www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nlContentbureau
2476 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (2151 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Whizpr

Tien grootste reistrends van 2014

Mobiel wordt reispartner en Nederlanders dromen van Indonesië

Amsterdam,  16 januari 2014 - Expedia.nl, online reisbureau en lokaal en wereldwijd expert op het gebied van reizen, signaleert tien reistrends die de reisbranche in 2014 zullen beïnvloeden.

1. Mobiel wordt persoonlijke reispartner
Mobiele apparaten worden door reizigers steeds vaker gebruikt voor het plannen van een trip, maar ook gedurende hun hele reis. Vijfenzeventig procent van alle reizigers wereldwijd gebruikt zijn smartphone of tablet zowel persoonlijk als zakelijk wanneer ze op reis zijn. Zeker 32 procent van de mensen onder de 30 laat weten dat ze voor het boeken van zakenreizen een smartphone gebruikt. Twintig procent van de mensen onder de 30 gebruikt een tablet. Dit blijkt uit het Future of Travel Onderzoek van Expedia. Deze trend zal zich ook in 2014 voortzetten.

2. Indonesië stijgt sterk in populariteit
De vakantiebestemming die in 2013 bij Nederlanders het snelst groeide in populariteit was Indonesië met 83 procent meer boekingen in vergelijking met het jaar ervoor. Ook in 2014 dromen veel Nederlanders ervan af te reizen naar Bali in Indonesië. Er is met 167 procent wederom een enorme groei te zien in de zoekresultaten voor deze bestemming. Opvallend is dat Indonesië als vakantiebestemming in geen van de andere top vijf lijstjes van de Europese landen in dit onderzoek te vinden is. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat Nederland nog steeds een sterke band heeft met de voormalige kolonie.

3. Verre reizen op de bucketlist van Nederlanders
Veel Nederlanders willen in 2014 hun droom om een verre reis te maken waarmaken. Expedia.nl verwacht dan ook een groei van langeafstandsvluchten in het komend jaar. Naast topbestemming Bali, is ook een groei in zoekresultaten te zien voor verre bestemmingen als New York (162 procent) en Curaçao (142 procent). Samen met Barcelona (166 procent) en Rome (142 procent) behoren deze vijf vakantieoorden tot de top vijf meest gezochte bestemmingen voor 2014.

4. Nederland populair in 2014 bij andere Europeanen
Nederland blijkt behoorlijk in trek bij andere Europeanen in het komend jaar. Er wordt door Europese reizigers 51,3 procent meer op Nederland als vakantiebestemming gezocht dan een jaar eerder in dezelfde periode. We kunnen vooral bezoek verwachten van Spanjaarden. De zoekopdrachten naar Nederland van Spanjaarden zijn namelijk gestegen met 107 procent. Daarnaast staat Nederland op nummer één bij onze Oosterburen. Er is in Duitsland een stijging te zien van 70 procent in de zoekresultaten naar Nederland ten opzicht van vorig jaar in dezelfde periode.

5. Sport bevordert toerisme
Sportevenementen die in 2014 over heel de wereld georganiseerd worden, zoals het WK in Brazilië, zullen het toerisme op grote schaal een boost geven. Expedia.nl zag een dag na de loting een stijging van maar liefst 3063 procent in zoekopdrachten naar de speelsteden van het Nederlands elftal in vergelijking met het gemiddeld aantal zoekopdrachten in de 25 dagen voor de loting. Ook vanuit andere landen wordt er massaal afgereisd naar Brazilië om het WK bij te wonen. Met name de Italianen willen het van dichtbij mee maken. In Italië was een stijging van 3490 procent in zoekopdrachten te zien voor de speelsteden van het Italiaanse elftal.

6. Reizigers op zoek naar lokale invloeden
Steeds meer reizigers willen de lokale gebruiken tijdens hun vakantie ervaren. Een gewone hotelkamer is nog steeds de populairste accommodatie is om te verblijven, maar Expedia.nl ziet een stijging in boekingen van appartementen of Bed and Breakfasts, die vaak een meer persoonlijke en lokale ervaring bieden.

7. Meer reizigers combineren hun zakelijke reis met een vakantie
Met name jongeren kiezen er vaker voor hun zakenreis te combineren met een vakantie. Uit het Future of Travel onderzoek blijkt dat tweeënzestig procent van de Nederlandse 18- tot 30-jarigen hun zakenreis verlengt door er een vakantie aan vast te plakken. Europeanen uit andere landen doen dit minder (44 procent) dan wij. Deze trend zal zich in 2014 voortzetten.

8. Reisadviezen worden slimmer
In plaats van aanbiedingen weer te geven van bestemmingen waar je onlangs al hebt geboekt, gebruiken reissites zoals Expedia hun boekingsdata steeds meer om patronen te herkennen. Data die afkomstig zijn van boekingen worden steeds meer gebruikt om waardevolle informatie over prijzen of suggesties te geven voor een overstap of alternatieve vlucht. Deze informatie stelt de consument gerust, waardoor stress en onzekerheid bij het boeken van een reis weg worden genomen.

9. Ervaringen delen via foto’s
Foto’s die gedeeld worden via sociale netwerken krijgen steeds meer invloed bij het inspireren van mensen om op reis te gaan. De groeiende populariteit van het delen van foto’s zal reizen steeds meer een visuele ervaring maken. Sociale netwerken waarbij afbeeldingen centraal staan, zoals Instagram zijn populairder dan ooit.

10. Het vliegveld van de toekomst
Luchthavens zoals Dubai zijn inmiddels belangrijke commerciële hotspots geworden met mogelijkheden om te winkelen en zakelijke meetings te organiseren. In het komende jaar zal vooruitgang in technologie de ervaring op luchthavens verder verbeteren. SITA, specialist in communicatie- en informatietechnologie in de luchtvaart voorspelt dat in 2015 negentig procent van de luchtvaartmaatschappijen mobiel inchecken mogelijk maakt, 2D instapkaarten hanteert en andere mobiele voordelen beschikbaar worden voor passagiers. Met nieuwe technologieën zoals terminal maps en vluchtinformatie updates op de Expedia app wordt reizen per vliegtuig meer gestroomlijnd en gepersonaliseerd. Deze ontwikkeling zal dit jaar meer vorm gaan krijgen.

Droombestemmingen voor 2014

Grootste toename in zoekresultaten van Nederlanders
voor 2014
%
Bali, Indonesië 167
Barcelona, Spanje 166
New York, Verenigde Staten 162
Curaçao 142
Rome, Italië 142
Balearen, Spanje 136
Malaga & Costa del Sol, Spanje 113
Istanbul, Turkije 102
Oostenrijk (wintersport) 100
Dubai, Verenigde Arabische Emiraten 99

Over het onderzoek

De groei in de zoekopdrachten naar vakantiebestemmingen over heel de wereld zijn gebaseerd op data van Expedia in oktober en november 2013 voor een verblijf in 2014. De landen waarvan de zoekresultaten in dit onderzoek zijn meegenomen zijn: Nederland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Spanje, Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Italië. 

----

Over Expedia
Expedia is 's werelds grootste online reisbureau en biedt toegang tot 240.000 hotels over de hele wereld (inclusief boetiekhotels en grote hotelmerken) en meer dan 400 luchtvaartmaatschappijen. Door het combineren van keuze met gespecialiseerde tools om deze opties te verfijnen, helpt Expedia.nl reizigers de reis te vinden en te creëren die het beste past bij hun individuele behoeftes.

Expedia.nl is onderdeel van Expedia, Inc. en biedt zowel zakenreizigers als vakantiegangers toegevoegde waarde als het gaat om eenvoudig een reis zoeken, plannen en boeken. Bij leveranciers van reizen zorgt Expedia voor toenemende vraag en directe boekingen en het biedt adverteerders de mogelijkheid om reizigers te bereiken via Expedia Media Solutions. Expedia is tevens de drijvende kracht achter boekingen voor ‘s werelds grootste luchtvaartmaatschappijen en hotelketens, top consumentenmerken, websites met hoge bezoekers aantallen en voor duizenden actieve partners via het  Expedia® Affiliate Network.

Expedia, Expedia.nl en het vliegtuiglogo zijn handelsmerken van Expedia, Inc in de Europese gemeenschap en enkele andere rechtsgebieden. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren © 2012 Expedia, Inc.

Meer informatie
Whizpr
Yvon Reitsma/ Rinske van den Bos
Tel.: 0317 410 483
E-mail: expedia(at)whizpr.nl
Eerder van Expedia.nl  
30 mrt 2016 Expedia legt reisgeheimen bloot en geeft vakantiegangers handige reistips

8 feb 2016 Londen nieuwe nummer 1 Valentijnsbestemming onder Europeanen

7 jan 2016 Nederlanders nemen zonder schuldgevoel vakantiedagen op
Geplaatst:
Verstreken tijd: 2151 dagen
Expedia.nl contact  

Logo Expedia.nl

  0317 - 410483
  expedia@whizpr.nl
  www.expedia.nl
Expedia.nl sociaal  


Expedia.nl tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Sensus Process Management
Logo 1DigitalNL
Logo Netprofiler
Logo NewChannel
Logo Company Connect
Logo Insight
Logo Relined Fiber Network
Logo Smile
Logo Erniesoft
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Knowliah
Logo Google
Logo ICT-Partners
Logo NEG-ITSolutions
Logo Remain Software
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo True B.V.
Logo Curvature
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo Spryng
Logo Dataplace
Logo Global Knowledge
Logo Global Knowledge
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Global Knowledge
Logo PQR B.V.
Logo Belcentrale.nl
Logo Totaalbesparen.com
Logo Veeam Software
Logo Flanderijn
Logo Solar Nederland B.V.
Logo devolo
Logo Citrix
Logo BCT
Logo Onguard
Logo Palo Alto Networks
Logo maincubes B.V.
Logo QA Consulting
Logo Pegasystems
Logo Shippeo
Logo Protime BV
Logo Intermax
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87260 persberichten
- 5565 bedrijfsprofielen
- 58 PR-bureauprofielen
- 6798 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.nlwww.lubbersdejong.nlwww.EVENTIVE.nl