Datum: (1646 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Applicaties op het mainframe veelal inadequaat gemoderniseerdSchiphol, 15 januari 2014 – 40 procent van de CIO’s heeft sinds de laatste beoordeling van het applicatieportfolio al één of meerdere bedrijfskritische applicaties gemoderniseerd en 40 procent is van plan om dit op korte termijn te doen. CIO’s vatten modernisering  echter licht op, want ze verwachten dat de tijdsinvestering om één applicatie te moderniseren tussen de zes en acht maanden ligt. Dit blijkt echter vaak een te kort tijdsbestek om de applicatie volledig te herzien. Dit blijkt uit de resultaten van onderzoek van Micro Focus, softwareleverancier op het gebied van modernisering, testen en management van enterprise applicaties. In dit wereldwijde onderzoek hebben 590 IT-managers en CIO’s openheid gegeven over de huidige stand van zaken van hun bedrijfskritische applicaties en hun toekomstverwachting met betrekking tot de modernisering ervan.

Soorten applicaties
ERP-applicaties zijn al het meest aan een moderniseringstraject onderworpen. 50 procent van de CIO’s zegt deze al te hebben gemoderniseerd. De top drie applicaties die hoog op de agenda staan om te moderniseren zijn respectievelijk: HR-, PPM- en BPM-applicaties.

“Het is ondoenlijk om een omvangrijke bedrijfskritische applicatie in zes tot acht maanden volledig te moderniseren”, aldus Huib Klink, Senior Consultant / Pre Sales bij Micro Focus. “Het is zaak om een afgewogen keuze te maken hoe het moderniseringstraject het best aangevlogen kan worden. Soms is een volledige platformmigratie de beste oplossing, maar in andere gevallen is het misschien wenselijk om bijvoorbeeld alleen de testomgeving te moderniseren. In het whitepaper ‘De reis naar een innovatieve organisatie’  beschrijven wij de verschillende factoren waar IT-managers bij het moderniseringstraject rekening mee moeten houden om een zo optimaal mogelijk traject te waarborgen.”

Het whitepaper ‘De reis naar een innovatieve organisatie’ is te downloaden via: http://online.microfocus.com/LP=1030

-------

Over Micro Focus
Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software waarmee bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat applicaties snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen. Voor meer informatie: www.microfocus.com

Micro Focus op Twitter | LinkedIn | Community

Meer informatie
Marcommit PR
Laura Rijks
035-5822730
microfocus@marcommit.nl