agile42 breidt uit naar Nederland onder leiding van Niels Verdonk

Alphen aan den Rijn, 12 februari 2014agile42, de internationale coaching- en consultancyspecialist op het gebied van Agile processen, betreedt de Nederlandse markt en opent onder leiding van Niels Verdonk (42) een nieuwe vestiging. Met deze nieuwe vestiging vergroot agile42 haar internationale aanwezigheid. Hierdoor genieten internationaal opererende organisaties met verschillende kantoren wereldwijd van een consistente dienstverlening op het gebied van Agile coaching en training. Niels is aangesteld als Managing Director in Nederland en is verantwoordelijk voor zowel de lokale markt als het versterken van de internationale samenwerking. Het van oorsprong Duitse agile42 opereert met de nieuwe vestiging in Nederland nu in negen landen; Duitsland, Nederland, Verenigde Staten, Canada, Finland, Italië, Denemarken, Australië en Polen.

Een consistente dienst
Voor zijn aanstelling als Managing Director heeft Niels als Agile coach bij diverse organisaties al veel ervaring opgedaan op het gebied van Agile en Scrum. Zo heeft hij als VP Development bij eBuddy Agile ingevoerd en uiteindelijk opgeschaald naar negen teams. Daarvoor heeft hij diverse functies bekleed in de software-ontwikkeling en ervaring opgedaan met Agile in de praktijk, onder andere bij BlastRadius en Novell.

Het internationale team
Het totale internationale team van agile42 beschikt over een groot aantal coaches wereldwijd. Daarnaast beschikt agile42 over vijf gecertificeerde Scrum Coaches (CSC) en vijf trainers (CST). Wereldwijd zijn er op het gebied van CSC en CST 57 personen gecertificeerd. Het hele team van coaches en trainers van agile42 wisselt regelmatig kennis met elkaar uit om ervoor te zorgen dat het kennisniveau altijd volledig up-to-date is. Alleen hierdoor is agile42 in staat om internationaal een consistente dienstverlening te garanderen en Agile transities succesvol te volbrengen. Elke twee maanden komen zij twee dagen bijeen om samen aan producten te werken en worden externe internationale specialisten uitgenodigd om kennis op te doen van nieuwe ontwikkelingen.

Niels Verdonk, Managing Director agile42 Nederland: “De populariteit van Agile is ongekend. Het is eenvoudig, maar niet makkelijk. Het implementeren ervan vergt een cultuuromslag en consistentie is één van de belangrijkste succesfactoren voor de transitie naar Agile. Ik sluit mij volledig aan bij het gedachtegoed van agile42 en ga alles in het werk stellen om organisaties te helpen om succesvolle Agile transities te volbrengen. Ik ben verheugd om bij te dragen aan het vergroten van de wereldwijde footprint van agile42. Hierdoor zijn wij nog beter in staat om alle betrokkenen bij een project naar hetzelfde kennisniveau te tillen en vertrouwd te maken met dezelfde consistente aanpak.”

Andrea Tomasini, oprichter van agile42: “Niels is een autoriteit op het gebied van Agile en Scrum. Hij is dan ook van grote toegevoegde waarde voor zowel agile42 als haar opdrachtgevers. Met Niels aan boord kunnen wij de Nederlandse markt beter bedienen en beschikken we internationaal over een sterker team.”

--------


Over agile42
agile42, opgericht in Berlijn, is gespecialiseerd in coaching en training op het gebied van Agile methoden, zoals Scrun, Kanban, Lean en Agile leiderschap. agile42 adviseert organisaties over de overgang van conventionele ontwikkelmethoden, zoals waterval en V-model XT, naar Agile methodieken. De coaching en training wordt gegeven door gecertificeerde deskundigen (CSC en CST). De training en coaching van agile42 kenmerkt zich door een praktische insteek toegespitst op de uitdagingen van de organisatie. agile42 opereert in negen landen, te weten Canada, Finland, Italië, Denemarken, Amerika, Polen, Nederland, Australië en Duitsland. Hierdoor is zij in staat om internationaal een consistente en eenduidige dienstverlening te leveren. Met het in-house ontwikkelde Enterprise Transistion Framework™, is agile42 tevens op managementniveau vertrouwd met Agile processen. De combinatie van het samenbrengen van alle betrokkenen bij het project, de overdracht van gedegen kennis en individuele coaching en begeleiding tijdens dagelijkse werkzaamheden zorgen voor een succesvolle overgang naar Agile methodieken. Meer informatie: www.agile42.nl

Volg agile42 op: Twitter | Facebook | LinkedIn

Meer informatie
Laura Rijks
Marcommit PR
035-5822730
Agile42@marcommit.nl