www.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl
2521 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (7 jaar en 83 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Influx PR & Communicatie

Solipsis ontwikkelt voor Cyclus QlikView-dashboard voor realtime dataverwerking van beeldkwaliteitinspecties

Brakel,  22 januari 2014 – Na het succesvolle gebruik van QlikView bij het onderdeel afvalbeheer van Cyclus, heeft ICT-dienstverlener Solipsis nu ook voor het kwaliteitsbeheer van de openbare ruimte een QlikView-dashboard ontwikkeld. Het gebruik van QlikView voor de beeldkwaliteitinspecties levert een essentiële verbeterslag in de rapportage van core activiteiten van Cyclus. Alle meetresultaten zijn real-time beschikbaar waardoor analyses vaker en sneller kunnen worden uitgevoerd. Cyclus is nu beter in staat proactief bij te sturen dankzij verbeterd inzicht in de prestaties.

Cyclus is specialist in afvalbeheer en verzorgt daarnaast, in opdracht van overheden en particuliere ondernemingen, het dagelijks onderhoud en beheer van de openbare ruimte en bedrijfsterreinen. “Tegenwoordig is het een nieuwe trend binnen overheidsland om sterk te sturen op beeldkwaliteit”, aldus Marcel Dymanus, hoofd ICT bij Cyclus. “Met andere woorden, ‘het beeld’ is bepalend voor de mate van het onderhoud. Dit brengt een zekere complexiteit met zich mee, want elke locatie is anders en moet op verschillende criteria en verschillende onderhoudsniveaus worden beoordeeld. Niet halen van het niveau kan financiële consequenties hebben. Het werken met QlikView levert ons duidelijk meerwaarde op.”

QlikView is sterk in het visualiseren van data door middel van dashboards en kleurgebruik. Het sluit direct aan op de brongegevens waardoor de ingevoerde data real-time worden verwerkt en getoond. Zo kunnen veranderende trends direct worden gesignaleerd, maar ook voorspeld met behulp van ‘what-if’-analyses. Dymanus: “QlikView is een BI-tool waarmee je naast het constateren of het onderhoudsniveau is gehaald, eenvoudig data kunt manipuleren en correlaties kunnen leggen met bijvoorbeeld voorgaande maanden of jaren, jaargetijden en weersomstandigheden. Ander voordeel is de mogelijkheid tot het ‘downdrillen’ naar straat of wijk of zelfs naar het niveau van een individuele meting. Maar ook het zichtbaar maken van trends door bepaalde maanden van meerdere jaren naast elkaar te leggen.”

In de gemeente Gouda schouwt Cyclus ruim 700 locaties. Dymanus: “We geven voor de staat van elke schouwlocatie een cijfer volgens een bepaald waarderingssysteem. Van al deze cijfers maken we regelmatig – iedere maand of per kwartaal – een rapportage. Voorheen was het analyseren van gegevens voor Cyclus complex en arbeidsintensief door het grote aantal variabelen. De draaitabellen uit onze Excel-sheets waren heel statisch en het kostte iedere week vier uur tijd om ze te realiseren. Bovendien waren ze slechts toegankelijk voor één persoon. Nu hebben alle toezichthouders real-time toegang tot QlikView en kunnen zij ook persoonlijke queries maken en opslaan in het systeem.”

Over de samenwerking met Solipsis is Dymanus erg tevreden: “De specialisten van Solipsis zijn proactief met hun adviezen en trekken snel aan de bel. Het is voor ons erg waardevol dat ze meedenken en bijdragen aan het kostenbewuste IT-beleid van onze onderneming.”


Wim Buitenhuis, algemeen directeur van Solipsis: “De QlikView BI-tool is erg flexibel: een ongelimiteerd aantal dimensies is toegestaan en metingen kunnen binnen seconden worden aangepast. Ik ben verheugd dat Cyclus ook binnen het onderdeel openbare ruimte naar volle tevredenheid met QlikView werkt.”

Over Solipsis
Al sinds 1990 is Solipsis actief binnen de ICT met een uitgebreid pakket van diensten en producten. Solipsis is gespecialiseerd in het beheren van computers en netwerken, het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en managementinformatiesystemen en in het ontwikkelen en onderhouden van oplossingen voor het digitaal beheren, distribueren, printen, presenteren en archiveren van documenten.

De dienstverlening is ondergebracht in de drie businessunits Performance Management, ICT-beheer en Enterprise Document Management. Solipsis werkt voor een gevarieerde kring van (inter)nationale opdrachtgevers. De stabiele positie van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat de mensen bij Solipsis weten waarover zij praten en doen wat zij beloven. Wensen worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden.

Solipsis is onderdeel van de Solipsisgroep, waartoe ook IntraData, Holland House en Solipsis Managed Services behoren. Voor meer informatie: zie www.intradata.nl, www.solipsis.nl, www.hollandhouse.com en www.solipsismanagedservices.nl

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Gerline van Wijnen telefoon: 055 3663034 of e-mail: solipsis@influx-pr.com.

Een uitgebreide klantcase is voor publicatie beschikbaar.
Laatste van Solipsis b.v.  
Computron neemt Solipsis Managed Services B.V. over

Partnership Solipsis Managed Services en Printix maakt locatieonafhankelijk printer-management mogelijk vanuit de cloud

Solipsis deelt 5 praktische tips voor een sterk beleid op het gebied van cybersecurity en privacy
Geplaatst:
Verstreken tijd: 7 jaar en 83 dagen
PR contact  

Logo Influx PR & Communicatie
Solipsis b.v. contact  

Logo Solipsis b.v.

  +31 (0) 418 57 61 00
  info@solipsis.nl
  www.solipsis.nl
Solipsis b.v. sociaal  


Solipsis b.v. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Priemo
Logo Alcadis
Logo Bergler ICT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo NEXXT
Logo Stichting Brabant Onderneemt
Logo i4 Managed IT Services
Logo Cryptokopen.nl
Logo CBMK
Logo TPEX International
Logo Reflex Online BV
Logo Blue Dragon
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo Medius
Logo PQR
Logo Humanwave B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo PlanMen
Logo Northwave
Logo PQR
Logo Zyxel
Logo Shypple
Logo Schneider Electric
Logo Protime BV
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo Greenhouse Datacenters
Logo Unit4
Logo Extreme Networks
Logo ISBW
Logo Businesspark Nieuw-Vennep Zuid
Logo Citrix
Logo SurveyMonkey
Logo Ivanti
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90830 persberichten
- 5950 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10081 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nl