www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2473 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (2070 dagen geleden)
Bedrijf:

Solcon en BIT verbinden datacenters met eigen Layer 2 verbinding

Geografisch en juridisch gescheiden datacenters dedicated verbonden via glasvezel.

Dronten/Ede, 11 februari 2014 - BIT en Solcon, internet service providers voor zakelijke gebruikers, hebben onlangs hun datacenters in Ede en Apeldoorn direct verbonden met een dedicated glasvezel en eigen DWDM apparatuur. Met de ingebruikname van de eigen dedicated 10G kanalen is nu ook synchrone replicatie mogelijk tussen de hemelsbreed 35 km van elkaar af liggende datacenters. De nieuwe verbinding is opgeleverd naast de eerder gerealiseerde koppeling tussen BIT en Solcon in Amsterdam en zijn de datacenters nu ook redundant verbonden.

Juridisch gescheiden
BIT en Solcon bieden sinds vorig jaar klanten de mogelijkheid om vanuit twee juridisch gescheiden datacenters in Ede en Apeldoorn dezelfde colocatie diensten af te nemen. Een afnemer van colocatiediensten sluit twee contracten, één met BIT en één met Solcon. Beide datacenters beschikken over het ISO 27001-certificaat en zijn beiden lid van de DHPA.

Alex Bik, technisch directeur van BIT: “Eigenlijk zou je deze samenwerking moeten zien als ‘Disaster Recovery nieuwe stijl’. Niet alle bedrijven beschikken over een uitwijklocatie en vaak niet in de laatste plaats vanwege de kosten. Dankzij deze samenwerking bieden we onze klanten zowel een hoge beschikbaarheid als continuïteit. Een combinatie die veel bedrijven zal aanspreken.”

Voordelen klant
De klant profiteert dat de verbinding inclusief is bij afname van datacenter ruimte in beide datacenters. “We leveren bij een heel rack kosteloos een 1Gbit verbinding tussen beide datacenters”, aldus Peter van der Vlies, algemeen directeur van Solcon. “Klanten die op zoek zijn naar de hoogste beschikbaarheid en die veel bandbreedte nodig hebben kunnen we hiermee perfect bedienen. De bandbreedte is direct beschikbaar en indien men wil doorgroeien kunnen we dit voor een interessante prijs aanbieden.”

Ruimte voor groei
Met de dedicated glasvezel is er voor de klanten van BIT en Solcon een 10 keer zo grote bandbreedte beschikbaar als voorheen en is er tevens de mogelijkheid die bandbreedte gemakkelijk verder uit te breiden. Er is ruimte om op te schalen naar meerdere 10G kanalen.

De Layer 1 verbinding heeft een fiberlengte van 60 km tussen de datacenters in Ede en Apeldoorn en heeft een latency van 260ns. Hierdoor is synchrone replicatie perfect mogelijk. En inmiddels is in november 2013 de eerste klant met een dedicated 10G naar volle tevredenheid opgeleverd.

Over Solcon
Solcon is ruim 17 jaar een zelfstandige, onafhankelijke en 100 procent Nederlandse internet service provider. Het zakelijk dienstenportfolio loopt uiteen van DSL en glasvezel tot VoIP en hosting. Solcon heeft twee eigen datacenters. Eén in Dronten en één in Apeldoorn. De service is persoonlijk en de tarieven zijn transparant. Ruim 15.000 bedrijven kiezen voor Solcon, waaronder Ballast Nedam, Ebay, Bas Group, Workx Materieelverhuur en HIER mode. Naast ondernemers bedient Solcon ook particulieren. In december vorig jaar is Solcon als beste getest in de categorie internet en telefonie door de Consumentenbond. Voor meer informatie: www.solcon.nl/zakelijk

Over BIT
BIT is een zakelijke internet service provider die gespecialiseerd is in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing. BIT levert aan kwaliteitsbewuste organisaties de ruggengraat voor hun IT- en internet-infrastructuur. Betrouwbaarheid is het uitgangspunt van onze dienstverlening, zodat onze klanten zich zorgeloos met hun kernactiviteiten bezig kunnen houden. BIT onderscheidt zich door een hoog kennisniveau, jarenlange ervaring en pragmatische aanpak. Naast zijn datacenter en isp-diensten, is het bedrijf de officiële distributeur voor Kerio Technologies, een leverancier van mailservers, firewalls en VoIP servers. Opdrachtgevers van BIT zijn onder meer de Belastingdienst, Blokker, Docdata Payments, ERA Nederland, 's Heeren Loo, Sogeti, ONVZ, Koninklijke Gazelle, Meteo Consult, NDC mediagroep, Profile Tyrecenter, Koninklijke Peijnenburg, SIDN en Site4U. Voor meer informatie: www.bit.nl

Voor meer informatie
Solcon (www.solcon.nl/zakelijk)
Marjolein Stouwdam
Telefoon: 088 – 003 25 25
E-mail: marjolein.stouwdam@isp.solcon.nl

BIT  (www.bit.nl)
Alex Bik
Telefoon: 0318-64 86 88
E-mail: alex(at)bit.nl
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Solcon  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2070 dagen
Solcon contact  
Logo Solcon
  088-0032222
  info@solcon.nl
  www.solcon.nl
Solcon sociaal  
Solcon tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo NewChannel
Logo PanCompany
Logo Maunt
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo NewChannel
Logo Belcentrale.nl
Logo Distology Nederland B.V.
Logo Leadgate Europe
Logo QuandaGo
Logo NewChannel
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo ZyLAB
Logo Insight
Logo Data Matters BV
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo RoSecure
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Medius
Logo Belcentrale.nl
Logo Vcare connect
Logo SCOS Software bv
Logo Spryng
Logo E-mergo
Logo Curvature
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Keeping
Logo PQR B.V.
Logo Rittal bv
Logo GTT Communications
Logo Interxion
Logo Ymor
Logo XpertHR
Logo Building Blocks
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Flanderijn
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Pegasystems
Logo Databricks
Logo Workday
Logo Altares Dun & Bradstreet
Logo IFS
Logo Liquit
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl