QNH helpt klanten bij Big Data-vraagstukken met SAS Visual Analytics

QNH Consulting, IT-dienstverlener en kennispartner, heeft een samenwerking gesloten met SAS, specialist op het gebied van Business Analytics. Het partnership richt zich specifiek op SAS Visual Analytics. Door deze oplossing op te nemen in haar portfolio, helpt QNH klanten Big Data beter te benutten en te analyseren waardoor zij sneller de juiste beslissingen kunnen nemen. Door de samenwerking met QNH voegt SAS een sterke partij toe aan haar partnernetwerk voor SAS Visual Analytics. Hiermee kan het succes van de software, die al in gebruik werd genomen door verschillende klanten, verder worden uitgebreid.

“Iedereen spreekt over Big Data, maar weinig bedrijven weten nog hoe ze deze data optimaal kunnen benutten”, vertelt Ernst-Jan van Hattum, Commercieel Manager Business Intelligence bij QNH. “Met SAS Visual Analytics zijn we in staat onze klanten te laten zien wat Big Data concreet voor hen kan betekenen en hoe ze door deze data slim te gebruiken, meer uit hun organisatie kunnen halen.”

Antwoord op vraag naar Big Data analytics
QNH besloot SAS Visual Analytics aan te bieden om beter in te kunnen spelen op de vraag naar Big Data analytics. Van Hattum: “QNH richt zich op het totale BI-speelveld. Dat betekent dat we ons niet alleen focussen op de techniek, maar ook op strategie en bedrijfsprocessen. Naast de standaard rapportages en analyses zie je dat er veel vraag is naar concrete oplossingen die kunnen helpen waarde uit de grote hoeveelheid data te ontsluiten. We wilden ook daarin iets voor onze klanten kunnen betekenen en zochten een passende aanvulling op onze dienstverlening. We zijn ons gaan oriënteren op nieuwe software en mogelijke partnerships waarbij we uiteindelijk voor SAS Visual Analytics kozen. SAS staat bekend om sterke technologie. Met SAS Visual Analytics kunnen we deze technologie met een gebruiksvriendelijke interface naar de business professional brengen zodat deze zelf aan de slag kan met Big Data.”

“We zijn verheugd deze samenwerking met QNH te mogen aankondigen”, zegt Bianca van Dulmen, Manager Business Unit Visual Analytics bij SAS. “Door de expertise en visie die zij in huis hebben kunnen ze optimale ondersteuning bieden aan klanten bij Big Data-vraagstukken en hen adviseren met betrekking tot processen, mensen en techniek. Met deze geïntegreerde benadering bieden zij belangrijke meerwaarde om organisaties te helpen hun prestaties te verbeteren.”

----------------

Over QNH Consulting
QNH helpt organisaties met het bijsturen en verbeteren van hun bedrijfsvoering door de inzet van slimme IT-oplossingen. Hierdoor kunnen organisaties via IT innoveren en beter presteren. De dienstverlening van QNH richt zich op het optimaliseren van de informatievoorziening, onderliggende IT-architecturen, applicaties en mobiele toepassingen. Het bedrijf verbindt nieuwe technologieën met bestaande en is daarbij verantwoordelijk voor advies, ontwikkeling, implementatie en beheer. QNH is in staat een totale projectaanpak te realiseren en verbindt daarbij mensen, processen en IT. Er werken 400 mensen vanuit Nederlandse vestigingen in Amsterdam, Maastricht en Groningen, en in België vanuit de vestiging in Hasselt. Meer informatie over QNH is te vinden op www.qnh.eu of volg QNH op Twitter via @qnh_nl

Over SAS
SAS is specialist op het gebied van business analytics software en dienstverlening, en de grootste onafhankelijke business intelligence leverancier. Met innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS klanten op meer dan 65.000 locaties hun prestaties te verbeteren en waarde te creëren door sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'. Meer informatie is te vinden op: www.sas.com/nl.