van een op standaarden gebaseerde benadering van communicatienetwerken te kunnen bieden in combinatie met Intels oplossingen voor datacenters en de cloud, kondigde James uitbreidingen aan van de partnerschappen met Alcatel-Lucent en Cisco. Het doel hiervan is om de adoptie van Netwerk Function Virtualization (NFV) en Software Defined Network (SDN) -technologieën te stimuleren. Door deze technologieën te optimaliseren op basis van Intel Architecture (IA), kunnen providers rekenen op snellere en flexibelere netwerken, zodat zij in staat zijn om sneller nieuwe diensten in gebruik te nemen en uit te breiden.

James noemde diverse testprojecten met providers uit de hele wereld, waaronder China Mobile, SK Telecom en Telefonica, die de voordelen van NFV en SDN demonstreren op het gebied van gepersonaliseerde en contextbewuste diensten, het optimaal gebruikmaken van de beschikbare middelen en eenvoudiger installatie en upgrades.

Kijk voor meer informatie over Intel op Mobile World Congress 2014 en een opname van de persbijeenkomst op www.intel.com/newsroom/mwc.

1. Based on WebXPRT* 2013 and MobileXPRT* 2013 overall score and SPECint*_ base2000 internal estimates comparing Qualcomm* Snapdragon* 800 vs. Intel Atom processor Z3480.
2. Based on BatteryXPRT* 2014 comparison of Qualcomm* Snapdragon* 800 vs. Intel Atom processor Z3480

Software and workloads used in performance tests may have been optimized for performance only on Intel microprocessors. Performance tests, such as SYSmark and MobileMark, are measured using specific computer systems, components, software, operations and functions. Any change to any of those factors may cause the results to vary. You should consult other information and performance tests to assist you in fully evaluating your contemplated purchases, including the performance of that product when combined with other products. For more information go to http://www.intel.com/performance

Intel is a sponsor and member of the BenchmarkXPRT Development Community, and was the major developer of the XPRT family of benchmarks. Principled Technologies is the publisher of the XPRT family of benchmarks. You should consult other information and performance tests to assist you in fully evaluating your contemplated purchases.

Over Intel
Intel, marktleider in computerinnovatie, ontwikkelt en bouwt essentiële technologieën die dienen als de bouwstenen voor computerapparatuur over de hele wereld. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom en op http://blogs.intel.com. Intel is ook te volgen via Twitter: http://twitter.com/intel of http://twitter.com/IntelNederland.

Voor meer informatie:

Intel Benelux, Kristof Sehmke, Communicatie Manager, telefoon +32 (0)3 450 08 11,
e-mail: kristof.sehmke@intel.com, of

MCS PR, Perlita Fränkel, telefoon +31 (0)23 562 82 08, e-mail: perlita@mcspr.nl.

Intel en het Intel-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Intel Corporation of zijn dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Andere namen en merken kunnen geclaimd worden als het eigendom van anderen.
Laatste van Intel  
Intel zet in op gedeelde bedrijfsverantwoordelijkheid voor wereldwijde uitdagingen

Intel maakt overstap naar de cloud makkelijker voor bedrijven

Intel zorgt voor sneller pad naar 5G
Onderzoek onder CXO’s: legacy en gebrekkige vaardigheden belemmeren digitale transformatie en modernisering IT

Cloudian introduceert HyperIQ voor intelligente, uniforme monitoring van on-premise en hybride Cloud storage-infrastructuur

Bijkomen van de digitale schok: IT bereidt zich voor op de New Work Order

Solvinity lanceert Lango Workspace

Zyxel bereidt mkb voor op post-pandemische nieuwe normaal met nieuwe reeks firewalls

EASYPARK breidt dienstverlening uit met Europese parkeerpas

BTG en Dutch IT Channel starten strategische samenwerking

Cegeka groeit in 2019 naar omzet van 561 miljoen euro

Platinum Salesforce Partner Nextview ontvangt investering en breidt uit naar Duitsland

Cyberrisico’s voor Nederlandse thuiswerkers honderd keer zo groot tijdens coronacrisis

Pink Elephant hoofdpartner EMEA van FireScope IT-monitoring

Wereldmilieudag: UPS verdubbelt CO2-compensaties voor de hele maand juni

NL-Alert controlebericht 8 juni ook op NS-reisinformatieschermen te zien

Kinly kondigt overname AVMI aan

ZIVVER is eerste leverancier die voldoet aan norm voor veilige zorgcommunicatie: NTA 7516
Takebishi integreert Wibu-System licentiebeheer en beveiliging met OPC-Server communicatie middleware voor fabrieksautomatiseringtechnologie van Mitsubishi

Nextens behaalt 40 procent marktaandeel in fiscale aangifte

Twee op de drie Europese online retailers waren in de afgelopen twee jaar genoodzaakt te lenen

Centraal Invorderingsbureau (CIB) overgenomen door coeo Inkasso, onderdeel van de beleggingsportefeuille van Waterland

Partners VIVES en Infolearn gaan e-learning voor ruim 75.000 zorgkundigen verzorgen omwille van nieuwe wetgeving

Nederlandse startup introduceert 's werelds slimste mondkapje

Bluetooth buttons helpen met anderhalve meter afstand houden
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2290 dagen
PR contact  

Logo Progress Communications
Intel contact  

Logo Intel

Intel sociaal  


Intel tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Veeam Software
Logo Cloudian B.V.
Logo Citrix
Logo Solvinity
Logo Zyxel
Logo XXImo Mobility
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Cegeka
Logo Nextview
Logo CrowdStrike
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Nextens
Logo Banking Circle
Logo Waterland Private Equity Investments
Logo PA Consulting
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88499 persberichten
- 5705 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8111 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl