www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau
2499 volgen @ICTberichten
Datum: (2322 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: ItsaRep

Lenovo vergroot het zakelijk bereik met 40 procent met IBM overname

Breda/Zaventem, 27 januari 2014 –  Met de aangekondigde overname van de x86-afdeling van IBM weet Lenovo haar bereik in de Benelux met 40 procent te vergroten. Binnen de Benelux maakt momenteel 8 procent van de bedrijfsvestingen met 50 of meer werknemers gebruik van IBM x86-servers. Binnen dezelfde doelgroep is Lenovo al aanwezig op een kleine 12 procent van de Benelux-vestigingen. Het betreft dan vooral het gebruik van desktop- en laptopsystemen. In de nieuwe situatie, waar de IBM x86-locaties bij de Lenovo-locaties worden opgeteld, is Lenovo aanwezig op 16,4 procent van de Benelux-locaties. Een groei van 60 procent ten opzichte van de situatie voor de acquisitie. Dit blijkt uit analyse van Computer Profile van circa 10.000 interviews met Nederlandse, Belgische en Luxemburgse commerciële en publieke instellingen met 50 of meer medewerkers in het afgelopen jaar.De expansie van het bereik is voor Lenovo met de acquisitie van de x86-serverafdeling in België het grootst, waar de aanwezigheid van Lenovo met 45 procent zal groeien door de overname. In Nederland staat Lenovo-apparatuur opgesteld bij 10 procent van de vestigingen, dat wordt in de nieuwe situatie 13,4 procent, een groei van ruim één derde. Voor Luxemburg lijkt het effect, gemeten in het aantal bedrijfslocaties dat tot de klantenkring mag worden gerekend, het kleinst. Hier treffen we al Lenovo-apparatuur bij 22 procent van de locaties met 50 of meer medewerkers en gecombineerd met de nieuwe x86-locaties wordt dat in totaal 28 procent. Segmentering naar branches laat zien dat het voordeel van de overname op Benelux-niveau het grootst is in de transportsector, de handel en de industriële sector. Hier is de overlap tussen de twee bestaande klantgroepen het kleinst, waardoor de aanwas voor Lenovo het grootst is.

In één keer nummer 3 in de Benelux
Met de overname van de System x-divisie van IBM door Lenovo wordt laatst genoemde meteen de nummer drie fabrikant binnen de Benelux. Van alle door Computer Profile geïnventariseerde x86-servers is het merendeel van HP, namelijk 63 procent. Dell (21%) is te vinden op de tweede plaats en IBM volgt op de derde plaats met een aandeel van 9 procent van alle x86-servers.Met betrekking tot de installed base van x86-servers ziet Computer Profile voor de drie Benelux-landen beperkte verschillen. HP is voor alle drie de landen, met telkens een installed base aandeel boven de 60 procent, de nummer één. In België en Nederland is Dell met respectievelijk 20 en 23 procent de nummer twee. In Luxemburg is Dell met 10 procent de nummer drie. Hier vormt IBM met 12 procent de tweede grootste servergroep. In België en Nederland verkrijgt Lenovo het derde grootste installed base aandeel voor x86-servers met respectievelijk 9 en 8 procent. De belangrijkste vraag voor de toekomst zal zijn of Lenovo de huidige IBM-gebruikers zal weten te overtuigen om bij ze te blijven.

-----------------

Noot voor de redactie:
Bijlage 1: Grafische weergave penetratie IBM en Lenovo
Bijlage 2: Grafische weergave installed base x-86 servers

Over Computer Profile Benelux
Computer Profile is een zelfstandige informatieleverancier en demand generation specialist voor de ICT-industrie met vestigingen in Brussel en Breda. Computer Profile beschikt over de Top 30.000 database met 150.000 contactpersonen (zie Statistics) van het Benelux bedrijfsleven en overheid. Naast adressen en contactpersonen brengt Computer Profile de huidige en toekomstige ICT-infrastructuren in kaart. Maandelijks analyseert Computer Profile duizenden interviews met de Top 30.000 ICT decision makers in de Benelux. De onafhankelijke data-analyses die hieruit voortkomen, bieden een voortschrijdend inzicht in de trends op ICT-gebied. Ook beschikt Computer Profile over een contactcenter voor inbound en outbound demand generation campagnes.

Als initiatiefnemer van de European Market Intelligence Group (EMIG) biedt Computer Profile dezelfde informatie over andere Europese landen. Daarnaast hebben alle aangesloten organisaties binnen deze groep de beschikking over eigen callcenters met native speakers voor leadgeneratie campagnes. Meer informatie is te vinden op http://www.computerprofile.com of http://www.emi-group.com. Of volg Computer Profile via Twitter.

Meer informatie:
Marcommit PR
Femke Jansen
+31(0)35 582 27 30
computerprofile@marcommit.nl
Laatste van Computer Profile  
VMware versterkt marktaandeel servervirtualisatie

Groot deel Nederlandse bedrijven heeft geen beleid voor flexwerken

Verheijen versterkt marketingteam Computer Profile
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2322 dagen
Computer Profi.. contact  

Logo Computer Profile

Computer Profi.. sociaal  


Computer Profi.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Snowflake
Logo Snowflake
Logo Maunt
Logo Siemens Mobility B.V.
Logo Synobsys
Logo Renewd
Logo iSourcing Hub
Logo CPMview
Logo ORdigiNAL
Logo ID Control
Logo Codelogic
Logo Bergler ICT
Logo FortifyData
Logo UiPath
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Postex Nederland B.V.
Logo RoSecure
Logo Postex Nederland B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Denit Hosting Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Guardian360 bv
Logo PQR B.V.
Logo Broad Horizon
Logo Young Coders B.V.
Logo Guardian360 bv
Logo Yenlo
Logo Postex Nederland B.V.
Logo NetApp
Logo Databricks
Logo Onguard
Logo Staples Nederland
Logo Bynder B.V.
Logo Poly
Logo Arrow Electronics
Logo Vertiv
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Veeam Software
Logo Cloudian B.V.
Logo Citrix
Logo Solvinity
Logo Zyxel
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt persberichten platform voor de IT-sector

In de database
- 88532 persberichten
- 5709 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 8144 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlContentbureau