www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (2312 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: KINXX PR

ITB2 Datacenters breidt capaciteit meet-me-rooms (MMR) uit in datacenter Apeldoorn

Apeldoorn, 30 januari 2014 - ITB2 Datacenters, aanbieder van colocatie diensten in Nederland, heeft de capaciteitsuitbreiding afgerond van de twee meet-me-rooms (MMR) in zijn datacenter in Apeldoorn. De verdubbeling van de beschikbare capaciteit in de meet-me-rooms is ter voorbereiding op de verwachte uitbreiding van fiber connectiviteit in de komende maanden.

“De capaciteitsuitbreiding in de meet-me-rooms maakt het voor nieuwe telecom carriers gemakkelijker om hun fibers bij ons datacenter in Apeldoorn binnen te brengen en hun diensten aan onze colocatie klanten ter beschikking te stellen,” zegt Niels Hensen, directeur en eigenaar van ITB2 Datacenters. “De uitbreiding van de connectiviteit-infrastructuur biedt nieuwkomers een plug-and-play aansluitingsconcept, wat een snelle realisatie van fiber connectiviteit met het datacenter mogelijk maakt.”

Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn is middels 4 tracés over 2 fiberrooms (omwille van redundantie) met de buitenwereld ontsloten. De meet-me-rooms bevinden zich aan de oost- en westzijde van het datacenter. In de afgesloten ruimtes, losgekoppeld van de datavloer, kunnen telecom carriers en andere connectiviteitsaanbieders hun netwerken voor klanten van ITB2 Datacenters ontsluiten. Ook kunnen netwerkaanbieders en colocatie klanten in deze ruimtes interconnectiviteit tussen netwerken en datacenters realiseren.

Verdere uitbreiding connectiviteit

ITB2 heeft een variëteit aan telecom carriers en andere netwerkaanbieders in zijn datacenters beschikbaar die kunnen voorzien in connectiviteit voor colocatie klanten, zowel in Nederland als internationaal. Ook heeft ITB2 bijvoorbeeld een directe verbinding met NDIX (www.ndix.net), de grensoverschrijdende digitale marktplaats en internetexchange, waar connectiviteit door netwerkbeheerders wordt aangeboden en internetverkeer middels peering wordt uitgeruild.

De komende maanden wil ITB2 de connectiviteit van het datacenter in Apeldoorn verder uitbreiden, met nieuwe carriers en nieuwe verbindingen om de connectiviteit-opties voor klanten nog verder te verhogen. Hensen: “Deze verdere uitbreiding van de connectiviteit heeft voor ons op dit moment prioriteit. Voor colocatie klanten werkt een breed scala aan netwerkaanbieders namelijk kostenverlagend, omdat zij op die manier hun IT infrastructuren veel flexibeler en efficiënter kunnen inrichten.”

“Ook cloud infrastructuren en gevirtualiseerde IT omgevingen vragen om een breed aanbod van netwerkopties,” zegt Hensen. “Het biedt de garantie dat een cloud omgeving dynamisch en flexibel kan worden ingericht, dat er gemakkelijk tussen verschillende datacenters kan worden geschakeld, en dat de potentiële dynamiek van de cloud niet wordt beperkt door de fysieke datacenter infrastructuur waarop een cloud omgeving wordt gebouwd.”

Huidige colocatie klanten

Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn heeft vlak voor de zomer van 2013 zijn deuren geopend. Het datacenter heeft een gecalculeerde energie-efficiënte Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,07. In de huidige ontwikkelingsfase is er 1.500 vierkante meter netto colocatie vloeroppervlak beschikbaar. Deze oppervlakte is onderverdeeld in drie afgescheiden datazalen van elk 500 vierkante meter.

Inmiddels hebben verschillende colocatie klanten hun intrek genomen in het relatief nieuwe datacenter, waaronder Reesink Support; een facilitaire dienstverlener binnen het beursgenoteerde Koninklijke Reesink NV, een technische handelsonderneming die in 1786 werd opgericht. Reesink Support heeft de gehele IT infrastructuur van Koninklijke Reesink bij het datacenter van ITB2 in Apeldoorn gehuisvest, waaronder de kantoorautomatisering, thin client werkplekomgevingen, opslag van data, private cloud omgevingen, ERP systemen, websites, en telefonieomgevingen.

Hans Jager, ICT Manager bij Reesink Support, verwacht dat het datacenter van ITB2 in Apeldoorn een dataknooppunt voor de regio wordt. “Het datacenter biedt ons goede connectiviteit-opties. Ik zie ITB2 als een uitbreiding op ons eigen netwerk. Het voordeel van een goede connectiviteit is ook dat we de automatische back-up van onze IT goed kunnen regelen.”

Value-add colocatie aanbieder

ITB2 heeft tevens eigen connectiviteit-opties voor het datacenter in Apeldoorn gecreëerd middels een eigen glasvezelnetwerk, het Ecofactorij Glasnet, waarmee bedrijven in de omgeving een laagdrempelig (en energie-efficiënt) alternatief wordt geboden voor de eigen computerruimte. Ecofactorij Glasnet is in ringen aangesloten op het datacenter van ITB2 (Oost en West). De aanleg van het glasvezelnetwerk werd enkele maanden geleden voltooid.

Inmiddels neemt 70 procent van de bedrijven op het gelijknamige industrieterrein Ecofactorij colocatie diensten bij ITB2 af. Als een value-add colocatie aanbieder is ITB2 van plan om in de nabije toekomst ook diensten te gaan leveren zoals Voice-over-IP (VoIP), IP-gebaseerde camera-bewaking en bijvoorbeeld het uitlezen van energiemeters van de aangesloten bedrijven.

---------------------------------
Over ITB2 Datacenters

ITB2 Datacenters (www.itb-kwadraat.nl) is een aanbieder van colocatie diensten in Nederland. Het bedrijf richt zich met duurzaam ontwikkelde datacenters op Financials, Corporate organisaties, overheden, MKB  en internet service providers. ITB2 Datacenters heeft op dit moment een Tier II datacenter in Deventer (sinds 2007) en een high end Tier III/IV datacenter in Apeldoorn (sinds 2013).

De organisatie achter ITB2 Datacenters is in 1997 opgericht. In juni 2013 behaalde het energie-efficiënte ontwerp van het datacenter in Apeldoorn een plek op de shortlist van finalisten bij de International Datacentres Awards 2013, georganiseerd door BroadGroup. In december 2013 behaalde het energie-efficiënte datacenter een plek in de finale van de DatacenterDynamics EMEA Awards 2013.

Oorspronkelijk was ITB2 Datacenters onder de naam ITB Kwadraat een dienstverlenende specialist op het gebied van informatiebeveiliging en ICT beheer. Inmiddels bestaan de activiteiten van ITB2 Datacenters in de basis uit colocatie diensten en aanverwante services. Aanvullend kunnen klanten met betrekking tot informatiebeveiliging en ICT beheer nog steeds een beroep doen op de expertise van het bedrijf.Het datacenter Van ITB2 Datacenters in Apeldoorn

---------------------------------
Mediacontact:

KINXX PR
Koen Stegeman
koen@kinxx.nl
+31 (0)630491407
Laatste van ITB2 Datacenters  
ITB2’s ‘groene’ Apeldoornse datacenter genomineerd door BNR’s radioprogramma The Green Quest

ITB2 Datacenters, Solid Partners en TReNT ontwikkelen zakelijke glasvezel op bedrijventerrein in Deventer

ITB2 Datacenters zet Crypto Currency Lab op in datacenter Apeldoorn
Takebishi integreert Wibu-System licentiebeheer en beveiliging met OPC-Server communicatie middleware voor fabrieksautomatiseringtechnologie van Mitsubishi

Nextens behaalt 40 procent marktaandeel in fiscale aangifte

Twee op de drie Europese online retailers waren in de afgelopen twee jaar genoodzaakt te lenen

Centraal Invorderingsbureau (CIB) overgenomen door coeo Inkasso, onderdeel van de beleggingsportefeuille van Waterland

Partners VIVES en Infolearn gaan e-learning voor ruim 75.000 zorgkundigen verzorgen omwille van nieuwe wetgeving

Nederlandse startup introduceert 's werelds slimste mondkapje

Bluetooth buttons helpen met anderhalve meter afstand houden
Maunt lanceert glasvezel webshop

Raspberry Pi competitie 2020 succesvol afgesloten met digitale finale

Razer brengt Blade 15 Studio Edition uit voor ontwerpers

Automatische personenteller Stoplichtzuil maakt handhaving coronamaatregelen eenvoudig

Dataiku introduceert gratis online tool voor ontwikkelen AI-vaardigheden

Kunstenaars maken persoonlijke geheugensteuntjes om goede gewoontes vol te houden

Online Payment Platform geselecteerd voor nieuw Techleap.nl Rise programma voor veelbelovende Nederlandse scale-ups

Nieuwe startup Coach Circle biedt hét online platform om coaching toegankelijk en transparant te maken

Topondernemers helpen de meest veelbelovende scale-ups van Nederland met ambitieus programma Techleap.nl Rise

Webinar: “De rol van platformen in de digitalisering van retail”

Primeur: Corona veilige intercom voor gebruiker en installateur
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2312 dagen
PR contact  

Logo KINXX PR
ITB2 Datacente.. contact  

Logo ITB2 Datacenters

  Niels Hensen
  088 4822 055
  verkoop@itb2.nl
  www.itb-kwadraat.nl
ITB2 Datacente.. sociaal  


ITB2 Datacente.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo QuandaGo
Logo SecuriGuide
Logo Hands On, Information Management BV
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Nextens
Logo Banking Circle
Logo Waterland Private Equity Investments
Logo PA Consulting
Logo Zoom
Logo Red Hat, Inc.
Logo Aruba Nederland
Logo Lubbers De Jong
Logo Webfleet Solutions
Logo Schoevers
Logo IFS
Logo CRM Partners
Logo Shippeo
Logo Pure Storage
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88484 persberichten
- 5702 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8097 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlContentbureau