www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl
2487 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (2227 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Lubbers De Jong

Vebego, sociaal innovatief met ORTEC

Nieuwe personeelsplanningsoplossing zorgt voor tevreden medewerkers en tijdswinst

Vebego Airport Services (VAS) wil op Schiphol een efficiëntieslag slaan door haar personeelsinzet te optimaliseren met ORTEC. Van schoonmaak tot security, informatiebalies en karrenregulatie (bagage), alle diensten van medewerkers worden gepland met behulp van ORTEC Workforce Scheduling. “Sociale innovatie gaat voor ons onder andere over het slimmer organiseren en het optimaal benutten van competenties en talenten. Dat is wat we met ORTEC nu nastreven”, aldus Monique Bakker, personeelsfunctionaris Vebego Airport Services.

Naast de implementatie van ORTEC Workforce Scheduling (voorheen ORTEC Harmony) heeft VAS ervoor gekozen om twee modules uit ORTEC Workforce te implementeren: ORTEC Employee Self Service, waarmee medewerkers vanuit huis het eigen rooster kunnen inzien en verlof- ruil-aanvragen kunnen indienen en ORTEC Flexpool voor de flexmedewerkers. Dit laatste is met name in het hoogseizoen (mei tot september) van groot belang voor Vebego Airport Services. Monique Bakker vertelt: “Tijdens het hoogseizoen maken we veel gebruik van flexmedewerkers, omdat eigen medewerkers op vakantie zijn en ook omdat het natuurlijk drukker is dan anders.” De flexibele schil, waar Vebego Airport Services in het hoogseizoen een beroep op doet, bestaat uit 40-50% van onze medewerkers. In totaal plant VAS vandaag de dag plant 570+ medewerkers met ORTEC Workforce Scheduling. ORTEC Employee Self Service wordt in de eerste instantie alleen ingezet door de medewerkers van de informatiebalies. 

Uitdagingen
Met zoveel verschillende afdelingen, die allemaal diensten hebben die ingeroosterd moeten worden in een systeem zijn er over het algemeen altijd wel uitdagingen. Monique Bakker geeft aan: “Dat is hier niet anders. Een voordeel is echter wel dat de afdelingen heel specifiek op eigen specialisme plannen. Zo houden ze beter controle op wat er gebeurd. De medewerkers vinden het werken met ORTEC Workforce Scheduling een hele verbetering. Bij Hago Airport Services zijn we namelijk van een planning op papier naar een planning op computer gegaan. Hierdoor hebben we veel beter overzicht op het jaar!” 

“Dit werkt zelfs door tot in onze administratieve afhandeling. Dankzij de overstap hebben we veel tijdswinst kunnen boeken. Vóór de implementatie van ORTEC Workforce Scheduling werden de diensten op papier handmatig overgenomen in Excel-bestanden. Daar was iemand 2 dagen per week mee bezig, terwijl we hier nu nog maar een halve dag per maand voor nodig hebben. Daarnaast zijn rapportages veel beter en kunnen we specifiek voor een bepaalde persoon met een druk op de knop de gewerkte uren uit het systeem halen. Zodoende gebruiken we ORTEC Workforce Scheduling ook als controlemiddel om efficiënter te sturen en te plannen.”

Terugkomend op de uitdagingen, zegt Monique Bakker: “Elke afdeling heeft een eigen cao. Yask Airport Information en Schiphol Dienstverlening (security, karrenregulatie en gevonden voorwerpen) zijn overgenomen van Schiphol en hebben zelfs twee cao’s. Gelukkig wordt er in ORTEC Workforce Scheduling automatisch rekening gehouden met de verschillende cao’s.” Een andere uitdaging voor VAS is dat er op kwalificaties gepland moet worden. “Iemand die bijvoorbeeld geen of een verlopen Schiphol-pas heeft, kan niet gepland worden”, aldus de projectleider. “Voor ons was het dus belangrijk dat ORTEC hiermee om kon gaan. Voor ORTEC is dat natuurlijk dagelijkse kost en dat is te merken.”

Ad-hoc
Waar beveiliging en karrenregulatie meer ad-hoc plannen, kunnen de afdelingen informatie en schoonmaak veel verder vooruit plannen. “Bij de informatiebalies zijn ze nu al bezig met de planning en ruilingen tot en met volgend jaar mei. Ook bij de schoonmaak vragen mensen nu al om roosters voor volgend jaar zomer, omdat ze de vakanties willen plannen. Voor beveiliging en karrenregulatie is het streven altijd om de planning in ieder geval drie maanden van tevoren te maken. Echter, komt er dusdanig veel ad-hoc werk van opdrachtgever Schiphol dat de planning toch continue op de schop moet. Gelukkig ondersteunt ORTEC Workforce Scheduling ons hierin.”

Toekomst
Naast de interfaces die nog gecreëerd worden met salaris- en administratiesystemen, wil VAS ook de planautomaat en de module voor werkplekplanning in gebruik nemen. Monique Bakker: “Zeker binnen de informatiebalies verwachten we met de laatste module veel winst te kunnen behalen. Medewerkers zitten niet de hele dag achter één balie, maar wisselen om de twee uur. Stel dat medewerker A de eerste dienst achter balie 1 en de tweede achter balie 4 heeft (aan de andere kant van het vliegveld), dan is dat natuurlijk niet heel handig. Dit wordt nu allemaal manueel bijgehouden. Het zou mooi zijn als dit automatisch en overzichtelijk gemaakt kon worden in ORTEC’s oplossing. Ook zodat iedereen een week van tevoren al weet op welke werkplekken hij of zij zit.”

Vebego International 
Vebego is een internationaal opererend familiebedrijf actief in facility services, personeelsdiensten en de gezondheidszorg. Met zo’n 39.000 medewerkers is Vebego actief in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De totale omzet is € 968 miljoen. 

Vebego Airport Services
Vebego Airport Services bestaat uit: Hago Airport Services (schoonmaak), Hago Airport Security (beveiliging), Hago Trolley Logistics (karrenregulatie en gevonden voorwerpen), Yask Airport Information (informatiebalies) en Schiphol Dienstverlening (beveiliging en karrenregulatie).

Over ORTEC 
ORTEC is een van de grootste aanbieders van geavanceerde optimalisatie-oplossingen voor planning. De ORTEC producten en diensten leiden tot een optimale rit- en routeplanning, belading van voertuigen en pallets, personeelsinzet, vraagvoorspelling, logistieke netwerkplanning en magazijn beheer. ORTEC biedt zowel stand-alone, alsook maatwerk en SAP®-gecertificeerde oplossingen, ondersteund door strategische partners. ORTEC heeft meer dan 1750 klanten wereldwijd, 700 werknemers en verschillende kantoren in Europa, Noord-en Zuid Amerika en Zuid-Oost Azie.
Laatste van ORTEC  
Nederlandse consument verkeert in grote onzekerheid over financiële situatie

ORTEC mede-oprichter Gerrit Timmer (62) wordt Chief Science Officer, Rik Boer (54) volgt hem op als Chief Financial Officer

Rolf Lange verruilt financiële sector voor Data Science-divisie van ORTEC
1 op 5 maakbedrijven kent financiële consequenties van achterblijvende digitalisering niet

Release of Remain Software Milestone Enhancements Boost Efficiency and Productivity for Organizations on IBM i and Multi-platform

Infor en Snowflake werken samen om geautomatiseerde datawarehouses te bouwen met Birst analytics- en BI-platform

Coronavirus stevent af op wereldwijde afvalberg

DATPROF en EPI-USE Labs maken consistent data anonimiseren mogelijk in SAP en non-SAP

Registratie voor eSports Platform Planet9 is geopend tijdens IEM in Katowice

Proofpoint introduceert eerste geïntegreerde oplossingen voor Business Email Compromise (BEC) en Email Account Compromise (EAC)

Fortinet lanceert FortiGate 1800F met NP7-processor voor datacenters

Miguel Milano aangesteld als Chief Revenue Officer bij Celonis, treedt toe als mede-eigenaar
Datto integreert met Intel®: beheer op afstand op basis van Intel vPro®-technologie

Cisco vereenvoudigt security en pakt complexiteit aan met geïntegreerd cloudplatform: Cisco SecureX

Workfront benoemt David Burggraaf tot Chief Technology Officer

Innovatie-enabler Rubix kiest voor strategische PR- en marketingaanpak van Lubbers De Jong TECH PR

Embedded World 2020 – Wibu-Systems op kruispunt van industriële transformatie

Genealogisch computerprogramma Ancestor Tree Manager

Nuance kondigt de beschikbaarheid van Ambient Clinical Intelligence in de VS aan

Motiv ICT Security en KnowBe4 partneren in strijd tegen social engineering

Cisco 2020 CISO Benchmark: meer investeringen in cloudsecurity en automatisering om complexiteit te bestrijden

IT-managers luiden noodklok voor digitale veiligheid door massale route naar de cloud

Ultimum en Baangericht sluiten bijzonder convenant

BlackBerry breidt mogelijkheden EPP en EDR uit met verbeterd CylancePROTECT® en CylanceOPTICS®

Yolt Technology Services biedt open banking-dekking van +90% in Nederland

Liferay benoemt Pieter van der Werf tot General Manager Benelux

Europees Onderzoek: open data aanjager economie

Rabo Frontier Ventures Commits to Speedinvest 3
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2227 dagen
PR contact  

Logo Lubbers De Jong
ORTEC contact  

Logo ORTEC

  +31 (0)88 678 3265
  info@ortec.com
  ortec.com/nl-nl
ORTEC sociaal  


ORTEC tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Remain Software
Logo Synobsys
Logo Trade Cover Exchange
Logo Tilaa B.V.
Logo Fundaments B.V.
Logo Shift Office Support
Logo FLS Nederland B.V.
Logo LinQhost
Logo CommITment BV
Logo ICT-Partners
Logo SoftApp-distribution
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Alcadis
Logo KeenSystems
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Frontline Solutions
Logo Keeping
Logo PlanMen
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Yenlo
Logo Spryng
Logo Belcentrale.nl
Logo Art Of Automation
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Infor
Logo DATPROF
Logo Datto
Logo Cisco
Logo Workfront
Logo Lubbers De Jong
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo HCC!genealogie
Logo Nuance
Logo Motiv ICT Security
Logo Cisco
Logo Thales
Logo Qualys
Logo Dell Boomi
Logo Databricks
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87807 persberichten
- 5616 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7507 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nlwww.EVENTIVE.nl