Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2470 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (2064 dagen geleden)
Bedrijf:

VAN INDUSTRIËLE REVOLUTIE NAAR DIGITALE REVOLUTIEVanochtend keek ik naar het klokje op mijn iPhone en die gaf aan ‘7.45 uur, 22 januari 2014’. En toen kwam weer dat besef; de tijd gaat snel. Het aftellen naar een nieuw jaar voelt nog als de dag van gisteren, maar over ruim een week hebben we er alweer een maand opzitten. 

Maar niet alleen de tijd gaat snel, ook ontwikkelingen binnen de samenleving gaan in een razend tempo. En we vragen ons dan ook elk jaar weer af – ‘wat worden de (ICT) trends van 2014?’ Antwoord op die vraag is toekomstbeeld. Het leek mij dit keer eens goed om terug te kijken naar waar we vandaan komen, waar het allemaal begon: van industriële revolutie naar digitale revolutie.

Terug in de tijd: de industriële revolutie
De industriële revolutie begon rond 1750 in Engeland. Ze vervolgde begin 19e eeuw in de rest van Europa. Ambachtelijke en kleinschalige werkplaatsen groeiden uit tot grote fabrieken en vormden samen een grootschalige industrie. Door die groei daalde de prijs van de producten enorm waardoor steeds meer mensen zich deze konden veroorloven. Natuurlijk had de industrialisatie ook veel nadelen maar achteraf gezien kunnen we stellen dat de mensheid door deze industrialisatie een veel aangenamer (subjectief) en langer (objectief) leven heeft gekregen.

Derde industriële revolutie: globalisering
Door de uitvinding van een aantal nieuwe communicatievormen vanaf het eind van de 19e eeuw – en vanaf de jaren vijftig, de computer – werd het mogelijk om informatie bijna overal ter wereld te raadplegen. Mede hierdoor werd het voor bedrijven mogelijk te globaliseren: coördinatie van productie en levering kon vanaf dat moment zeer efficiënt en wereldwijd plaatsvinden waardoor grote schaalvoordelen mogelijk werden.

Deze ontwikkeling tilde vraag-en-aanbod naar een hoger niveau. Door nieuwe technologische ontwikkelingen werd er meer mogelijk, maar de vraag naar meer en beter groeide ook sterk vanuit de gebruiker (consument – werknemer).

Digitale revolutie: het internet
Eind 20e eeuw vond dan ook een van de meest revolutionaire ontwikkelingen in het digitale tijdperk plaats, het internet: een vergaarbak aan informatie, online opengesteld voor iedereen. In het begin was het internet alleen beschikbaar voor de overheid en het onderwijs, maar vanaf 1993 werd het ook openbaar gesteld voor het bedrijfsleven en de particulier. En binnen 3 jaar tijd was het al bekend bij het ‘grote publiek’.

Het internet; een ontketende revolutie waar we op de dag als vandaag (bijna) niet meer zonder kunnen. Wie kent nu niet ontwikkelingen als Het Nieuwe WerkenBring Your Own Device en Mobile Device Management?

Hoe groot het internet hedendaags is blijkt wel uit het nieuwsbericht ‘Het Internet – Miljoenen handelingen per minuut’. Natuurlijk biedt het internet niet alleen maar voordelen en is het ook een vergaarbak aan data en (persoonlijke) gegevens voor diegene met de verkeerde intenties; cybercriminelen.

En nu 2014: IT is de toekomst
Steeds meer tegen lagere kosten, dat is waar IT organisaties in kan helpen. Maar de hedendaagse technologie biedt organisaties (en haar gebruikers) ook mogelijkheden om nog beter aansluiting te vinden met haar klanten, partners en collega’s onderling. Daarom wordt 2014 in mijn ogen (nog meer) het jaar van de gebruiker. We krijgen onder andere te maken met een exponentiële vraag naar het ‘zakelijk’ gebruik van mobiele devices – zowel in het onderwijs, de zorg, de overheid als in de zakelijke dienstverlening

Deze vraag biedt de nodige uitdagingen voor deze branches, want hoe gaan we om met al deze devices? En hoe zorgen we voor een veilige werkomgeving? Gelukkig ontwikkelen ook IT-Security producten zich in een snel tempo. Een veilige en beheersbare IT-Infrastructuur is allang niet meer een utopie. Mijn verwachting voor 2014 is dan ook dat IT-Security hoog op de agenda zal staan van menig organisatie. Verstandig. Want IT-Security zal bijdragen aan een meer aangename (objectief) en veilige (objectief) werkomgeving.

Auteur: Glenn Ouëndag | Marketing Manager | Lantech BV

Meer weten
Meer weten over het realiseren van een veilige en beheersbare IT-Infrastructuur? Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag advies. Contactgegevens vindt u hieronder:

Glenn Ouëndag
Marketing Manager
Lantech BV
www.lantech.nl
gouendag@lantech.nl
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van Lantech  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo Rittal bv

Logo Motiv ICT Security

Logo Spryng

Logo PA Consulting

Logo Ontruck

Logo Saltrex

Logo Pure Storage

Logo Dell Technologies

Logo CyberArk

Logo GitLab

Logo Pure Storage

Logo Tabletgame.nl

Logo GeONE Nederland

Logo ValueBlue
Logo En Serio

Logo CLOUDOE BV

Logo WorldStream

Logo MarkLogic

Logo Sharp Electronics Nederland

Logo Belcentrale.nl

Logo KPN

Logo Colt Technology Services B.V.

Logo Brainblurb

Logo Workday

Logo Deloitte

Logo Qlik
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2064 dagen
Bron:
Lantech contact  
Logo Lantech
  033 - 463 7744
  servicedesk@lantech.nl
  www.lantech.nl
Lantech sociaal  
Lantech tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo Rittal bv
Logo Spryng
Logo CLOUDOE BV
Logo Belcentrale.nl
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Motiv ICT Security
Logo PA Consulting
Logo WorldStream
Logo MarkLogic
Logo Sharp Electronics Nederland
Logo Workday
Logo Qlik
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
 
Contentbureauwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl